שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    רמדאן מתוק: מתכון לאטייף

    רמדאן כרים וגם טעים: לכבוד סיום הרמדאן ביקר ארז קומרובסקי במאפייה הקטנה של רמזי אבו דייה ביפו, ולמד סוף סוף איך להכין אטייף

     

    אטייף / רמזי אבו דייה

    המצרכים: 

    הבצק -

    1 ק"ג קמח

    1/2 ק"ג סולת

    3 אבקת אפייה

    1 כוס סוכר

    1 כפית מלח

    3 סוכר וניל

    1/2 1 ליטר מים פושרים

    1/2 כוס שמרים יבשים + 1 כוס מים פושרים

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט השמרים.
    2. מוסיפים מים ומערבבים היטב.
    3. בקערה קטנה - שמים שמרים עם מים פושרים, מערבבים היטב, ומכסים בניילון נצמד ל- 10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
    4. מוזגים את השמרים לתוך הבצק, ומערבבים היטב, ביד או במטרפה. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות.
    5. מדליקים מחבת או פלאנצ'ה, ובחום בינוני יוצרים מעין פנקייקים. כשמתחילות בועות למעלה, הופכים.

    ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)
     

     

    למילוי גבינה

    2 שמנת חמוצה

    1/2 כוס קוקוס

    1 כפית סוכר

    מעט מי ורדים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב את כל החומרים. 
    2. ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
    3. מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.


    למילוי אגוזים

    1/2 ק"ג קוקוס

    1 כפית קינמון

    1/4 ק"ג אגוזי מלך שבורים

    2 כפיות סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב את כל החומרים. 
    2. ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
    3. מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.

     

    סירופ

    2 ק"ג סוכר

    1/2 1 ליטר

    מעט תמצית וניל

    מעט מי ורדים

    1/2 לימון סחוט למיץ

    2 מקלות קינמון

      

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים את כל המצרכים בתוך סיר, על להבה בינונית, מערבבים.
    2. כשהסירופ רותח והסוכר נמס, מסירים מהלהבה, ומצננים מעט.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים