מאפה תרד אישי ודיאטטי (צילום: עודד חוברה)
מאפה אישי בריא: השילוב בין הקמח מלא, הסובין והשיבולת שועל תורם לתחושת השובע, נבט חיטה מוסיף ויטמין E, והתרד תורם כלורופיל.
המרכיבים
24 מאפים, 65 קלוריות יחידות
תבנית שקעים, או 24 תבניות מאפינס אישיות
- 2 כוסות עלי תרד טריים או קפואים
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע יוגורט 3%
- 4 ביצים
- 1/2 כוס קמח תופח ( רצוי מלא)
- 3 כפות סובין שיבולת שועל
- 3 כפות נבט חיטה
- 200 גרם גבינה צפתית 5%
- תבלינים ועשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וגם עשבי תיבול יבשים)
- מלחו פלפל לפי הטעם
- לקישוט: שומשום מלא
ההכנה
- הכנת התרד: אם משתמשים בתרד טרי מסירים את הגבעולים וקוצצים. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים במסננת. ולאחר מכן סוחטים היטב.
- מחמיים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- שמים בקערה גדולה את הגבינה, היוגורט, והביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הסובין ונבט החיטה ומערבבים שוב. מוסיפים את התרד ומערבבים מעט.
- יוצקים3-2 כפות מהעיסה בכל שקע/ תבנית אישית, עד לגובה 3/4 מהתבנית.
- פורסים את הגבינה הצפתית לפרוסות כך שכל פרוסה תתאים לגודל המאפה האישי. מניחים על כל מאפה פרוסת גבינה צפתית ומקשטים בשומשום.
- אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים, מכבים את התנור ומשאירים עוד 10 דקות כשהדלת מעט פתוחה.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה