שתף קטע נבחר

המצעד הגדול

מצעד ההזדהות השנתי עם ישראל ייערך ביום ראשון לאורך השדרה החמישית במנהטן. מיד אחריו יחל הפסטיבל הגדול בסימן אחדות. יום כחול לבן

כישראלים שחיים בישראל אנחנו מכירים את חגיגות ה' באייר, יום העצמאות, על שלל פטישיו ומנגליו, אבל לאלו מאיתנו שמרגישים כבר די בבית כאן בניו יורק, החגיגה הגדולה עוד בדרך.

 

עוד משנת 1964 נערך המצעד בגדול ביותר למען ישראל ברחובות מנהטן. ביוזמה משותפת של JCRC ניו יורק, הפדרציה היהודית ניו יורק (UJA) והקונסוליה הכללית של ישראל ייערך גם בראשון הקרוב המצעד ה-52, ובסופו, בניצוחם של ארגון IAC ובשיתוף מחמם לב עם הפדרציה, ייערך הפסטיבל הישראלי הגדול.

 

בערב שבת יואר לכבוד היום הישראלי הגדול האמפייר סטייט בילדינג בצבעי כחול ולבן. בבוקר יום ראשון יצעדו לאורך השדרה החמישית במנהטן מרחוב 57 עד רחוב 74, כ-40 אלף צועדים מלמעלה מ-250 גופים, קהילות בתי כנסת ובתי ספר שונים. לצידם בריקוד וקצב ינופפו לאלפי הצופים שמסביב גם 15 להקות וקבוצות ריקוד, בינהם להקות רקדנים על גלגיליות, רוכבי אופנוע, להקות מחול, ליצנים ולהטוטנים, ולראשונה גם חברי צוות המיוזיקל המצליח "כנר על הגג" מברודווי אשר יצטרפו לצועדים וישירו קטעים מהמופע. המצעד כולו ישודר בשידור חי ברשת FOX.

 

השנה, בפעם הראשונה, בצעד אשר כשלעצמו מהווה מסר לקהילה היהודית והישראלית, יאחדו הפדרציה וארגון IAC כוחות וביחד יובילו את ה'אפטר פארטי' הגדול של הפסטיבל הישראלי. "חשוב היה לנו לחגוג את הפסטיבל בשיתוף עם הקהילה היהודית המחבקת מסביב, וגם לה, להכיר תודה", מסבירה יהודית פיינשטיין, שעומדת בראש ארגון IAC בניו יורק. "חשבנו שדווקא ביום המצעד הגדול למען ישראל, שבו הקהילה המקומית נותנת כל כך הרבה כבוד לישראל, זה הטיימינג המתאים".

 

זכרונות מהשנה שעברה. פסטיבל ישראלי  ()
זכרונות מהשנה שעברה. פסטיבל ישראלי

 

הפסטיבלים של IAC ברחבי ארה"ב מתעצמים משנה לשנה והפכו גם הם לסוג של מסורת. השנה נחדדים ביוזמת הארגון שישה פסטיבלים, כשהאחרון מביניהם הוא כאן, בניו יורק.

"זו תופעה מרגשת שמעידה על טרנד חזק של ישראלים וקהילה יהודית אמריקאית שהולכים ביחד. בניו יורק אנחנו בוחרים לקיים את הפסטיבל מיד אחרי המצעד בגלל התחושה המחברת. בגלל שאחרי מפגן אהבה גדול כל כך, כולם מוצפים באנרגיות ורעב להמשיך בחגיגה".

 

הרעיון לשיתוף הפעולה בין הארגונים לכבוד החגיגה, מסמל בעיניהם הרבה מעבר לפסטיבל. עבורם מדובר בהכרזה על מה שחשוב היום אולי יותר מאי פעם, אחדות.

"חברנו השנה לפדרציה היהודית כדי לחגוג בפירוש את יום האחדות של הקהילות בניו יורק. אנחנו ממשיכים מסורת של 'יום האחדות' שהוכרז בישראל על ידי אמהותיהם של שלושת הנערים שנרצחו. הן ריגשו את כולנו כשמהמקום הכואב שלהן הן דיברו על אחדות, ככלי להתמודדות, ככלי לחיזוק". אל הפסטיבל תגיע גם רחלי פרנקל, אחת מאמהות הנערים שתעלה לבמה לנאום קצר.

 

לפסטיבל המאוד מושקע שמתכננים עבורנו הארגונים ביום ראשון החליטו לקרוא ALL TOGRTHER NOW "בכל אלמנט", מדגישה פיינשטיין, "חשבנו על דרך לאחד את הקהילה".

 

 

במרכז הטרמינל 5 שבווסט 56, יקבלו הארגונים את האורחים אל אוהל גדול ופתוח שמסמל את החיבור והפתיחות. בהמשך יגלו החוגגים בימת מופעים גדולה שתארח בזה אחר זו אמנים שנבחרו כדי לשמח את כל בני המשפחות, ילדים והורים. "החל מ3 בצהריים עד הערב יהיו הופעות. מהופעה מיוחדת של הצופים, לכוכבים הגדולים של יהודי ארה"ב כמו כוכב הילדים ג'וש נלסון, להקת שירי עולם פופולארית וגם מיכל הקטנה שתגיע במיוחד מישראל".

 

שירי ילדים שגם ההורים ישמחו לשיר. מיכל הקטנה ()
שירי ילדים שגם ההורים ישמחו לשיר. מיכל הקטנה

 

מיכל הקטנה מספרת על המשמעות של שיתופה בפסטיבל. "התרגשתי לשמוע שנבחרתי לחגוג עם הקהילה היהודית בניו יורק במסגרת פסטיבל אחדות, זה מרגש ומדהים כל פעם מחדש לעלות על הבמה ,ושימח אותי לדעת שגם הילדים המתוקים שגרים אי שם רחוק מאיתנו מכירים ושרים את שירי".

 

גם המופע של מיכל יותאם לכל המשפחה. "המופע ישלב את מיטב שיריי שהילדים אוהבים ומכירים ומחרוזות שירים שגם ההורים גדלו עליהם". מאז שביקרה כאן לראשונה לפני כשנתיים מספרת מיכל הקטנה שהילדים המקומיים ממשיכים ללוות אותה. "אנחנו בקשר דרך הפייסבוק והמיילים ואני מקבלת מהם המון חום ואהבה. ההזמנה להופיע בשנית רק מחזקת את הקשר שנוצר ואת ההתרגשות שלי להופיע מולם".

 

בין הופעה להופעה יוכלו החוגגים להמשיך לקומות הנוספות. כמו למשל קיבוץ קשת, שכל פעילות בה נועדה לעבוד ביחד, בסימן האחדות. "יש תחנה של קישוט כובעי טמבל, תחנה שבה משפחות בונות שלטים אישיים לדלתות מה שלא נפוץ כאן להבדיל מבישראל, מתחם לתמונות משותפות, ועוד".

 

מפיקי הפסטיבל הקימו קומה שלמה של 'יוניטי לונה פארק' בה כל המשחקים והפעילויות, מהנים ופופולאריים, מחייבים הפעם עבודה משותפת, ממשחקי קרנבל ועד משחקי כדורגל.

 

בקומת הגג מחכה הפתעה נעימה שהכינו תנועת הצופים. יש בר, איזור מנוחה, מעדל תופים ותחרויות שש-בש לכל הגילאים, לצד ריקודים ומוזיקה בלי הפסקה. מרחבי ניו יורק יגיעו לא פחות מ-15 מסעדות כשרות מוכרות שיעמידו דוכנים עם המאכלים הפופולארים ביותר שלהם.

מסביב לכל הפעילויות החגיגות המאכלים והמופעים יסגר הרחוב כולו ויהפוך ליריד עשיר בדוכנים, נציגויות של הארגונים השונים, הקייטנות והמרכזים, מתנפחים לילדים ועוד.

 

 

"אני מחכה בציפייה לשחק עם הילדים שלי בפסטיבל, לראות אותם נהנים מחגיגה ישראלית גדולה כמו בשנה שעברה", מספר אריאל תירוש, אחד מחברי הבורד בIAC. גם הוא מחזק את המסר. "על יצירת הפסטיבל אנחנו עובדים הרבה זמן ובין כל הפעילויות המגוונות שלנו, הוא מכולם, מיועד לכולם. כל הגילאים, התחומים, כולם. אנחנו רוצים לאפשר לכולם לחגוג את ישראל בצורה שלמה יותר. המסר של האחדות", הוא מחדד, "מגיע מתוך האהבה לישראל, לשפה ולתרבות. יש משהו מחבר ומשמעותי בכך כשכולם מבינים שזו מהות של עם ועלינו לחבר את העם שבסיסו ישראל ויהדות. זו זכות גדולה", אומר תירוש, "לעבוד עם ארגון חשוב והיסטורי כמו הפדרציה ששמה על דגלה להוביל אחדות בעיר".

 

גם בפדרציה מברכים על החיבור והחיבוק החם של הקהילות זו לזו. "המצעד למען ישראל הוא לא רק הפגנת התמיכה בישראל הגדולה ביותר בעולם, אלא גם האירוע השנתי הגדול ביותר של יהודי ניו יורק. היחיד בניו יורק שמצליח לכנס תחתיו את כל הזרמים והפלגים ביהדות יחד", מסר אריק גולדשטיין, מנכ"ל הפדרצייה היהודית של ניו יורק (UJA). "השנה אנחנו נרגשים במיוחד להציע ליהודי ניו יורק אפשרויות נוספות לחגוג ולהביע את אהבתם העמוקה למדינת ישראל".

 

פיינשטיין נרגשת כשהיא מתארת את העבודה האינטנסיבית של הצוות רגע לפני שהחגיגות יוצאות לדרך. "זה לא סוד שהמתחים הפוליטיים הביאו לפילוג בעם, אבל אנחנו מגיעים ממקום שהוא מעל פוליטיקה. ככל שנחזק את החיבור, נדע להתגבר על משברים ומחלוקות. למחלוקת צריך להגיע מחוסרים. חשוב לנו האחדות בעם. זה יום שחוגגים בו את ישראל והתמיכה שלנו בעם המדהים הזה, ואנחנו עושים זאת בגאווה גדולה.

 

14$ למבוגר 10$ לילד.

מומלץ לקנות כרטיסים מראש .

להזמנת כרטיסים הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השבוע בניו יורק. מיכל הקטנה
מומלצים