שתף קטע נבחר

נתניהו מקדם שיתוף פעולה חקלאי בקניה: "אצלנו כל 'מו' ממוחשב"

אחרי פגישה עם נשיא קניה אוהורו קנייטה בארמון, פגש ראש הממשלה קבוצת נוצרים אוהבי ישראל: "אנחנו רוצים להיות חלק מסיפור ההצלחה שאפריקה יכולה להיות"

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד אמש (יום ג') בניירובי שבקניה עם קבוצת נוצרים אוהבי ישראל. "אני שמח שיש לי את ההזדמנות והכבוד להגיע לאפריקה לפגוש אתכם. אנו מעריכים את הידידות הזו ואנו מעמיקים אותה לתוך יבשת אפריקה. הייתה לי פגישה יוצאת מהכלל היום עם הנשיא קנייטה, שהוא ידיד אמת. אנחנו מתכוונים להמשיך להרחיב את הקשרים האלה כאן ובמדינות האחרות. אבל בלב העניין, הקשר עם האנשים הוא רעיון מבוסס מאוד, זה הרעיון הנכון וזו הסיבה שאני מצפה לכם בירושלים".

בני הזוג נתניהו, והפוחלץ המפתיע בניירובי (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
בני הזוג נתניהו, והפוחלץ המפתיע בניירובי(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

נתניהו סיפר לקבוצת הנוצרים על המורשת המשותפת ועל כך שבכינרת אותרו שרידי סירה מימי ישו: "אני לא יודע אם ישו היה בסירה הזו, אבל אני יודע שהיא מימיו של ישו", אמר להם ראש הממשלה. הוא אמר כי "ישראל רוצה להיות חלק מסיפור ההצלחה שאפריקה יכולה להיות", וציין בהקשר זה את היתרונות של ישראל בתחומי החקלאות והתפלת המים: "איזו פרה מייצרת הכי הרבה חלב בעולם? הייתם חושבים שזו פרה מצרפת, או פרה מהולנד. לא, זו פרה ישראלית, כי כל צעד וכל 'מו' ממוחשבים. אפשר לייצר יותר חלב. אנחנו מייצרים מים. מאז ייסודה של ישראל, האוכלוסייה צמחה פי עשרה והתמ"ג צמח פי 40. היינו אמורים להיות במשבר מים, אבל אין לנו משבר, יש לנו עודף מים".

 

הוא אמר כי ישראל מעוניינת לשתף את הידע שצברה עם ידידיה באפריקה. "יש לנו מורשת משותפת, ובמזרח התיכון כיום למרבה הצער, היחס כלפי נצרות ונוצרים אינו טוב. אנחנו רואים מה קורה ליזידים בעיראק. יש רק מקום אחד במזרח התיכון שבו קהילות הנוצרים אינן מאוימות ומשגשגות, והמקום הזה הוא ישראל. אני רוצה לקדם את פניכם בירושלים. ברוכים הבאים לישראל".

 

לפני כן השתתף נתניהו במפגש בין אנשי עסקים ישראלים לאנשי עסקים מקניה על מנת לחזק את שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות ובכך להגדיל את הייצוא הישראלי לאפריקה. במסגרת זו נחתם הסכם לשיתוף פעולה כלכלי עם קניה. בשנה הקרובה תפתח ישראל נספחות מסחרית בניירובי, ובנוסף אישר נתניהו תוכנית סיוע ליצואנים ישראלים לאפריקה. "עומדות בפנינו הזדמנויות גדולות ואנו נממש אותן לטובת כלכלת ישראל", אמר בתום הפגישה.

 

חותמים, כשברקע מלך החיות (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
חותמים, כשברקע מלך החיות(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

נתניהו נפגש אתמול עם נשיא קניה אוהורו קנייטה כחלק מביקורו באפריקה. "הנשיא קנייטה, אני רוצה להודות לך על קבלת הפנים הנדיבה שלך", אמר נתניהו בטקס. "נפלא לראות אותך שוב מהר כל כך, והפעם בקניה, אחרי הטקס המרגש שהיה לנו אתמול באוגנדה ופגישת הפסגה לאחר מכן, עמך ועם ששה מנהיגים נוספים של מדינות אפריקניות. אמרתי זאת כבר אתמול באוגנדה ואני רוצה להגיד את זה שוב כאן בקניה - ישראל חוזרת לאפריקה ואפריקה חוזרת לישראל".

 

הוא ציין כי קניה וישראל שותפות טבעיות: "אנחנו עומדים בפני אתגרים משותפים. הראשון שבהם, כפי שציינתי, הוא טרור. כולנו זוכרים את הטבח האיום בקניון 'ווסטגייט' ובאוניברסיטת גאריסה. אנחנו בישראל גם חווינו מתקפות דומות על אדמתנו נגד האזרחים שלנו. אני חייב להגיד שהמחבלים רואים בכולנו אויב אחד".

 

קנייטה אמר כי קניה תלחץ להעניק לישראל מעמד של משקיפה באיחוד האפריקני: "אני מאמין שזה טוב לא רק לקניה, זה טוב לאפריקה. זה טוב לשלום העולמי. זה טוב לשותפות. אנו יכולים יחד ליישב סוגיות באמצעות דיאלוג. לא ניתן ליישב סוגיות אם אין לך את היכולת לדבר זה עם זה. עלינו להיות בעמדה שבה נוכל להיות מעורבים מכיוון שבאמצעות מעורבות אנו מוצאים פתרונות. וזה משהו שקניה רוצה מאוד לראות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
בני הזוג נתניהו בניירובי
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים