שתף קטע נבחר

"בדיור הציבורי יש מיליון איש מתחת לרצפה"

בדיון בוועדת הכלכלה במסגרת יום הדיור הציבורי בכנסת, התייחס יו"ר שדולת הדיור לפעולות משרד השיכון. "מהפיכה בהיקף גדול אחרי שנים של הזנחה". עם זאת הבהיר כי חייבים להגדיל את המלאי. במקביל הוגשו לוועדה תקנות חדשות שניסחה לשכת השמאים, להגנה על רוכשי קרקע חקלאית

"מה שקורה בתחום הדיור הציבורי זו מהפיכה בהיקף גדול אחרי שנים של הזנחה, ואתגר עצום המחייב להגדיל את מלאי הדירות ברבבות". כך אמר היום ח"כ דב חנין, יו"ר שדולת הדיור בכנסת, בדיון מיוחד על הרחבת מלאי הדירות בוועדת הכלכלה. הוא הוסיף כי "בתחום הדיור הציבורי ובכלל יש מיליון איש מתחת לרצפה".

 

כתבות אחרונות בנושא דיור ציבורי :

ועדת הכספים אישרה את פירוק חברת פרזות

דיירי דיור ציבורי? תקבלו מידע על הנחות

מיליונים יתווספו לשכר דירה בדיור הציבורי

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, אמר בהקשר זה כי "זו מחויבות של המדינה, שמגייסת כל ילד מגיל 18, להיות אחראית גם לשיפור מצבם של החיילים הרבים שלא יוצאים לחופשת שבת כי אין להם חדר לנוח בו". הוא הציג סקירה לגבי פעולות המשרד בנושא הדיור הציבורי שבו הושקעו, לדבריו 1.1 מיליון שקל.

 

על פי הסקירה, עד כה נרכשו 745 דירות ציבוריות ושופצו מאות דירות ריקות שכבר אוכלסו, בעיקר בפריפריה, כשבצנרת בניית 2,700 דירות לצד או מעל בתים קיימים של 20 מרכז קליטה, גם בערים מרכזיות. כמו כן, הושקעו מאות מיליוני שקלים בשכר דירה לזכאים, לאחר סיכום עם האוצר בנושא, תוך הנמכת הקריטריונים לזכאות.

 

"עדיף בעיני לשכן שתי משפחות גדולות בדירות קטנות, במקום להסביר להן מדוע בלעדיהן הדירות יישארו ריקות", אמר גלנט. הוא הזכיר את הפרויקט החדש שמקדם המשרד - חידוש מפעל שיקום שכונות בתקציב של עשרות מיליוני שקלים, וציין כי יינתנו הקלות נוספות כדרך קבע לשוכרי דירות, כדי שיוכלו לקנות אותן בהפחתת המשכנתא.

 

סגן שר הבינוי והשיכון, ג'קי לוי, הוסיף כי "נוכח מלאי הדירות שקטן והלך, היום המשרד מגויס כולו לטובת הדיור הציבורי, מתוך הבנת הצורך לשנות את המגמה בכיוון של עלייה".

הפגנה למען הדיור הציבורי (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
הפגנה למען הדיור הציבורי(צילום: שאול גולן)

 

תקנות חדשות להגנה על רוכשי קרקע חקלאית

בתוך כך, על שולחן ועדת הכלכלה הונחו היום תקנות חדשות להגנת הצרכן, שמגבילות משווקים ומפרסמים של קרקע חקלאית שאיננה זמינה לבנייה למגורים, בעסקאות מכר לרוכשים פרטיים שאינם חקלאים. התקנות מחייבות אותם להדגיש בפרסומיהם ובשלב השיווק בפועל את ייעודה החוקי החקלאי של הקרקע, שאיננו מאפשר לרוכש הפרטי בנייה למגורים עליה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חתם השבוע על התקנות בתפקיד שר הכלכלה.

 

חובת הגילוי הנאות של מעמד הקרקע נקבעה בתקנות ביוזמת לשכת שמאי המקרעין בראשות אוהד דנוס. הוועדה קבעה את התקנות על סדר יומה ב-1.8 בעוד 3 שבועות. הרקע לתקנות הוא בקפיצה הגדולה בהיקף עסקאות הרכש בקרקעות החקלאיות, בגלל העלייה הניכרת במחירי הנדל"ן. רוב רוכשי הקרקעות הם ממעמד הביניים שאיננו יכול לרכוש דירה. הם רוכשים את הקרקע בתקווה שתהיה במהרה כשרה לבנייה למגורים.

 

הם גם מקווים שמחיר התחליף הזול ישתלם כשיאמיר לאחר שינוי מעמד הקרקע. עד אז נדרשות התקנות כדי להבטיח שרוכש הקרקע מודע למעמדה המשפטי בעת החתימה על הסכם המכר, וסיכויי הפשרתה לבנייה למגורים בעתיד אם בכלל. הן מחייבות את המוכר או את מחכיר הקרקע למסור לצרכן הרוכש ובכתב את שומת הקרקע המבוססת על פירוט מזערי של תקן הציפיות (לשינוי מעמד הקרקע המשווקת לציבור).

 

מועצת שמאי המקרקעין אישרה את התקן ופרסמה אותו באתר האינטרנט שלה. הוא מחייב למסור לצרכן את מסמך השומה של המקרקעין זמן סביר מראש, שלא יפחת מ-7 ימים לפני התקשרותו עם המוכר בחוזה או במסמך אחר המעגן את הקשר המחייב ביניהם. שר הכלכלה מדגיש במכתבו לוועדת הכלכלה את תקוותו שהתקנות יביאו לשקיפות מרבית של העסקאות, ולמנוע את הטעיית אותם צרכנים לבל יאמינו שהם רוכשים מציאה.

 

צפו: הסיכונים ברכישת קרקע חקלאית

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנה לדיור ציבורי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים