סיי צ'יז
גיא קרטן, השף של קמליה שבשרון, מגיש קשת של מאכלים, כולל מנות מיוחדות מפרויקט "טעימה מהגליל", אבל לא יכול בלי גבינות, מסביב לשעון
בשיתוף עם משק צוריאל
מנות מסוגים שונים – דגים, בשרים, תבשילי קדרה – מכין גיא קרטן, השף במסעדה הכפרית קמליה הסמוכה לקיבוץ ניר אליהו. אבל השף מודה בחיבה מיוחדת (אהבה עזה, ליתר דיוק) לעולם הגבינות.
"אני מתעסק בגבינה או שתיים חדשות מדי שבוע, בעיקר במנות הספיישל שאני מכין", הוא מספר. הטיפול בגבינות מתחיל כבר בבוקר, בפלטות גבינות שהוא מוציא לסועדים, ונמשך לאורך היום, במנות שונות המופיעות בתפריטי הצהריים והערב. לדוגמה, גלילות חציל ממולאות בתערובת גבינות.
אישית, הוא אוהב גבינות כחולות ומגלה בכל אחת מהן דברים חדשים. הגבינה הפייבוריטית היא ברי פקאן, "ממנה אני יכול לנשנש קילו".
כריך הגבינה המועדף בעיניו כולל גבינת עיזים ופלפל קלוי, מעט בצל ונגיעות בזיליקום. אבל השף מודה שהוא מתחבר גם לכריך עם גבינה לבנה פשוטה - "כל עוד עושים את השילוב הנכון". ומהו "השילוב הנכון" בגבינה לבנה למריחה? אפשרויות לא חסרות: סלמון מעושן, חביתה, ירקות טריים.
קרטן עבד בעבר במחלבות, התנסה בהכנת גבינה ואפילו בבית עשה זאת. כיום הוא מזהה עלייה גדולה בביקוש לגבינות במסעדה. לדבריו, יש לקוחות המחפשים גבינות מסוימות, בעיקר בארוחות הבוקר, וחלקם מבקשים להכניס שינויים בכריכי הגבינה בהתאם לטעמם האישי. "הטעם מתחיל להתפתח", הוא מספר. "יש יותר עניין, יותר שאלות ויותר סקרנות ונכונות לנסות".
ואם זה לא היה ברור עד כאן, גיא קרטן מבהיר: "אישית, לא הייתי מוותר על גבינות בשום חלק של היום. זה חייב להיות אצלי מהבוקר עד הלילה".
קמליה, מזרחית לקיבוץ ניר אליהו (בירידה מכביש 6 ממחלף אייל לכיוון כפר סבא), 09-7990028