לא למהר לזרוק! 5 מעצבות חולקות טיפים בני השגה מהבתים שלהן

על דבר אחד מסכימות כולן: חידוש רהיטים ישנים היא דרך מצוינת לעיצוב ייחודי במחיר סביר. וגם: איך יוצרים לבד תחליף לטפט ואיך מטשטשים אזורים פחות מוצלחים בבית

מערכת Xnet

|

23.06.16 | 09:11

הסלון של המעצבת לינוי לנדאו בלפיד. ''סביב פריט ייחודי שאפשר למצוא בשווקים אפשר לבנות את אופי החלל'', היא אומרת. כאן זוהי המנורה. זה אחד מ-25 בתים שמופיעים בספרה החדש של אורלי רובינזון, ''כוחו של הסטיילינג'' (צילום: גלעד רדט  )
הסלון של המעצבת לינוי לנדאו בלפיד. ''סביב פריט ייחודי שאפשר למצוא בשווקים אפשר לבנות את אופי החלל'', היא אומרת. כאן זוהי המנורה. זה אחד מ-25 בתים שמופיעים בספרה החדש של אורלי רובינזון, ''כוחו של הסטיילינג'' (צילום: גלעד רדט )
פינת האוכל של המעצבת מאיה גל בשדה ורבורג. הטיפ שלה: ''לא לזרוק! כדאי לשדרג רהיטים קיימים, בעיקר כאלה בעלי ערך סנטימנטלי. הייחודיות שבהם, לאחר החידוש, נותנת ערך מוסף לחלל'' (צילום: גלעד רדט  )
פינת האוכל של המעצבת מאיה גל בשדה ורבורג. הטיפ שלה: ''לא לזרוק! כדאי לשדרג רהיטים קיימים, בעיקר כאלה בעלי ערך סנטימנטלי. הייחודיות שבהם, לאחר החידוש, נותנת ערך מוסף לחלל'' (צילום: גלעד רדט )
פינות בסלון של מאיה גל. ספרים פתוחים הפכו לאלמנט קיר בסלון ומאחורי הספה משחק של שקיפויות (צילום: גלעד רדט  )
פינות בסלון של מאיה גל. ספרים פתוחים הפכו לאלמנט קיר בסלון ומאחורי הספה משחק של שקיפויות (צילום: גלעד רדט )
הבית של דנה מרן בקיבוץ המעפיל. הטיפ שלה: טפט היא דרך פשוטה וזולה יחסית לשדרג מראה של חדר, אם על הקיר או על רהיט קיים (צילום: שי אדם, גלעד רדט  )
הבית של דנה מרן בקיבוץ המעפיל. הטיפ שלה: טפט היא דרך פשוטה וזולה יחסית לשדרג מראה של חדר, אם על הקיר או על רהיט קיים (צילום: שי אדם, גלעד רדט )
חדר הבן בביתה של לימור אורן בקרית אונו. במקום להשקיע בטפט היא רכשה פחי צבע בשלושה גוונים שונים, יצרה בעזרת נייר דבק צורות גיאומטריות על הקיר וצבעה מעל. כשהצבע התייבש קילפה בזהירות את נייר הדבק. את הטוויסט נותנים השטיח ושירת פח גנרית שנצבעה בירוק (צילום: גלעד רדט  )
חדר הבן בביתה של לימור אורן בקרית אונו. במקום להשקיע בטפט היא רכשה פחי צבע בשלושה גוונים שונים, יצרה בעזרת נייר דבק צורות גיאומטריות על הקיר וצבעה מעל. כשהצבע התייבש קילפה בזהירות את נייר הדבק. את הטוויסט נותנים השטיח ושירת פח גנרית שנצבעה בירוק (צילום: גלעד רדט )

הקהל של שוחרי העיצוב הולך וגדל, ואיתו הצורך בפתרונות בני השגה. אורלי רובינזון, שחתומה על 23 ספרי עיצוב ואדריכלות, מצטרפת לבון טון עם ספרה החדש, "כוחו של הסטיילינג". בפעם הראשונה היא לא מציגה אדריכלים ידועי שם ווילות מעוררות קנאה, אלא בעיקר מעצבות בתחילת דרכן, עם רעיונות שמיועדים לכל. אולי משום כך היא גם מבקשת להוציא את הספר במימון המונים: הוא מוצע למכירה בג'אמפסטארטר בכמחצית ממחירו הצפוי בחנויות, וגייס עד כה 20% מעלות ההוצאה לאור. מתוך הספר שמתבשל בחרנו חמש מעצבות שמראות דוגמאות מביתן הפרטי, וביקשנו מכל אחת מהן טיפ לעיצוב הבית, במינימום השקעה כספית.

 

לינוי לנדאו גרה ביישוב קהילתי לפיד, בבית של 120 מ''ר, עם בעלה, שתי בנותיהם והכלבה. "גוונים מונוכרומטיים וצבעים נייטרליים עונים לצורך שקיים בי להזיז, לשנות ולהחליף, ומאפשרים לתבל את מראה הבית בהתאם לתקופה או למצב הרוח."

 

המטבח של לינוי לנדאו: על המדף, בין היתר, מראה ב-20 שקל משוק פשפשים בפראג. קטנה אך משפיעה (צילום: גלעד רדט  )
    המטבח של לינוי לנדאו: על המדף, בין היתר, מראה ב-20 שקל משוק פשפשים בפראג. קטנה אך משפיעה(צילום: גלעד רדט )

     

    • הטיפ שלה לעיצוב בר השגה: "החיבור בין הפריטים הוא החשוב ביותר, אם סביב פריט ייחודי שנותן אופי לחלל או בהעמדה של כל הפריטים ביחד. במטבח שלי עושה זאת מראה שרכשתי באחד השווקים בפראג ושאותה מיקמתי על מדף, ובסלון – מעמד מ'בילונגינג' שעליו תליתי נורה משוק פשפשים בארצות הברית".
    • כמה ואיפה: פריטים מיוחדים אני ממליצה לחפש בשווקים בארץ ובעולם. המראה עלתה לי כ-20 שקל בפראג. אפשר למצוא מראות מעניינות ב-60 שקל בחנויות לטיפוח הגוף.

     

    דנה מרן גרה בקיבוץ המעפיל, בבית של 120 מ"ר, עם בעלה ושני ילדיהם. "עיצוב בר-השגה הוא מונח שאני פועלת על פיו מכורח המציאות", היא אומרת. "אני מאמינה גדולה ב'עשה זאת בעצמך' וביצירתיות. גם נקודת צבע אחת יכולה להקפיץ חדר שלם, ושילובים מרעננים של טקסטיל יכולים לספר סיפור שלם. בחפצים שנעשו ביד אוהבת יש אנרגיה שקשה למצוא בריהוט קנוי מ"הניילונים'".

     

    בבית של דנה מרן. רהיטים ישנים שקיבלו זריקת צבע (צילום: שי אדם)
      בבית של דנה מרן. רהיטים ישנים שקיבלו זריקת צבע(צילום: שי אדם)

       

      • הטיפ שלה לעיצוב בר השגה: "עשו שימוש ברהיטים קיימים, ושדרגו אותם עם צבע, ידיות חדשות או טפט דביק שמיועד לרהיטים".
      • כמה ואיפה: טפטים דביקים עולים 20-100 שקל למ''ר בחנויות יצירה או טפטים, ידיות אפשר למצוא במחיר של 5-20 שקל לידית בשוק הפשפשים.

       

      לימור אורן גרה בקרית אונו בבית של 117 מ"ר, עם בעלה ושלושת ילדיהם. "הסטיילינג יוצר את הדופק של הבית. הוא מכתיב את הטון, מבדל אותו מאחרים והופך אותו ל'בית שלנו'. הלבשה נכונה מעניקה תחושת נוחות, ולכן מומלץ בתחילת התהליך לסמן בשאלון את ההעדפות, הפנטזיות וכמובן גם את הדברים שמסתייגים מהם".

       

      בסלון של לימור אורן. צביעה בזהב נותנת מראה חדש לרהיטים פשוטים (צילום: גלעד רדט  )
        בסלון של לימור אורן. צביעה בזהב נותנת מראה חדש לרהיטים פשוטים(צילום: גלעד רדט )

         

        • הטיפ שלה: "רגע לפני רכישת רהיט חדש, אני ממליצה להתבונן ברהיטים הקיימים ולבחון אם אפשר לשפץ אחד או כמה מהם, כך שישנה את פניו או את ייעודו. לחלופין, אפשר לרכוש רהיט לא יקר ולשדרג אותו פלאים. לדוגמה, רכשתי באיקאה שידת טלוויזיה ב-400 שקל, ושדרגתי אותה באמצעות לוח דיקט (100 שקל) שחתכתי לקוביות בגדלים שונים, שאותן הדבקתי על הדלתות. הוספתי גלגלים וקיבלתי רהיט חדש שלא ניתן למצוא בשום מקום.

            לחדרו של בני בן ה-15 נתתי אופי בקלות: במקום להשקיע בטפט רכשתי 3 פחי ליטר של צבעים שונים, וצבעתי מעל צורות גיאומטריות שיצרתי על הקיר בעזרת נייר דבק. כמה שעות של ייבוש מגרדים את נייר הדבק    (בשיפוע, כדי לא לקלף את הקיר) ומתקבלות צורות שיכולות גם לגלוש הצידה – מה שאי אפשר לעשות עם טפט. בחרתי פלטת גוונים מונוכרומטית ואפורה, ואת הטוויסט נותנים שטיח ירוק ושידת מגירות מפח בירוק עז.

        • כמה ואיפה: ליטר צבע עולה 78-98 שקל, וגלגלת 17 שקל.

           

        שרון אלון גרה בקדימה, בבית של 300 מ''ר, עם בעלה וחמשת ילדיהם. "סקלת הצבעים היא אחד האלמנטים המשמעותיים בעיצוב הבית", היא אומרת. "לעתים ניתן להקפיד בה בכל חללי הבית ולעתים ניתן לשנותה במקומות מסוימים. תפיסת הצבע נוכחת כחוט השני בכל חדריו, במינונים שונים, ולכן חשוב לעצב מתוך מודעות לצבע ולהרגיש מה עושה לכם טוב".

         

        הסלון של שרון אלון בקדימה. בדים וכריות ימשכו את העין ויטשטשו אזור אחר בבית, שפחות רוצים להדגיש (צילום: גלעד רדט  )
          הסלון של שרון אלון בקדימה. בדים וכריות ימשכו את העין ויטשטשו אזור אחר בבית, שפחות רוצים להדגיש(צילום: גלעד רדט )

           

          • הטיפ שלה לעיצוב בר השגה: "להשקיע באזור מסוים של הבית באמצעות טקסטיל, טקסטורות, צבעים, תאורה ואקססוריס, ובתוך כך לטשטש אזור אחר, שפחות רוצים להדגיש. כריות ובדים חדשים הם אמצעי טוב וזמין כדי להגיע לסקלת הצבעים הנדרשת".
          • כמה ואיפה: כריות בסגנונות שונים ב"סטלה ממי'' במושב חירות (80-300 שקל). בשביל בדים היא ממליצה לנסוע לדרום תל אביב.

           

          שולחן העבודה הישן של מאיה גל קיבל צבע שמקפיץ את החדר (צילום: גלעד רדט  )
            שולחן העבודה הישן של מאיה גל קיבל צבע שמקפיץ את החדר(צילום: גלעד רדט )

             

            מאיה גל גרה במושב שדה ורבורג, בבית של 120 מ''ר, עם בנה בן ה-14 וחצי. "אני מאמינה שרהיטים משופצים, ובפרט רהיטים אהובים מבית סבא סבתא, מעניקים לחלל אנרגיה מיוחדת ומחזקים את תחושת הנוסטלגיה והשייכות. חשוב להדגיש כי אלו המחפשים להוזיל עלויות על ידי שיפוץ רהיט ישן עלולים להתאכזב. חידוש ושיפוץ של כיסא ישן, לדוגמה, אינו בהכרח זול יותר מרכישת כיסא חדש, אך הערך המוסף, המקוריות ושימור החומר, יוצרים קסם שפריט חדש לא תמיד ישיג".

             

            המטבח של מאיה גל. שדרוג המטבח הישן עלה לה כרבע מרכישת חדש (צילום: גלעד רדט  )
              המטבח של מאיה גל. שדרוג המטבח הישן עלה לה כרבע מרכישת חדש(צילום: גלעד רדט )

               

              • הטיפ שלה: "לא לזרוק! כדאי לשדרג רהיטים קיימים, בעיקר כאלה בעלי ערך סנטימנטלי. הייחודיות שבהם, לאחר החידוש, נותנת ערך מוסף לחלל''.
              • כמה ואיפה: תלוי במצב הרהיט. שדרוג כיסא יכול לעלות 400-500 שקל (לא כולל ריפוד). שדרוג המטבח הישן יעלה כרבע מרכישת מטבח חדש.

               

              עציצים מרהיבים הפכו לפריט עיצובי. לחצו על התמונה לכתבה המלאה: 

              לחצו על התמונות לדוגמאות של עציצים שישדרגו את הסלון (צילום: ferm living)
              לחצו על התמונות לדוגמאות של עציצים שישדרגו את הסלון (צילום: ferm living)

                 

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד