שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מה עושים עם כוסמין: 3 מתכונים
    מה אפשר להכין מקמח כוסמין - האם זה רק ללחמים או שאפשר גם קינוחים? השף קונדיטורית ליאור משיח עם שלושה מתכונים

    צילום: דודו אזולאי

    צילום: דודו אזולאי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עוגיות שוקולד צ׳יפס 80% כוסמין

    המצרכים:

    57 גר׳ קמח לעוגות ועוגיות

    227 גר׳ קמח כוסמין מלא

    3 גר׳ סודה לשתיה

    3 גר׳ מלח

    150 גר׳ חמאה

    252 גר׳ סוכר חום

    1 ביצה

    1 כפית תמצית וניל

    244 גר' שוקולד קצוץ או שוקולד צ׳יפס

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

    אופן ההכנה:

    1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, סוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת משחה בהירה ותפוחה.
    2. מוסיפים את הביצה.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את היבשים – קמח עוגות ועוגיות, קמח כוסמין, סודה לשתיה ומלח.
    4. מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר, ומערבבים קלות. יש להימנע מעיבוד יתר, על מנת לא לפתח גלוטן במסה.
    5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ / שוקולד צ׳יפס, ומערבבים עוד 10 שניות.
    6. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
    7. בעזרת סקופ גלידה, יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה סקופים של בצק העוגיות.
    8. אופים ל-14-15 דקות, העוגיות ישתתחו ויתחילו להיסדק. אני אוהבת שהעוגיות נשארות פאדג׳יות באמצע, למי שאוהב יותר קריספי, אפשר להשאיר בתנור לעוד דקת אפייה.

    ליאור משיח (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    ליאור משיח(צילום: דודו אזולאי)
     

    לחם כוסמין ואגוזי מלך

    המצרכים:

    לפוליש (מחמצת):

    40 גר׳ קמח כוסמין

    150 קמח לחם

    180 גר׳ מים

    קורט שמרים

    קורט מלח

     

    לבצק:

    135 גר׳ קמח לחם

    135 גר׳ קמח כוסמין

    120 גר׳ מים

    6 גר׳ שמרים

    9 גר׳ מלח

    40 גר׳ אגוזי מלך

    370 גר' (מתכון שלם) פוליש

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
     

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את המחמצת: מערבבים יחד את כל החומרים לפוליש בכלי כ-14-16 שעות מראש, ומשאירים לתסיסה מחוץ למקרר.
    2. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את הקמחים, מים, שמרים, מלח, פוליש, עד לפיתוח גלוטן.
    3. לאחר מכן, מוסיפים את האגוזים רק עד שנטמעים בבצק.
    4. מעבירים לקערה משומנת קלות, ונותנים לתפוח כשעה.
    5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים (אם שוקלים, 300 גר׳ כל חלק). מגלגלים לצורה עגולה.
    6. משאירים למנוחה על משטח מקומח קלות 10-15 דקות.
    7. מכדררים שנית, הפעם אפשר להניח על תבנית עם נייר אפייה, כאשר התפר כלפי מטה.
    8. מניחים לתפיחה של עוד שעה.
    9. מחממים תנור ל-230 מעלות צלסיוס.
    10. לפני שמכניסים לתנור, חורצים את הלחם בעזרת סכין חדה, מספריים או סכין יפנית.
    11. בעזרת שפריצר, משפריצים מעט מים בשביל לחות בתנור.
    12. אופים למשך 25 דקות.
    13. לאחר שמוציאים את הלחם מהתנור, יש לחכות לפחות חצי שעה לפני שפורסים אותו.

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
     

    טארט שוקולד בבצק פריך עם כוסמין

    המצרכים:

    לבצק הקלתית:

    200 גר׳ קמח כוסמין

    55 גר׳ קמח עוגות ועוגיות

    55 גר׳ סוכר

    110 גר׳ חמאה קרה

    1 ביצה שלמה

    מים קרים לפי הצורך

     

    למלית השוקולד:

    180 מ״ל שמנת מתוקה

    80 מ״ל חלב

    60 גר׳ סוכר

    150 גר׳ שוקולד מריר איכותי

    1 ביצה

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
      

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקלתית: במיקסר מערבבים את כל היבשים.
    2. מוסיפים את החמאה הקרה ומערבבים עד שהיא נותרת בגושים קטנים בגודל של אפון.
    3. מוסיפים את הביצה.
    4. מוסיפים מים לפי הצורך, רק כדי לאחד מעט את הבצק.
    5. הבצק שיתקבל יהיה פירורי. מעבירים אותו אל משטח ומעבדים מעט בידיים. יוצרים כדור ומשטחים אותו, כדי שיהיה נוח יותר לעבוד איתו לאחר הקירור. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות כשעה במקרר או כחצי שעה במקפיא.
    6. לאחר שהבצק התקרר, בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ, מעט יותר גדול מתבנית טארט / פאי. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים ומקררים. עדיף לשמור במקפיא עד האפיה.
    7. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים אפייה עיוורת בעזרת משקולת (או קטניות), על נייר אפייה.
    8. מכינים את המלית: מעבירים את השוקולד לקערה.
    9. בסיר קטן, מחממים את השמנת, החלב והסוכר לסף רתיחה.
    10. מוזגים מעל השוקולד, מחכים כמה שניות, ובעזרת לקקן מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל גנאש (קרם) אחיד. מניחים להתקרר כמה דקות, ומסיפים את הביצה פנימה. מערבבים טוב.
    11. מוזגים את מלית השוקולד אל קלתית הטארט שאפינו מראש.
    12. בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס, אופים את הטארט עד שהוא מתייצב. (כ-15-25 דקות).
    13. מקררים לטמפ׳ חדר.

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
     

    המתכונים באדיבות ליאור משיח, שף קונדיטורית מסעדת "פרונטו"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    טארט שוקולד בבצק פריך עם כוסמין
    צילום: דודו אזולאי
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטורית ליאור משיח
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים