שתף קטע נבחר

"מציקים לי בגלל שאני נראה הומו"

מחקר חדש, לקראת מצעד הגאווה שיתקיים מחר, מגלה: 80% מבני הנוער מהקהילה הגאה נאלצים לשמוע את הביטוי "הומו" כקללה בתדירות גבוהה. נער בן 16: "תלמידים שאני בכלל לא מכיר מקללים אותי ומאיימים עלי"

"אפשר לראות עליי שאני הומו", אומר תומר קורדובי בן ה-16 ממרכז הארץ. "יום אחד בשיעור לשון מישהו התחיל לשיר מולי את השיר 'מושיקו צא מהארון' ולא הפסיק כל השיעור".  

 

זה לא המקרה הראשון שבו תומר נתקל - "תלמידים מבית הספר הקודם שלמדתי בו, שאני בכלל לא מכיר אותם, איימו עליי, התקרבו אליי וצעקו לי שאני הומו ושהם הולכים להרביץ לי. היו צועקים לי 'יא הומו', 'יא קוקסינל' גם בבית הספר וגם ברחוב. יום אחד בקניון זרקו עליי שקיות מים וקרטונים ואיימו עליי שידקרו אותי", הוא מספר.

 

- איך אתה מגיב לסיטואציות הלא פשוטות האלו?

"התחושה היא לא נעימה אבל לרוב אני ניגש לאותם נערים בקטע של להסביר להם שזה לא נעים וזה לא בסדר, ולפעמים זה דווקא עובד. אני לא עושה את זה רק בשבילי אלא גם עבור נערים ונערות שבארון ולא בטוחים בזהות המינית שלהם. הם שומעים כמה הסביבה לא מקבלת וכמה שונאים את הקהילה, כי כשאני הייתי בארון זה גרם לי לשנוא את עצמי"

 

"הסביבה לא מקבלת את הקהילה" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"הסביבה לא מקבלת את הקהילה"(צילום: shutterstock)

הביטוי "הומו" משמש כקללה

מחקר חדש שיזם מכון מגנוס הירשפלד בשיתוף ארגון הנוער הגאה מוכיח שלא התקדמנו לשום מקום בכל הקשור לקבלת בני ובנות נוער מהקהילה הגאה ואולי אפילו הלכנו אחורה. על פי מדגם שכלל 1,000 בני נוער להט"בים, כ-80% מהם ציינו כי הביטוי "הומו" משמש כקללה ונאמר בתדירות גבוהה.

 

כמחצית מהמשיבים ציינו כי הם שומעים בתדירות גבוהה הערות כלפי בנים שאינם מתנהגים בצורה גברית מספיק, וכרבע מהמשיבים ציינו כי הם שומעים בתדירות גבוהה הערות כלפי בנות שאינן מתנהגות בצורה נשית מספיק. המחקר מעלה שמרבית ההערות נאמרות על ידי רוב התלמידים ולא מאפיינים קבוצה ספציפית.

 

למרות שהערות להט"בופוביות נאמרות בנוכחות מורים, כמחצית מהמשיבים ציינו כי המורים כלל אינם מגיבים. דפוס דומה נמצא גם בקרב תלמידים: מחצית מהמשיבים ציינו כי תלמידים אף פעם אינם מתערבים.

 

אולי יעניין אתכם גם:

- טעויות של הורים שמשפיעות על עתיד הילדים

- לדבר עם ילדים על מין ולהישאר בחיים

- כשהמתבגר לא רוצה לבוא איתכם

 

40% מהתלמידים סבלו מהערות מגדריות הנשמעות גם על ידי מורים ו-30% מהם דיווחו על הערות להט"בופוביות. רבע מבני הנוער הלהט"בים דיווחו שהוטרדו מינית, דיווחים אלו שכיחים יותר בקרב טרנסג'נדרים 7% מהמשיבים ציינו כי בשנה החולפת הם הותקפו פיזית בגלל נטייתם המינית.

 

את המחקר ערכו ד"ר אורן פזמוני לוי מאוניברסיטת קולומביה, אבנר רוגל וד"ר גיא שילה מאוניברסיטת תל-אביב. "הממצאים מטרידים במיוחד לאור העובדה שלא חל שינוי משמעותי בעשור האחרון", הם מציינים. "מחקרים דומים שנערכו בארה"ב מצביעים על גידול ניכר בנגישות למשאבים ולתמיכה (למשל מורים המגלים רגישות לנושא) מה שהביא כעבור מספר שנים לשיפור האקלים הבית ספרי ולירידה באלימות. מעבר למדיניות של משרד החינוך, אנחנו רואים את המורים בישראל כשחקני מפתח בשיפור המצב. מורים המגלים רגישות ומשדרים פתיחות לתלמידים יוצרים אקלים בית ספרי טוב יותר לתלמידים גאים".

 

אפשר גם אחרת

לפני ארבע שנים התחילה רשת החינוך אנקורי בשיתוף פעולה עם ארגון הנוער הגאה, והוכנסה לתכנית הלימודי בקמפוסי הרשת "תכנית ניר" שבמהלכה עברו תלמידי כיתות י"א שיעורים בנושאי נטיות מיניות, זהות ומגדר, קבלת השונה ועוד. מחקר שערך הארגון באמצעות ד"ר גיא שילה מצא ירידה של כ-30% בשימוש במילה "הומו", ירידה של 11% בתדירות השימוש במילה "שחור/כושי" וירידה של 5% בתדירות מקרי האלימות בהם השתתף תלמיד.

 

תגובת משרד החינוך: "המשרד מכיר את ממצאי המחקר ומשקיע משאבים רבים בנושא הלהטב"י. היחידה למיניות ומניעת פגיעה בילדים מטמיעה את חשיבות הנושא בקרב הצוותים החינוכיים, בסיועם של היועצים החינוכיים אשר נמצאים בבתי הספר וכבר עברו הכשרה.

 

"ההטמעה נעשית על ידי השתלמויות והכשרות. לחלק מפעילויות אלה מגיע נציג של אחד מהארגונים הגאים, לספר את סיפורו אישי, וזאת לצד סדנאות שמועברות על ידי אנשי החינוך במסגרת שיעור כישורי חיים. השנה הורחבה העשייה גם לגני הילדים, וכמו כן הקים המשרד 'שולחן עגול' יחד עם הארגונים הגאים, כדי להמשיך ולייצר אקלים חינוכי מיטבי".

 

פרומו לקראת מצעד הגאווה שיתקיים מחר - צפו:

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הערות כלפי בנים שאינם מתנהגים בצורה גברית מספיק
צילום: shutterstock
מומלצים