שתף קטע נבחר

תנו להם לעבוד

אנחנו חיים בחברה שסועה בה, לעיתים, החלשים נשכחים, אבל דווקא הדאגה לאלה שכביכול אינם "כמו כולם" היא זו שיכולה לחזק אותנו. השבוע נערך כנס ראשון של ההסתדרות בנושא זכויות עובדים עם מוגבלות ושילובם בחברה במטרה ליצור חברה מתקדמת וחזקה יותר

בשיתוף ההסתדרות

 

"חברה שדואגת לחלשים יותר שבה היא, בסופו של דבר, חברה חזקה ומלוכדת יותר, ולא רק במישור הכלכלי אלא גם ובעיקר במובן החברתי." כך פתח יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, את הכנס הראשון בערכה ההסתדרות השבוע (ג') בנושא של זכויות עובדים עם מוגבלות, שהוקדש ל"זכויות עובדים עם מוגבלות בעידן צו ההרחבה."

 

נציין כי באוקטובר 2016 ייכנס לתוקפו הסכם האומר כי מעסיק מעל ל-100 עובדים, ישלב בעסק 3 אחוז עובדים עם מוגבלות וזאת על מנת ליצור שינוי תודעתי וחברתי.

 

עוד אמר ניסנקורן כי "בחברה שסועה כמו שלנו, לקחת את העניין הזה ולשים אותו בקדמת הבמה, זהו אחד הדברים הכי חשובים שההסתדרות, החברה הישראלית והממשלה יכולים לעשות, ולכן אני מברך את הפעילות של כולם בנושא. אנחנו חייבים להילחם כדי לקדם את שילובם של עובדים עם מוגבלויות, מי ייתן ונראה בכל שנה שינוי והתקדמות בנושא."

 

 

הממונה על תעסוקת עובדים עם מוגבלות בהסתדרות, גיא שמחי, שיזם את הכנס, אמר: "אנחנו צריכים ביחד לשנות את עמדותיהן של בני אדם בחברה שלנו ולשכנע אותם שזה נכון ושזה חשוב - שיצירת שוויון הזדמנויות היא הדרך הנכונה ליצור חברה חזקה יותר. חברה יכולה להיות מבעלת חוסן חברתי חזק אך ורק אם היא תדאג לקבוצות החלשות בה."

 

המחיר שהחברה הישראלית משלמת על אי העסקת אנשים עם מוגבלות הוא מחיר יקר מאוד. לא רק בהיבט הערכי והחברתי אלא גם בהיבט הכלכלי. אי התעסוקה של אנשים עם מוגבלות עולה למשק הישראלי כ-5 מיליארד שקל בשנה.

 

בזכות מאבק עיקש שהוביל יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, נחתם הסכם קיבוצי שקבע כי כל מקום עבודה שמעסיק מעל ל-100 עובדים, יהיה מחויב כי מניין העובדים עם מוגבלות לא יפחת מ-3%. ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה שנחתם בעקבותיו, והחיל את ההסכמות בין ההסתדרות למעסיקים על המשק כולו, חוללו מהפיכה אמיתית ביחסי העבודה ובחברה. מהלך זה סלל את הדרך למציאות חדשה עבור 800 אלף ישראלים אשר מתמודדים עם מוגבלות והצליח לשנות מקצה לקצה את נקודת המבט על הנושא.

 

קליטת עובדים עם מוגבלות במקומות העבודה אינה נדונה יותר במושגים של חסד אלא בשיח של זכויות שנרקם בין הצדדים. בכנס לקחו חלק למעלה ממאתיים משתתפים, בהם אנשי מקצוע מתחומי השיקום וההשמה, נציגי ארגונים שונים ואנשים עם מוגבלות.

 

בכל מקרה של הפרת זכויות עובדים עם מוגלבות במקום העבודה, מומלץ לפנות ללשכת הממונה על תעסוקת אנשים עם מוגבלות בהסתדרות במייל הכולל את תיאור המקרה ופרטי קשר על מנת שנוכל לחזור אליך לכתובת disabilities@histadrut.org.il או בטלפון 03-6921877

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לכולם מגיעה הזדמנות שווה
צילום: shutterstock
צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן
צילום: אורן כהן, דוברות ההסתדרות
מומלצים