אטריות שעועית מוקפצות
עם ירקות, בוטנים וג'ינג'ר

יפה כמו ציור וטעימה כמו, ובכן, אטריות מוקפצות טעימות. אבל ממש: אינס ינאי מגישה מנה מוקפצת מהממת עם אטריות שחורות מיוחדות

אינס שילת ינאי

|

04.07.16 | 22:11

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות, בוטנים וג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי)
אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות, בוטנים וג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 200 גרם אטריות שעועית שחורה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כוס שעועית ירוקה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 4 פטריות טריות, פרוסות
  • 3 כפיות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים גרוסים
  • לעיטור (לא חובה): 2 כפות שומשום קלוי, כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן, ומסננים.
  2. חולטים את השעועית הירוקה במשך 10 דקות במים רותחים, ומסננים.
  3. מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים ואת השום, ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את אטריות השעועית המבושלות ואת שאר המרכיבים, למעט הבוטנים, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה, מעטרים בשומשום ובכוסברה, אם רוצים, ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג