שתף קטע נבחר

הצצה ראשונה למרכז החדשנות הישראלית

ישראל נחשבת למעצמה כל הקשור למדע וטכנולוגיה, מרכז החדשנות של ישראל, שבנייתו מתחילה בימים אלו, ייתן מקום של כבוד לאומת ההיי-טק - חוד החנית לאינסוף המצאות ישראליות פורצות דרך המשנות את חייהם של עשרות מיליונים ברחבי העולם

בשיתוף מרכז פרס לשלום

 

"כל חיי פעלתי כדי שעתידה של ישראל יושתת על מדע וטכנולוגיה בצד מחויבות מוסרית בלתי מתפשרת. כינו אותי אז 'חולם' ואף 'הוזה'. אך היום כשאני רואה את ישראל, כולנו יודעים כי שככל שהחלום גדול יותר, התוצאה מרהיבה יותר. אני גאה בצעירים שלנו. הם יצרו את המציאות החדשה. הם ניחנו בעצמאות, ביצירתיות, ובחוצפה ישראלית יוצרת. הם גברו על מכשולים בדרך וענו לאתגרים שהופיעו לפתע.

 

"מי האמין אז, כי הנהגים בעולם כולו ינווטו את דרכם בעזרת תוכנה של מפות כחול לבן? מי האמין שהאדמה הסרבנית תיכנע ותפתח זני ירקות ופירות בשפע? וכי ישראל תפתח יכולת מרחיקת לכת ביצירת מים ודרכי השקיה חדשניות? מי היה מאמין שמיליוני אנשים ינצלו הודות לסטנט ישראלי המושתל בעורקי לב פגוע ויאפשר לו לנשום כראוי. מי חזה שנוכל ליצור יכולת הליכה באמצעות רגליים רובוטיות שנוצרו בישראל? הלב מתרחב מגאווה מההמצאות הישראליות."

רה"מ נתניהו, מר פרס והנשיא ריבלין צופים במרכז החדשנות במשקפי מציאות מדומה (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
רה"מ נתניהו, מר פרס והנשיא ריבלין צופים במרכז החדשנות במשקפי מציאות מדומה(צילום: רפי דלויה)
 

כך פתח את היום מר שמעון פרס - הנשיא התשיעי של מדינת ישראל שעומד בראש מרכז פרס לשלום - את טקס הנחת אבן הפינה להקמת מרכז החדשנות של ישראל, כשהוא מתאר, מנקודת מבטו, את חוויותיו האישיות מראשית הקמתה של ישראל ובניית הכוח הטכנולוגי שלה.

 

עוד אמר מר פרס כי "מרכז החדשנות שיוקם במרכז פרס לשלום וחדשנות יהווה מוקד לגאווה לאומית ולקידום שלום בין בני אדם. הוא יציג תקדימים שכבר נוצרו וכאלה שניצור בכל התחומים: במדע, בטכנולוגיה. בתחומי הרפואה, החקלאות והתעשייה.

 

"כאן נדגיש שאפשר וצריך לקדם את השלום כבר מילדות. נדליק בכל ילד וילדה ניצוץ לעורר את דמיונם, ולהעשיר את חלומם. מרכז החדשנות יאפשר נגישות למדע וטכנולוגיה לכל צעירה וצעיר- יהודים, מוסלמים או נוצרים כאחד. אני מאמין שצריך לפתוח דלת לכל האוכלוסיות, לציבור החרדי והערבי, כדי שיוכלו לתרום וליהנות מפרי החדשנות."

 

כבוד הנשיא מר ראובן (רובי) ריבלין הוסיף כי "מרכז החדשנות המושק הבוקר, יוצר חיבור בין עבר לעתיד, בעין אחת הוא מסתכל על ההישגים שצברנו, בעוד עינו השנייה צופה אל פני העתיד ומתכננת את תעדינו לקראתו."

 

לחשוב מחוץ לקופסה

פרס פעל במשך כל ימי חייו לקידום החדשנות הישראלית, והפיכת ישראל למובילה בטכנולוגיות איכותיות, יחד עם עשייה בלתי מתפשרת לקידום השלום והפיתוח הכלכלי טכנולוגי בינינו לבין שכנינו. הוא מאמין כי על מנת להמשיך להצעיד את ישראל קדימה ולשמור על יתרונה כמעצמת חדשנות מובילה בעולם (Start Up Nation), יחד עם רתימת הטכנולוגיה לצמצום פערים, הצלת חיים, קידום שלום ותיקון עולם, יש לפעול לחינוך הדורות הבאים לחשיבה מחוץ לקופסא, יצירתיות ותעוזה.

 

"מרכז החדשנות המושק הבוקר יוצר חיבור בין עבר לעתיד, בעין אחת הוא מסתכל על ההישגים שצברנו, בעוד עינו השניה צופה פני עתיד ומתכננת את הצעדים לקראתו", הוסיף נשיא המדינה ראובן רבלין. מרכז החדשנות של ישראל שיפעל ב"מרכז פרס לשלום" מצטרף לפעילות רחבת היקף של חדשנות בשירות הדו קיום, צמצום פערים והשלום הקיימת במרכז, ובראשה קליטתם של מעל 1,000 מהנדסים ערבים בשדרת ההיי-טק הישראלית, הצלת חייהם של 12,000 ילדים מן האזור באמצעות טכנולוגיות רפואה ישראלית חדשניות, אלפי בני נוער בשנה המשתתפים בשיעורי טכנולוגיה ככלי לחינוך לסובלנות ודו קיום ברחבי הארץ, מועדוני ספורט לשלום ועוד. פרויקטים אלו המקדמים שינוי חברתי באמצעות החדשנות, ישולבו יחד עם חממת החדשנות אשר תאגד צעירים מהמגזרים השונים.

 

תצוגות מתקדמות של מיטב החדשנות הישראלית

לכשיהיה מוכן, המרכז יפתח את שעריו לאלפי מבקרים מהארץ ומהעולם ובראשם; תלמידים, חיילים, ראשי מדינות ושרים, אלפי תיירים ומשלחות עסקיות מהעולם, שיחשפו, בעזרת טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר, לסיפורה הבלתי יאומן של ישראל, מדינה שקמה ממדבר וביצות ללא משאבי טבע והפכה למדינה מובילה בזכות ההמצאות הישראליות והחדשנות הישראלית.

 

המרכז יתפרש על גבי מתחם רחב של 4 קומות, 1,500 מ"ר בתוך מבנה "מרכז פרס לשלום" ביפו. ארבע הקומות יספרו את המסע שעברה ישראל עד שהפכה לאומת חדשנות בתצוגות טכנולוגיות מהמתקדמות מסוגן ובהן: מיצג קינטי אמנותי ענק המורכב ממסכים אינטראקטיביים דרכו יוכלו המבקרים להיחשף להמצאות הישראליות הגדולות ששינו את פני האנושות וספרייה דיגיטלית, בה יוכלו המבקרים לשאול שאלות ולקבל תשובות על סיפורי החדשנות הישראלית, ועל מרכיבי ההון האנושי מהם צומחת החדשנות, והכל באמצעים דיגיטליים.


סיפורה של ישראל במתחם - כיצד הפכה מארץ דלת משאבים לחוד החנית של החדשנות, דרך מיצגים המבוססים על טכנולוגיות שיתוף מידע, שולחנות מגע ומשחק אינטראקטיבי שיאירו את זרקור החדשנות על אירועים היסטוריים משמעותיים כמו הקמת הכור האטומי והתעשיות הביטחוניות, התפתחות החקלאות המתקדמת, תרומת צה"ל והעליות השונות להתפתחות החדשנות הישראלית, שיגור הלווין הראשון לחלל, ועוד.

 

 

החדשנות הישראלית התורמת במגוון תחומים לעולם ובהם תשתיות מים, רפואה, מזון, תקשורת, תחבורה והצלת חיים כמו: giving imaging, דוד השמש, הטפטפות, תרופת הקופקסון, waze, דיסק און קי, עגבניות השרי, Rewalk, ICQ, דיקור מי השפיר ועוד. המבקרים יוכלו לגלות מהיכן הגיעו הממציאים, מה הניע אותם, מה היו הקשיים שבדרך? וזאת על מנת לפתח את דור העתיד של הממציאים הישראלים.

 

בנוסף, לרשות המבקרים תועמד פלטפורמה אינטראקטיבית המאפשרת היכרות עם החברות הישראליות פורצות הדרך בתחומם. קיר זה, כמו כל המתחם יתעדכן בצורה שוטפת ויהווה מקור ידע, השראה וגאווה עבור קהל המבקרים.

 

מתחם טכנולוגיות העתיד מיטב החברות הישראליות המובילות יציגו את פיתוחי העתיד; מציאות מדומה, טכנולוגיות אינטרנט, רפואה, מזון, חינוך, לייזר וחלל. מתחם העתידנות יאפשר לכל ילד, חייל או מבקר להתנסות בחשיבה מחוץ לקופסא ובמציאת פתרונות יצירתיים לאתגרי העתיד ולבעיות הקיימות בעולם.

 

Makers space וחממת יזמות - המרכז יכלול גם מתחם דינאמי רחב ליזמים ומייקרים למפגשים, קורסים, האקתונים, שיציגו את החדשנות הישראלית העכשווית ויכשירו את דור העתיד של הסטארטאפיסטים הישראלים, וכן תוקם פלטפורמה דיגיטאלית להעברת התכנים במגוון שפות למתעניינים ברחבי העולם.

   

בשל החשיבות הלאומית של הפרויקט, שותפים לו משרדי ממשלה רבים, עיריית תל אביב, רשתות החינוך המובילות ועוד.

מרכז החדשנות הישראלית ב"מרכז פרס לשלום" עתיד להיפתח לציבור הרחב במהלך שנת 2018, ומהווה אבן דרך בהרחבת הפעילות של "מרכז פרס לשלום" שהוקם לפני 20 שנה.

 

בית פרס לשלום הוא אייקון אדריכלי בעל שם בינלאומי בתכנונו של האדריכל האיטלקי מסימליאנו פוקסס הנמצא בדרום יפו מול הים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
להוביל את המדינה קדימה כל הזמן
צילום: רפי דלויה
מומלצים