שתף קטע נבחר

התנגדות רחבה בליכוד לצירוף הרצוג על חשבון בנט

במערכת הפוליטית לא שוללים אפשרות של כניסת המחנה הציוני לממשלה על חשבון הבית היהודי - אבל במקרה כזה, כך עולה מבדיקת ynet: רוב מוחלט מבין השרים והח"כים מתנגדים

במערכת הפוליטית לא מורידים מסדר היום אפשרות של כניסת המחנה הציוני לממשלת נתניהו על חשבון הבית היהודי, אולם ממשאל שערך ynet בקרב חברי סיעת הליכוד, בשאלה אם הם מעדיפים את המחנה הציוני בממשלה על פני הבית היהודי, לא נמצא ולו חבר כנסת אחד שיתמוך במהלך. 

 

"אני מעדיף ממשלה ימנית לאומית שתשמור על ארץ ישראל ולא תיכנע לרעיונות האיוולת של המחנ"צ שימיטו חורבן על ההתיישבות", אמר ח"כ מיקי זוהר. "על הבית היהודי לעשות כל מאמץ על מנת להישאר בממשלה". ח"כ דודי אמסלם הצטרף לקו הלוחמני: "אני נגד. לא תקום ממשלה עם המחנה הציוני. לא ניתן לזה יד".

הרצוג ובנט. בליכוד מעדיפים את הבית היהודי (צילום: ששון תירם) (צילום: ששון תירם)
הרצוג ובנט. בליכוד מעדיפים את הבית היהודי(צילום: ששון תירם)
 

השר ישראל כץ מסר כי הוא מתנגד להוצאת הבית היהודי והכנסת המחנה הציוני במקומו. גם השר חיים כץ ציין כי הוא מתנגד להוצאת הבית היהודי מהממשלה. השר יריב לוין מתנגד אף הוא: "אני תומך בהרחבת הממשלה על בסיס הישארות כל השותפות הקיימות בה ועם היצמדות לקווי הייסוד הנוכחיים", הבהיר.

 

השר יובל שטייניץ השמיע עמדה דומה: "בעד להרחיב אבל לא לגרוע". השר זאב אלקין, שקידם את צירוף ישראל ביתנו בחודש שעבר, מתנגד כעת "להכנסת הרצוג על חשבון יציאת הבית היהודי מהממשלה". השרה מירי רגב: "תומכת בעמדתו של ראש הממשלה להרחיב את הקואליציה ולצרף את המחנה הציוני לקואליציה הקיימת כפי שהיא".

מירי רגב: "בעד צירוף המחנה הציוני לקואליציה הקיימת" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מירי רגב: "בעד צירוף המחנה הציוני לקואליציה הקיימת"(צילום: EPA)

השר צחי הנגבי "מעדיף ממשלה עם הבית היהודי והמחנה הציוני יחד. אין כל סיבה להוציא מפלגה אחת", ועמיתתו לשולחן הממשלה השרה גילה גמליאל מחזיקה בעמדה דומה: "אני בעד ממשלת אחדות והרחבת הממשלה ככל שניתן, אבל לא על חשבון סיעת הבית היהודי או כל סיעה שחברה בקואליציה".

 

"המחנה הציוני לא במצב שהוא יכול להתנות"

עוד בין המתנגדים למהלך אפשרי של הוצאת מפלגתו של נפתלי בנט - השר אופיר אקוניס, השר גלעד ארדן, סגנית השר ציפי חוטובלי, סגן השר ז'קי לוי, ח"כ איוב קרא וח"כ אברהם נגוסה. אחרים הוסיפו נימוקים, כמו ח"כ שרן השכל: "מפלגת הבית היהודי היא שותפה טבעית של הליכוד בממשלת ימין המשקפת את רצון הבוחר. כמובן שהייתי שמחה אם המחנה הציוני היה בוחר להצטרף לממשלת אחדות ופועל יחד עם הליכוד בקואליציה רחבה".

 

ח"כ יואב קיש: "הייתי הראשון שדחף לצירופו של ליברמן לממשלה על חשבון המחנ"צ, אני עדיין סבור שהפערים האידיאולוגיים בינינו לבינם אינם מאפשרים את צירופם לממשלה. מצד שני, ההתנהלות של בנט נגד צירוף ישראל ביתנו לממשלה הייתה מהלך של חוסר אחריות ופגיעה קשה במחנה הלאומי. התנהלותו של בנט יצרה שבר באמון בין הבית היהודי לליכוד".

מתנגד להוצאת הבית היהודי לטובת המחנה הציוני. ישראל כץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מתנגד להוצאת הבית היהודי לטובת המחנה הציוני. ישראל כץ(צילום: אוהד צויגנברג)

 

ח"כ אורן חזן: "כאיש ימין אני מתקשה להבין איך אפשר להוציא את בנט ולהכניס את המחנה הציוני. אין ספק שמהלך כזה יעלה מורכבות מסוג חדש ולא מעט שאלות קשות".

   

ח"כ נאוה בוקר: "אני תומכת בקואליציה יציבה שתמשיך לפעול ברוח הלאומית הליברלית של הליכוד".

 

ח"כ ענת ברקו אמרה כי היא תומכת בממשלה שבה חברות שתי הסיעות - הבית היהודי והמחנה הציוני. לעניין ההתניה של המחנה הציוני אמרה: "המחנה הציוני לא במצב שהוא יכול להתנות". ח"כ אמיר אוחנה: "ברור שמבחינת הנושא הלהט"בי, המחנ"צ עדיפים, אך יש עוד נושאים על הפרק ובכל נושא אחר - הבית היהודי עדיפים".

 

השר גלעד ארדן: "תומך בצירוף המחנה הציוני, אבל רק אם זה בנוסף לבית היהודי ולא במקום".

 

ח"כ אבי דיכטר: "אני בעד הרחבת הקואליציה בקווי היסוד של הממשלה ובהרכבה הנוכחי".

"תומך בצירוף המחנה הציוני, אבל רק בנוסף לבית היהודי". גלעד ארדן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"תומך בצירוף המחנה הציוני, אבל רק בנוסף לבית היהודי". גלעד ארדן(צילום: גיל יוחנן)

ח"כ נורית קורן: "הרחבת הקואליציה חשובה, אבל לא על חשבון השותפות הקיימות".

 

ח"כ דוד ביטן: "הרחבת הקואליציה היא מטרה חשובה ומבורכת ואינה צריכה לבוא על חשבון סיעות השותפות לקואליציה".

 

ח"כ יהודה גליק אמר כי המחנה הציוני לא צריכים להיכנס על חשבון הבית היהודי, אלא בנוסף.

 

סגן השר ירון מזוז אמר: "אני בעד ממשלה רחבה שתייצג מגוון רחב של קולות מהציבור הישראלי, ובכך נוכל להרחיב את העשייה החברתית והמדינית גם יחד ולשמור על יציבותה של הממשלה עד תום הקדנציה".

 

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין סירב להשיב לפניית ynet. טרם נמסרה תגובתו של חבר הכנסת בני בגין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו והרצוג. הדלת לא נאטמה
צילום: רויטרס
מומלצים