שתף קטע נבחר

השרים אישרו: תבוטל ההעברה האוטומטית של ילדים לחזקת האם

ועדת השרים לחקיקה אישרה את החוק לביטול חזקת הגיל הרך, שבמסגרתה ילדים עד גיל 6 היו עוברים לחזקת האם במקרה של גירושים. ועדה תבחן את ההשלכות והחוק יקודם בהסכמות של כל סיעות הקואליציה. השרה גמליאל: "מקווה שתיפסק האפליה בקרב גרושים ובזכות ביטול החוק תהיה הורות שוויונית"

 

להחיל אחריות משותפת על הילדים במקרי גירושים (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
להחיל אחריות משותפת על הילדים במקרי גירושים(צילום: Shutterstock)
 

בדרך למהפכה: ועדת שרים לחקיקה אישרה היום (א) את החוק לביטול חזקת הגיל הרך והוא יעלה ביום רביעי הקרוב לקריאה טרומית במליאת הכנסת. עם זאת, הוסכם כי החוק יקודם בהסכמות של כל סיעות הקואליציה ולאחר שוועדה מיוחדת שתקום בנושא תבחן את ההשלכות ואת ההמלצות של ועדות שעסקו בנושא.

 

הצעת החוק מבקשת לבטל מצב אוטומטי שבו הילדים עוברים במהלך הגירושים לחזקת האם, ומבקשת להחיל עליהם אחריות משותפת. ההצעה מבוססת על המלצות ועדה שמונתה בנושא ב-2005 בראשות פרופ' דן שניט, ולפיהן יש לבטל את המצב שבו ילדים עד גיל 6 יועברו אוטומטית לאם, במטרה ליצור משוואה מאוזנת של הורות משותפת.

 

 

השרה גמליאל וח"כ קיש (צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי) (צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי)
השרה גמליאל וח"כ קיש(צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי)
 

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, שיזמה יחד עם ח"כ יואב קיש את הצעת החוק, בירכה על ההחלטה: "היום הוכח שכאשר מתמידים ומאמינים בצדקת הדרך, בסוף גם מגיעים אל היעד. אישור החוק היום הוא בשורה משמחת לעשרות אלפי ילדים להורים גרושים שסבלו במשך שנים בגלל חוק ארכאי ולא צודק. ככל שנמהר להעביר את החוק בקריאה שלישית בכנסת כך ייטב לכולם ובעיקר לילדים אלו. כולי תקווה שבקרוב מאוד תיפסק האפליה בקרב הורים גרושים ובזכות ביטולו של החוק תהיה הורות שוויונית מלאה".

 

שרת המשפטים איילת שקד הודיעה במקביל על הקמת ועדה של משרד המשפטים, בכוונה לבחון את יישום המלצות ועדות שניט ושיפמן בעניין חזקת הגיל הרך, מזונות ועוד. ההחלטה להקמת ועדת היישום הגיעה, לדברי שקד, מתוך הבנה שנושא הקשר בין גברים, נשים וילדים רחב יותר מנושא חזקת הגיל הרך, והוא טומן בחובו נושאים נוספים, כמו כריכת הגט בסוגיות רכושיות, סמכויות בית הדין כבורר, הסכמי קדם נישואים והיחס בין מסקנות הוועדות השונות שהוקמו עד כה. לדברי שקד, כל הנושאים הללו כרוכים אלה באלה והמסקנות צריכות להכיל בתוכן את הטיפול בכל הסוגיות יחד, וכן המלצות לדרכי פעולה.

 

שקד הבהירה כי קידום החוק ייעשה בכפוף להסכמות שרי המשפטים, הדתות, הרווחה, הבריאות, ושוויון חברתי, ובתיאום עם משרד האוצר. המטרה היא שתוך ארבעה חודשים תוקם ועדת היישום. אם לא תושג הסכמה תוך ארבעה חודשים, הנושא יחזור לדיון נוסף בוועדת השרים לחקיקה.

 

שקד: "מדובר בנושא רגיש ורחב מאוד, שיש צורך להגיע להסכמה רחבה לפני ביצוע שינויים בו. הוועדה שהודעתי היום על הקמתה תפעל להגעה למסקנות שייקחו את כל השיקולים הרלוונטיים בחשבון".

 

השר זאב אלקין הציע את הפשרה בין השרה שקד, שהתנגדה תחילה להצעת החוק לבין השרה גמליאל שמקדמת אותו, שקובעת כי החוק יעבור בקריאה טרומית השבוע וימתין 4 חודשים. כלומר לתחילת המושב הבא. אם לא יגיעו להסכמה עד אז תחזור הצעת החוק לוועדת שרים להכרעה סופית.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים