שתף קטע נבחר

משרד האנרגיה: כמות הגז בלווייתן נמוכה בכ-20% מהדיווח

על פי חוות דעת של חברה בינלאומית שניתנה למשרד האנרגיה, כמות הגז הטבעי אשר תופק ממאגר לווייתן היא כ-500 BCM. עם זאת, במשרד האנרגיה מחדדים כי הכמות יכולה להשתנות לאחר ביצוע קידוח "לווייתן 5" ונתונים שיתקבלו עם תחילת ההפקה

משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, אישר היום (ה) לשותפויות לווייתן את תוכנית הפיתוח לחזקות לווייתן דרום I/14 ולווייתן צפון I/15.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

משרד האנרגיה חושף לראשונה את הנתון הסודי אותו הוא מחזיק כבר קרוב לשלוש שנים והוא מה נפח הגז בלווייתן. לפי משרד האנרגיה, ובאישורו של הממונה על ענייני הנפט, במשרד אומרים ש"בשלב זה, לאור נתוני משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ועל פי חוות דעת של חברה בינלאומית שניתנה למשרד, כמות הגז הטבעי המשוערת אשר תופק ממאגר לווייתן הינה 17.6 TCF (כ-500 BCM) וזאת לפי תוכנית ההפקה אשר הוגשה". מדובר בכמות שנמוכה בכ-20% מנפח הגז שדווח על ידי השותפויות, שעומד על כ-620 BCM.

 

במשרד האנרגיה מודעים לפער האדיר ומחדדים ש"יודגש כי לאחר קבלת נתונים נוספים, לרבות לאחר ביצוע קידוח "לווייתן 5" ונתונים שיתקבלו עם תחילת ההפקה, כמות זו יכולה להשתנות, תבחן לעומת הדיווחים הנוכחיים של החברות ותתעדכן בהתאם".

 

הנתון על הפער האדיר (20%-30%) נחשף ב"כלכליסט" עוד בנובמבר 2014 ו"זכה" בבוקר הפרסום להכחשה בורסאית מצד דלק קידוחים, אבנר ורציו, הן השותפות הישראליות שמחזיקות יחדיו בכ-60 אחוז מהמאגר. מאז הנתון זכה לפרסומים שונים בכל תקשורת אחרים, אולם בכל פעם מחדש הודגש שאין שינוי בההערכות של בעלי המאגר כאשר מקור הפער, אם קיים בכלל, הוא בטכניקות מדידות שונות.

 

במידה והנתון לא יתעדכן בעתיד משמעות הכרזת משרד האנרגיה היא שמכסת ייצוא הגז מישראל קטנה בכ-120 מיליארד מ"ק, כלומר בכ-10 עד 15 אחוז.

 

טרם נמסרה תגובת שותפית לוויתן לפרסום הרשמי של משרד האנרגיה.

 

בצד הפרסום, משרד האנרגיה אישר את תוכנית הפיתוח של המאגר. זה מנחה את החברות להגיש לפני ביצוע כל קידוח, הנחת צנרת והקמת מתקנים, תכנון מפורט מאושר על ידי חברת פיקוח חיצונית אשר אושרה על ידי הממונה. "על החברות להגיש את המסמכים ההנדסיים והסביבתיים לכל קידוח ולקבל עליהם את האישורים ממנהל אגף סביבה ומנהל בקרה הנדסית ביחידת הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים. כן מצויין באישור כי אישור פרטני להקמת צינור הולכת הגז הטבעי מאסדת הטיפול וההפקה למערכת ההולכה הארצית יינתן על ידי רשות הגז הטבעי במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים", אומרים שם.

 

שר האנרגיה, יובל שטייניץ, אמר שאישור הממונה לתוכנית הפיתוח של לווייתן הינו אבן דרך מהותית וחיונית לפיתוח אוצר הטבע הגדול ביותר שהתגלה בישראל. "חיבור מאגר לווייתן לישראל יביא לחיזוק הביטחון האנרגטי ולתועלות כלכליות למשק המקומי. לאחר שנים של עיכובים, החזון של ישראל כספקית גז טבעי יוצא לדרך. בימים אלה של ירידה בייצוא ובהשקעות במשק, הגז מלוויתן יהיה מנוע צמיחה חשוב וחיוני לתעשייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים