שתף קטע נבחר

לאחר נתק: ליברמן ויעלון שוחחו וקבעו להיפגש

שר הביטחון שנכנס היום לתפקידו טלפן לקודמו בתפקיד שהודח וביקש ממנו לקיים חפיפה מסודרת. יעלון נענה בחיוב ואיחל לליברמן הצלחה בתפקידו החדש. לאחר מכן התפנה שר הביטחון החדש לפגישת עבודה עם הרמטכ"ל איזנקוט, בין היתר על "שקיפות ושיח הדדי"

שר הביטחון אביגדור ליברמן, שנכנס היום (ג') רשמית לתפקידו בטקס בקריה בתל אביב, שוחח בצהריים (יום ג') בטלפון עם קודמו בתפקיד שהודח משה יעלון, זאת לאחר נתק וקרע ממושך בין השניים. ליברמן שהתקשר ליעלון ביקש ממנו להיפגש כדי לבצע חפיפה מסודרת. יעלון נענה בחיוב ואיחל לליברמן הצלחה בתפקיד.

ליברמן ואיזנקוט בפגישת עבודה ראשונה (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
ליברמן ואיזנקוט בפגישת עבודה ראשונה(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

לאחר השיחה ערך ליברמן פגישת עבודה ראשונה עם הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט. בצילומים שהפיצה לשכת שר הביטחון מהמפגש עם הרמטכ"ל נראים מסמכים גלויים על השולחן מפגישת העבודה שלהם. בין היתר הופיעו מסמכים עם מספר הנפגעים מטרור משנת 2000, דו"ח מפקדים ונושאים לדיוני עומק ועל המסמך לצד איזנקוט היה כתוב שהוא מבקש לשוחח עם ליברמן בפגישתם הראשונה על "פתיחות, שקיפות ושיח הדדי". בהמשך ייפגש ליברמן עם חברי פורום מטכ"ל ובהמשך יקבל סקירות ביטחוניות.

 

יו"ר ישראל ביתנו הבהיר לאחר השבעתו אתמול כי הוא תומך בפתרון שתי המדינות: "היו הרבה ספקולציות מה המדיניות של הממשלה, אני רוצה להזכיר ששנים רבות דיברתי לא פעם על ההכרה באותו פתרון - שני מדינות לשני עמים, גם אני חושב שתמכתי מאוד בנאום בר אילן. נאומו של נשיא מצרים א-סיסי היה חשוב מאוד והוא יצר הזדמנות אמיתית, וחובה עלינו לנסות להרים את הכפפה".  

 

עם נכדיו בלשכת השר (צילום: אריאל חרמוני) (צילום: אריאל חרמוני)
עם נכדיו בלשכת השר(צילום: אריאל חרמוני)

 (צילום: אריאל חרמוני) (צילום: אריאל חרמוני)
(צילום: אריאל חרמוני)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

שר הביטחון ליברמן נכנס לתפקידו בקריה, תל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שר הביטחון ליברמן נכנס לתפקידו בקריה, תל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

 

 

בהצהרה משותפת עם ראש הממשלה אמר ליברמן: "גם ביוזמה הערבית יש אלמנטים חיוביים שמאפשרים דיאלוג רציני עם כל השכנות באזור". ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח: "הממשלה תנהל מדיניות ביטחון שקולה ואחראית אבל גם תקיפה ולא תפסיק לחפש דרכים לשלום". נתניהו ביקש להבהיר שהוא "מחויב להשיג שלום עם שכנינו הפלסטינים ועם כל שכנינו.

 

"יוזמת השלום הערבית כוללת מרכיבים חיוביים שיכולים לסייע לשקם משא ומתן קונסטרוקטיבי עם הפלסטינים. אנחנו מוכנים לנהל משא ומתן עם מדינות ערב על עדכון היוזמה באופן שהיא תשקף את השינויים הדרמטיים שהתחוללו באזורנו מאז 2002, אבל תשמור על היעד המוסכם של שתי מדינות לשני עמים. למטרה זו אנחנו מקדמים בברכה את נאומו האחרון של נשיא מצרים א-סיסי ואת הצעתו לקדם שלום וביטחון באזור". 

 

לאחר שיעלון הודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים, הוא התחייב כי אם ליברמן יבקש זאת - הוא יערוך עמו פגישה מקצועית. בפרידה שערך מפורום המטכ"ל אמר יעלון "תזכרו: צבא צריך לנצח, אבל צריך להישאר בני אדם. גם אחרי הקרב או הפעולה או המלחמה צריך לשמור על הערכים שלנו ולהישאר בני אדם. אני סומך עליכם שתמשיכו להוביל ולנצח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
יעלון וליברמן, ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים