שתף קטע נבחר

ג'קי ג'וינר קרסי: אשת הברזל

השיאים שאליהם הגיעה בקפיצה לרוחק ובקרב-7, התחרות הקשה מכל במסלול, נראים כאילו הושגו על ידי אדם מכוכב אחר. אם יש אישה שעונה על התואר "הספורטאית המושלמת", קוראים לה ג'קי ג'וינר קרסי

שם: ג'קי ג'וינר קרסי

מדינה: ארה"ב

ענף: אתלטיקה (קרב 7, קפיצה לרוחק)

נולדה: 3 במארס 1962 במזרח סנט לואיס, אילינוי

הישגים באולימפיאדות: לוס אנג'לס 1984 - מדליית כסף (קרב 7), סיאול 1988 - 2 מדליות זהב (קרב 7, קפיצה לרוחק), ברצלונה 1992 - מדליית זהב (קרב 7), מדליית ארד (קפיצה לרוחק), אטלנטה 1996 - מדליית ארד (קפיצה לרוחק)

 

ב-1975 ישבה ילדה בת 13 מול הטלוויזיה וצפתה בסרט על בייב דידריקסון, הספורטאית הגדולה ביותר בחצי הראשון של המאה ה-20. דידריקסון ידעה לעשות הכל. לרוץ, לקפוץ, לקלוע לסל, לחבוט בכדור גולף. הילדה האמריקנית שישבה מרותקת מול המסך, והייתה כבר אז אתלטית מוכשרת, התרשמה כל כך והחליטה: אני רוצה להיות כמוה.

 

ג'קי ג'וינר קרסי, החלה את דרכה הספורטיבית בגיל 13 (צילום: AP) (צילום: AP)
ג'קי ג'וינר קרסי, החלה את דרכה הספורטיבית בגיל 13(צילום: AP)

 

כעבור 13 שנה, הילדה הצעירה, ג'קי ג'וינר קרסי שמה, הפכה לספורטאית מדהימה כל כך, שלרגע נדמה היה שאין ענף ספורט שהיא לא מסוגלת להצטיין בו. בתצוגה מופלאה בסיאול 1988 היא ניפצה את שיא העולם בקרב-7, הענף הכי קשה שיש באתלטיקה הנשית. היום, 24 שנים אחרי, השיא הזה (7,291 נקודות) לא רק מחזיק מעמד - אין אפילו ספורטאית אחת שהתקרבה אליו. עד היום היא מחזיקה בשש התוצאות הטובות בהיסטוריה.

 

כל כך קשה, תחרות קרב-7. לרוץ, לקפוץ לגובה ולרוחק, להטיל כידון, להדוף כדור ברזל. והכל ביומיים. ג'וינר קרסי הייתה מעולה בכולם. היא הפריכה את הטענה שספורטאיות קרב-7 יודעות לעשות הכל, אבל לא יכולות לעשות שום דבר ממש מצוין. בחלק מהמקצועות, כמו 100 מ' משוכות ו-200 מ', היא הייתה ספורטאית ברמה עולמית.

 

ג'קי ג'וינר קרסי מלכת הקפיצות לרוחק (צילום: Mike Powell/Allsport) (צילום: Mike Powell/Allsport)
ג'קי ג'וינר קרסי מלכת הקפיצות לרוחק(צילום: Mike Powell/Allsport)

 

אבל במקצוע אחד היא הייתה גדולה במיוחד. אם אפשר היה לזקק את הכישרון הבלתי נגמר של ג'וינר קרסי לדבר אחד, זוהי הקפיצה לרוחק. המהירות המתפרצת, הקפיצה המופלאה, השליטה בגוף בעודו מהלך באוויר - כל אלה התקבצו בה. חמישה ימים בלבד אחרי התחרות המפרכת בקרב-7 בסיאול, התייצבה ג'וינר קרסי בבור הקפיצות, שברה את השיא האולימפי (7.40 מ') בקפיצה לרוחק וזכתה במדליית זהב שנייה.

 

ג'וינר קרסי המשיכה להשתתף באולימפיאדות ולגרוף מדליות, אבל התחרות ההיא בסיאול הפכה אותה לאגדה. אחרי פרישתה בשנת 2000 בחר בה המגזין "ספורטס אילוסטרייטד" לספורטאית הגדולה ביותר במאה ה-20. 25 שנה אחרי שצפתה בטלוויזיה בסיפורה של דידריקסון, עקפה אותה ג'וינר קרסי בסיבוב.

 

מי יודע, אולי כשסיפורה של ג'וינר קרסי יהפוך לסרט, ילדה מוכשרת תשב בסלון ביתה, תצפה בטלוויזיה, ותגיד לעצמה: אני רוצה להיות כמוה.

פורסם לראשונה 21/07/2016 13:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
ג'קי ג'וינר קרסי
צילום: Gettyimages
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים