שתף קטע נבחר

הישג לבנקים: בג"ץ הוציא צו ביניים נגד חוק שכר הבכירים

ביהמ"ש נענה לבקשת איגוד הבנקים, כדי למנוע התפטרות עובדים החוששים לאבד את הזכויות הפנסיוניות שלהם עוד בטרם כניסת החוק לתוקף. עובדים מתלבטים יוכלו להמתין להכרעת בג"ץ לפני שיחליטו לפרוש. כחלון: "סומך על שופטי בג"צ שיקבלו את ההחלטה הטובה ביותר"

הישג לבנקים מול הניסיון להגבלת שכר הבכירים: בג"ץ נענה לבקשת איגוד הבנקים נגד חוק שכר הבכירים והוציא צו ביניים לפיו לעובדי הבנקים תינתן אפשרות להתפטר מתפקידם ולשמור את כל הזכויות שהובטחו להם עד 45 יום לאחר הכרעת בג"ץ בעניין העתירה.

 

הבנקים לבג"צ: החריגו את הפנסיות מהגבלת שכר הבכירים 

המשנה ליועמ"ש: אין מקום למעורבות בהגבלת שכר הבכירים

 

עוד קובע הצו, כי החוק לא ייכנס לתוקף עד הכרעת בג"ץ. החוק אמור לצאת לדרך באוקטובר, אם כי לפי הערכות בג"ץ יזדרז ויכריע בנושא עוד קודם לכן. 

 

השופט יורם דנציגר נענה לבקשת האיגוד בעניין כדי למנוע התפטרות עובדים החוששים לאבד את הזכויות הפנסיוניות שלהם עוד בטרם כניסת החוק לתוקף. הדיון בעתירה, שהגיש עו"ד רלי לשם מטעם האיגוד, צפוי להתקיים ב-27 ליולי.

 

הבנקים ביקשו לקבל הבהרות כי החוק, הקובע תקרה של עלות שכר שנתית של 2.5 מיליון שקל בשנה, לא יחול על הזכויות הפנסיוניות שצברו העובדים בעבר, בדגש על פיצויי פיטורין, כאשר בבנקים נהוג להעניק לבכירים פיצויי פיטורין מוגדלים בפרישה שיכולים להגיע למיליוני שקלים גם לדרג ביניים בבנק. אלא שמכיוון שהכנסת ומשרד המשפטים וכן הפיקוח על הבנקים נמנעו מלהגיב בצורה ברורה בנושא, הבנקים הגישו בג"ץ שיאפשר לעובדים המתלבטים להמתין לפסיקת בג"ץ לפני שיכריעו האם לפרוש.

 

לפי הערכות, על רקע התמיכה הגדולה מצד חברי הכנסת והממשלה כי החוק לא יוחל על זכויות פנסיוניות שנצברו, בג"ץ צפוי לתמוך בעמדת איגוד הבנקים בעניין. עם זאת, בדיון בעתירה צפוי בג"ץ להכריע גם בהתנגדות הבנקים וחברות הביטוח להצבת התקרה הקשיחה של 2.5 מיליון שקל בשנה.

 

"הקפאת מצב"

"קריאת החוק נושא העתירה על-פניו, אינה מאפשרת לעובדים לכלכל את צעדיהם נכון להיום", נכתב בהחלטה. "נוכח אי-הוודאות והעמימות השוררים ביחס לכוונת המחוקק במספר נקודות משמעותיות בחוק, עובדים מסויימים במערכת הבנקאית עזבו את עבודתם, ואחרים שוקלים להתפטר מהתאגידים בהם הם עובדים מזה עשרות שנים".

 

השופט דנציגר קבע, כי "עובדים בתאגידים בנקאיים ונושאי משרה בכירה בתאגידים אלה שיודיעו על התפטרות מעבודתם בתוך 45 ימים ממועד ההכרעה בעתירה או ביטול צו הביניים, לא יאבדו את זכאותם הנוכחית לקבל את מלוא הזכויות שהיו מגיעות להם בגין סיום יחסי עובד-מעביד או סיום כהונתם, אילו הסתיימו יחסים אלו במועד הגשת בקשה זו".

 

השופט דנציגר הוסיף: "במצב דברים זה, וכאשר צו הביניים המבוקש הוא צר ומצומצם ביותר, נוטה הכף בעיני לטובת 'הקפאת המצב' - במובן אשר התבקש על-ידי העותרת ואשר יאפשר לנהל את העתירה ללא שהסכנה מפני אובדן זכויות הוותק מרחפת מעל לראשם של העובדים הבכירים במערכת הבנקאית".

 

את העתירה הגישו עו"ד ד"ר ישראל (רלי) לשם, עו"ד איל דותן ועו"ד איסר בירגר ממשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים