שתף קטע נבחר

אלשיך: "הדלפת המסמך - עבירה חמורה שמצריכה טיפול מיידי"

בפגישה שארכה יותר משעה ביקש יו"ר הכנסת אדלשטיין ממפכ"ל המשטרה רוני אלשיך לפרסם הבהרה בעקבות פרסום "מסמך החשדות המשטרתי". "להסיר את העננה מעל הח"כים", אמר אדלשטיין. אלשיך השיב: "יש איסור ליזום איסוף מידע, נטפל בזה במלוא החומרה". קודם לכן אמר השר לביטחון פנים ארדן: "לא נחשפתי מעולם למסמך"

  

 

לא ידע דבר: השר לביטחון פנים גלעד ארדן התייחס בצהריים (ד') לפרסום על אודות מסמך החשדות שחיברה המשטרה ובו פירוט מודיעיני על עבירות פליליות לכאורה שביצעו חברי כנסת. "אני רוצה להדגיש שאני באופן אישי מעולם לא נחשפתי לקיומו של מסמך כזה, לא מכיר אותו ולא יודע מה יש בתוכו", אמר ארדן.

 

השר לביטחון פנים הגיב בכנסת בדיון במסגרת הצעה של ח"כ מיכל רוזין (מרצ) להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת התנהלות המשטרה. בסיכום עם יו"ר הקואליציה ויו"ר הכנסת, הנושא הפך להצעה לסדר שתדון בשבוע הבא בוועדת הפנים של הכנסת.

 

בתוך כך, יו"ר הכנסת אדלשטיין נפגש בלשכתו עם המפכ"ל רוני אלשיך וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב מני יצחקי, בעקבות חשיפת המסמך. אלשיך סקר בפני אדלשטיין את תהליכי העבודה ואמר כי יש איסור מוחלט ליזום איסוף מידע על נבחרי ציבור ויש מחויבות לדווח לפרקליט המדינה וליועץ המשפטי לממשלה על כל מידע מהותי המתקבל במשטרה ולקבל הנחיות מדויקות כיצד לפעול.

הפגישה בין אדלשטיין, אלשיך ויצחקי ()
הפגישה בין אדלשטיין, אלשיך ויצחקי

המפכ"ל טען כי המסמך מהווה תהליך בקרה פנימי של ראש אגף החקירות ולא כפי שפורסם, והביע צער על דליפת המידע, ואף הבהיר כי זו עבירה חמורה. המפכ"ל ציין כי הוא מצר על כך שהמידע הזה דלף וכי מדובר בעבירה חמורה שמצריכה טיפול מיידי. אלשיך הוסיף כי "בעל הסמכות בנושא זה יטפל בכך במלוא החומרה בשל אופייה של העבירה ועקב העובדה שהיא מערערת את היסודות של שלטון החוק".

 

אדלשטיין קיבל את דברי אלשיך, אך הדגיש בפניו את החשיבות הרבה בהוצאת הבהרה רשמית ומסודרת בהקדם לציבור ולחברי הכנסת, שכן "יש עננה על כל חברי הכנסת ותחושה בציבור כאילו עשרות חשודים בפלילים".

  

ארדן גם הבהיר כי מי שנחשף למסמך כזה הוא היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שהסמיך את עוזרו לכתוב את הדברים הבאים: "משטרת ישראל איננה יוזמת איסוף מידע על שרים או ח"כים. על פי הנהוג, מידע מהותי המגיע למשטרת ישראל ומעלה חשד לכאורה לפלילים על שר וח"כים מועבר באופן מיידי לפרקליט המדינה וליועמ"ש".

  

ארדן בכנסת. טוען כי לא ידע על קיומו של המסמך המשטרתי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ארדן בכנסת. טוען כי לא ידע על קיומו של המסמך המשטרתי(צילום: גיל יוחנן)

 

עוד אמר ארדן: "המסמך הוכן לצורכי בקרה כדי לוודא שאין שום מידע מהותי שמצאו במשטרה שטרם הגיע לידיעת ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל והובא דרכו לידיעת פרקליט המדינה והיועץ המשפטי שרק הוא מוסמך להחליט על פתיחת חקירה נגד נבחר ציבור".

 

לטענת ארדן, עוזרו של היועמ"ש כתב: "מותר לציין כי חלק מהמידע המופיע במסמך הבשיל ושימש לבסיס לחקירות פליליות, חלקן מוכרות. עשרות החקירות הפליליות, שכן הבשילו לכתבי אישום, הן ההוכחה הטובה ביותר שמשטרת ישראל לא מעניקה חסינות לאף אחד והיא לא יוזמת איסוף מידע על נבחרי ציבור, וזה כותב היועמ"ש, ולא משנה מה תפקידו".

 

בתחילת השבוע נחשף כי בשנת 2014 הוכן לבקשת ראש אגף החקירות, ניצב מני יצחקי, מסמך ובו פירוט מודיעיני על עבירות פליליות שביצעו לכאורה חברי כנסת. במסמך, כך נטען, קיים מידע על פוליטיקאים רבים אשר ביצעו פעולות לכאורה בניגוד לחוק. במשטרה עצמה לא הכחישו את קיום המסמך, אבל טענו כי המדיניות של המשטרה בנוגע לחשיפת עבירות פליליות על ידי פוליטיקאים לא השתנתה.

 

אתמול דווח כי ארדן עצמו נמנה בין הפוליטיקאים שהופיעו במסמך. על-פי הידוע, החומר כולל מידע מודיעיני שהגיע ליחידה הארצית לחקירות הונאה והתייחס לפעילות בעייתית לכאורה של ארדן לפני כמה שנים, לא בתקופה שבה כיהן כשר לביטחון הפנים. גורמים באגף החקירות ציינו כי לא מדובר במידע שהיה מוביל בהכרח לחקירה פלילית. במשטרת ישראל הכחישו כי יש מסמך שכזה, ואולם נכון לשנה שעברה היה בידי המשטרה מידע מודיעיני על כ-20 פוליטיקאים.


פורסם לראשונה 22/06/2016 15:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים