שתף קטע נבחר

בירגיט פישר: זה בדוק

מייקל פלפס לקח 8 מדליות זהב באולימפיאדה אחת. בירגיט פישר זכתה ב-8 מדליות זהב על פני 6 אולימפיאדות, מגיל 18 עד 42 – וזה לא פחות מרשים

שם: בירגיט פישר

מדינה: מזרח גרמניה וגרמניה

ענף: קיאקים

נולדה: 25 בפברואר 1962 בברנדנבורג, מזרח גרמניה

 

הופעות באולימפיאדות: 6 – ממוסקבה 1980 עד אתונה 2004.

הישגים באולימפיאדות: 8 מדליות זהב ו-4 מדליות כסף, כולל זהב בכל אולימפיאדה שבה השתתפה. קיאק יחיד: 2 זהב, 1 כסף. קיאק זוגי: 2 זהב, 2 כסף. קיאק רביעיות: 4 זהב, 1 כסף.

 

פישר. עמדה בפסגרת הפודיום במספר המשחקים הרב ביותר (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
פישר. עמדה בפסגרת הפודיום במספר המשחקים הרב ביותר(צילום: Gettyimages)

 

בשנת 1980 ערוצי טלוויזיה במדינות מסוימות בעולם שידרו את האולימפיאדה בצבע בפעם הראשונה. בירגיט פישר זכתה אז במדליית זהב. בשנת 2004 כבר אפשר היה למצוא אתרי אינטרנט שהעבירו את תחרויות האולימפיאדה בשידור חי. גם אז בירגיט פישר זכתה במדליית זהב.

 

הקיאקיסטית הגדולה בהיסטוריה מחזיקה בשיא: היא האישה שעמדה בפסגת הפודיום במספר האולימפיאדות הגדול ביותר – שש, לא פחות. עם 8 מדליות זהב, היא מדורגת במקום השישי בטבלת זוכי הזהב באולימפיאדות, ורק המתעמלת הסובייטית לריסה לאטינינה מקדימה אותה בין הנשים. חוץ מזה, יש לה, ככה לקישוט, גם 28 מדליות זהב באליפויות עולם. בקיצור, אחת הספורטאיות הגדולות בכל הזמנים. ובכל הענפים.

 

שלל של 8 מדליות זהב ו-4 מדליות כסף (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
שלל של 8 מדליות זהב ו-4 מדליות כסף(צילום: Gettyimages)

 

וכמו כל ספורטאי גדול, גם פישר פרשה בשיא, פעמיים, רק כדי לחזור להתחרות ולהגיע לגבהים חדשים. היא ייצגה את מזרח-גרמניה ב-1980 וב-1988 (המדינה החרימה את האולימפיאדה ב-1984) ובמקביל הדריכה חיילים ב"צבא העם", שם הגיעה לדרגת מייג'ור, המקבילה לרב-סרן. בזמן האיחוד עם המערב ופירוק הצבא פרשה פישר לראשונה, לפני שחזרה לאולימפיאדה בברצלונה וזכתה בזהב, הישג שחזרה עליו גם באטלנטה.

 

בסידני כבר השיגה פישר שתי מוזהבות נוספות, פרשה מאחר שחשבה שאין בה יותר כוח, רק בשביל לחזור כעבור ארבע שנים באתונה, בגיל 42, כדי להוסיף שתי מדליות אחרונות. את הראשונה היא אספה בגיל 18, אז הנה לכם עוד שיא: היא האלופה הכי צעירה והכי מבוגרת בתולדות תחרויות הקיאקים באולימפיאדה.

 

24 שנים של חתירה עם, או נגד הזרם, לא באות בקלות. פישר הפכה מודל לחיקוי במדינה שייצרה אינסוף אלופות. בשנים הראשונות שלה היא זכתה בעיקר בתחרויות בקיאק יחיד. עם הזמן הוסיפה תארים רבים בזוגות וברביעיות והפכה לסמל לעבודת צוות, נחישות וחיים ספורטיביים. בגרמניה עדיין נוהגים לספר שקשה להבדיל בין בירגיט בשנות העשרה לבירגיט בשנות ה-40 שלה. ככה זה עם אגדות, אין להן גיל.


פורסם לראשונה 21/07/2016 13:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים