שתף קטע נבחר

עיראק: נתבע פיצויים מישראל על הפצצת הכור הגרעיני ב-1981

בגדד לא שוכחת. סגן יו"ר הפרלמנט העיראקי קרא לאו"ם להוציא לפועל החלטה של מועצת הביטחון שמעניקה לעיראק זכות לתבוע פיצויים

35 שנה לאחר "מבצע אופרה", שאירע ב-7 ביוני 1981, ובמהלכו השמיד חיל האוויר הישראלי את הכור הגרעיני העיראקי "תמוז" בדרום מזרח בגדד, אמר הסגן הראשון של יו"ר הפרלמנט העיראקי, הימאם חמודי, כי עיראק מתכוונת לתבוע את ישראל ולחייב אותה לשלם פיצויים למדינתו בעקבות ההפצצה.

 

הפצצת הכור בעיראק והמכתב הסודי של פרס

 

בהודעה מטעמו שפורסמה בסוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" נאמר כי "על משרד החוץ העיראקי וועדת יחסי החוץ של הפרלמנט לעורר את הנושא בזירה הבינלאומית ולהעניק לו תשומת לב בייחוד כשמציינים 35 שנה להתקפה הישראלית נגד אותו כור גרעיני".

 

 

כותרת ב"ידיעות אחרונות" לאחר התקיפה (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות) (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)
כותרת ב"ידיעות אחרונות" לאחר התקיפה(צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)

 (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות) (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)
(צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)

 (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות) (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)
(צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)
 

במקביל, הוא קרא לאו"ם להוציא לפועל את החלטת מועצת הביטחון 487 לשנת 1981 שמעניקה לעיראק זכות לבקש פיצויים בגין אותו מבצע נגד הכור, שלדבריו, נגע בתחום של הפיתוח במדינה. בהחלטה המדוברת נאמר כביכול כי לעיראק יש זכות לבקש פיצויים וכי מועצת הביטחון מגנה את האקט הישראלי ומפצירה בישראל להימנע מפעולות כאלה בעתיד או מאיום בפעולות מהסוג הזה.

 

בפני הגשת התביעה עומדים כמה מכשולים, כפי שהסביר סגן יו"ר ועדת יחסי החוץ בפרלמנט העיראקי, עבד אל-בארי זיבארי, שציין כי עד כה עיראק לא קיבלה את הסיוע הבינלאומי הנדרש כדי לתבוע את ישראל בעניין הפצצת הכור הגרעיני. לדבריו, תביעה שכזו מצריכה סיוע בינלאומי, בייחוד מהמדינות החברות במועצת הביטחון, כדי שאלה יערבו לזכות של עיראק להגיש את התביעה.

 

גם בעבר נשמעו קולות בפרלמנט העיראקי בעניין הדרישה לפיצויים מישראל בעקבות הפצצת הכור, אך אלה נשארו בגדר קריאות בלבד. נראה כי גם הפעם, לאור הירידה של הסוגיה מסדר היום וההתעסקות של עיראק במשברים הפנימיים, הכוונות יישארו רק בגדר כוונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
35 שנים אחרי התקיפה בעיראק
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים