yed300250
הכי מטוקבקות
    חדש בטיימס סקוור: דגני בוקר
    ממון • 29.06.2016
    מסעדת קורנפלקס
    סוכנויות הידיעות

    ביום שני הקרוב, 4 ביולי, תושק בניו־יורק מסעדה בקונספט חדשני: היא תהיה כולה על טהרת הקורנפלקס. כך מדווח אתר סי־אן־אן מאני. Kellog's NYC תיפתח בלב הטיימס סקוור, עם מנות שעשויות כולן מדגני הבוקר של קלוגס.

     

    התפריט כולל 10 פריטים, במחיר של 6 עד 8 דולר. לדוגמה: אם תזמינו Honey Buzz, תקבלו קערה של Honey Smacks עם דבש, אגוזי פקאן קלויים ושבבי בננה. את החלב, אגב, אפשר להחליף בגלידה.את המתכונים סייעה לפתח השפית כריסטינה טוסי, שבבעלותה מילק־ברים בניו־יורק, וושינגטון וטורונטו.

     

    אפשר לראות במסעדה החדשה קרב נוסף במערכה שנקראת "מלחמת ארוחות הבוקר לאורך כל היום". בקלוגס מציינים כי שליש מהקורנפלקס נאכלים לא בארוחת הבוקר אלא בין ארוחות, אחרי הלימודים ואפילו אחרי ארוחת הערב.

     

    קלוגס פותחת את המסעדה, הראשונה בתולדותיה, גם משום שהיא ניצבת בפני אתגרים לא פשוטים: צרכנים רבים מעדיפים אופציות אחרות לארוחת הבוקר. נכון ששוק דגני הבוקר בארה"ב עדיין מגלגל 9 מיליארד דולר, אבל בין 2010 ל־2015, מדווח "הוול סטריט ג'ורנל", המכירות צנחו ב־8.1%.

     

    גם העתיד לא לגמרי ורוד: כ־40% מבני דור המילניום סבורים שקורנפלקס זה ממש לא נוח. הבעיה, כלומר ה"בעיה": צריך לרחוץ את הקערה אחרי האוכל.

     

    האם המסעדה תצליח? לפי משאל קטן ולא מייצג של "הדיילי ניוז", הניו־יורקרים לא ממש מתלהבים ומקצתם מעקמים את האף לנוכח מחירי המנות: הן יקרות יותר מקופסה של קורנפלקס. אבל זה שאפשר לפתוח בבית בקבוק בירה ולשתות לא אומר שאנשים לא הולכים לפאב.

     

    וזה שיש במסעדה ניו־יורקית מתכונים מיוחדים לא אומר שאי־אפשר להכינם בבית. למשל, המנה שנקראת "פיסטוק לימון". הנה המתכון, לפי "הוול סטריט ג'ורנל":

     

    מצרכים, מנה ליחיד: חצי כוס קורנפלקס Special K, חצי כוס קורנפלקס פרוסטיס, כוס חלב, רבע כוס פיסטוקים, כפית עלי תימין טריים, שמינית כפית גרידרת לימון. הכנה: 1. לשפוך את דגני הבוקר לקערה. 2. למזוג עליהם את החלב. 3. לפזר למעלה את הפיסטוקים, התימין והלימון. בתיאבון.

     

    תרגום: נמרוד אברהם

     


    פרסום ראשון: 29.06.16 , 21:06
    yed660100