שתף קטע נבחר

המדינה תספק מענק מוגדל למלונות 3 כוכבים

הממשלה אישרה את הצעת שר התיירות לעידוד הקמת בתי מלון עממיים. במסגרת זאת יינתן מענק בשיעור של 13% מסך ההשקעה של הקמת המלון, בנוסף למענק של 20% שניתן מכוח החוק לעידוד השקעות הון

5 כוכבים OUT, אבל 3 כוכבים IN? הממשלה אישרה היום (א') את הצעת שר התיירות, יריב לוין, לעידוד הקמת בתי מלון עממיים (3 כוכבים ומטה) באמצעות מתן מענק מוגדל.

 

שר התיירות מציג: התוכנית להוזלת הנופש בישראל

 

מדובר במענק מנהלי בשיעור של 13% מסך ההשקעה, שיהווה תוספת למענק בשיעור 20% מגובה השקעה לו זכאים בתי מלון לפי חוק לעידוד השקעות הון. מענק זה ניתן כיום להקמה, הרחבה, השבה או הסבה של מתקן תיירותי, שנמצא בגבולות מפת אזורי העדיפות. לפיכך, שיעור המענק לזכאים יעמוד כעת על כ-33% מגובה ההשקעה המוכרת.

אילת. בקרוב נראה יותר מלונות עממיים? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילת. בקרוב נראה יותר מלונות עממיים?(צילום: shutterstock)

המענק המנהלי יכנס לתוקף בחודש הבא לתקופה של 3 שנים ויינתן למלון שיכלול לפחות 25 חדרים. המהלך יתבצע בשתי פעימות: הפעימה הראשונה תאפשר מתן מענק בשיעור של 8% מההשקעה, שיינתן יחד עם המענק לפי חוק לעידוד השקעות הון; הפעימה השנייה תאפשר מענק בשיעור של 5% ותצא לפועל רק לאחר שהמלון החדש הוכיח כי בממוצע של 18 חודשים מתוך 38 חודשים לאחר התחלת פעילותו - לפחות 25% מהכנסותיו הן מתיירות נכנסת.

 

לדברי שר התיירות, "תמהיל רמת החדרים העממיים לעומת היוקרתיים מהווה חסם בפני תיירות נכנסת. אנחנו פועלים להוזלת הנופש בישראל במקביל בכל המישורים, ובין היתר על ידי הוזלת טיסות באמצעות מענקים לפתיחת קווי תעופה ויצירת סביבה מעודדת יזמות על ידי הקלה ברגולציות. אני מאמין שתוך תקופה לא ארוכה נראה כבר תוצאות בשטח".

 

עוד בערוץ הנדל"ן של ynet - הירוקים מתנגדים לבנייה בחופים

 

מענק גם לבתי מלון ביו"ש

בעשור האחרון מספר החדרים הפעילים בבתי מלון תיירותיים עלה במתינות, אולם מספר התיירים הכפיל את עצמו (למעט האטה זמנית בתקופות משבר). במשרד התיירות מעריכים כי מגמה זו צפויה להימשך ואף להתעצם בשנים הקרובות, ומתייחסים בעיקר לתיירות העצמאית, המאופיינת פעמים רבות בלינה בבתי מלון עממיים, כאשר המלון משמש עבורם כבסיס לינה בלבד במחיר נוח.

שר התיירות, יריב לוין (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שר התיירות, יריב לוין(צילום: אוהד צויגנברג)

לפי דו"ח ועדת בר-ניר שפורסם באוקטובר 2012 בנושא הוזלת הנופש בישראל, שיעור החדרים העממיים בישראל נמוך באופן משמעותי משיעור חדרי מלון יוקרתיים. "תמהיל זה מייקר את המוצר התיירותי הקיים במדינת ישראל ומהווה חסם לפיתוח שוק תיירות תחרותי ומשגשג", מסבירים במשרד ומוסיפים כי "כאשר משווים בין מספר בתי המלון העממיים בישראל לבתי מלון בעולם, ניתן לראות שאנו נמצאים בפיגור רב בהשוואה לקיים בעולם".

 

במקביל אושרה הצעה של לוין לפיה משרד התיירות יספק מענק מנהלי בגובה 20% מעלות ההקמה של בתי מלון באזור יהודה ושומרון. הסיוע יינתן במסגרת אישור הממשלה לסיוע תקציבי ליהודה ושומרון בסכום של 70 מיליון שקל, שכולל סיוע של משרד התיירות לפיתוח התיירות ביהודה ושומרון בהיקף של 5.5 מיליון שקל.

 

ממשרד התיירות נמסר כי המענק המנהלי המוצע ישווה לראשונה את המענק הניתן ביישובים בתוך הקו הירוק, המופיעים במפת חוק לעידוד השקעות הון, ליישובי יהודה ושומרון, שעד כה לא זכו למענק דומה. בין היתר, בשל העובדה כי חוק לעידוד השקעות הון אינו חל על יהודה ושומרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רצועת בתי המלון באילת. המלונות העממיים יקבלו סבסוד
צילום: shutterstock
מומלצים