שתף קטע נבחר

דיווח: שתי נשים התעוורו זמנית לאחר שימוש בסמארטפון בלילה

כתב העת הרפואי "ניו אינגלנד ג'ורנל" מדווח על שתי נשים שסבלו מעיוורון זמני בעין אחת, בעקבות שימוש בסמארטפון בחושך. המומחים מרגיעים: מדובר בתופעה לא מזיקה בשל שימוש בעין אחת, כשהעין השניה נעצמת על הכרית

מקרה שאירע בארה"ב מצביע על הנזק האפשרי כתוצאה משימוש בסמארטפון לפני השינה, בחושך: שתי נשים סבלו מעיוורון זמני בעקבות שימוש בסמארטפון במיטתן, כך לפי כתב העת "ניו אינגלנד ג'ורנל". שתי הנשים, בנות 22 ו-40, התלוננו על התקפים חוזרים של איבוד ראייה שנמשך כ-15 דקות. הן עברו מגוון של בדיקות רפואיות שכללו סריקת MRI ובדיקות לב, אולם הרופאים לא הצליחו לאתר כל ממצא חריג.

 

   

לבסוף, הצליח רופא העיניים ד"ר גורטון פלנט מבית החולים בלונדון, לעלות על הבעיה: שתי הנשים סיפרו כי הביטו במסך הסמארטפון באמצעות עין אחת, כשהן שוכבות במיטה, בחושך, כשהעין השניה מכוסה בכרית.

 

"עין אחת הסתגלה לאור, משום שהביטה במסך הסמארטפון, בעוד שהעין השניה הסתגלה לחושך משום שהיתה עצומה" הסביר ד"ר פלנט.

 

כשהניחו הנשים את הסמארטפון על השידה, לא הצליחו לראות בעין שהביטה במסך. זאת משום שלעין לקח דקות אחרות עד שהסתגלה לחושך. הן הוגדרו כסובלות מ"עיוורון סמארטפון זמני" שנמשך כמה חודשים.

 

פלנט הסביר כי העיוורון הזמני היה בסופו של דבר בלתי מזיק, והיה אפשר בקלות להימנע ממנו אם הנשים היו מביטות במסך הסמארטפון בשתי העיניים. האפיזודה הזו לא הרתיעה את הנשים, שהמשיכו להשתמש בסמארטפון במיטתן אם כי הפעם, לפי המלצת הרופא, בשתי העיניים.

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי שימוש בסמארטפון לפני שינה משפיע גם על המוח: חוקרים מצאו כי ילדים שנחשפו לפני השינה למסכי מגע, ישנו בממוצע 20 דקות פחות מילדים שלא נחשפו למסכים. החוקרים המליצו להורים להימנע מחשיפת הילד למסכים גדולים וקטנים כאחד בשעות הערב ולפני השינה. 

 

מומחים בארה"ב הודו כי אנשים רבים הסובלים מאינסומניה דיווחו על שימוש בסמארטפונים לפני השינה. אחת ההשערות היא שהאור הנפלט מהמסכים משפיע על מנגנון השינה במוח. זו אחת הסיבות שבמכשירי אייפון הכניסו לפני כמה חודשים את פונקציית "האור הכחול", המאפשר לעבור לתאורה כחולה שמפחיתה את הגירוי המוחי לפני השינה.

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התלוננו על התקפים חוזרים של איבוד ראייה שנמשך כ-15 דקות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים