שתף קטע נבחר

קולטים את הענף: גולף בריו 2016

אחד הענפים הוותיקים במשחקים האולימפיים חוזר לאחר הפסקה של 112 שנים ואפילו יש נציגה ישראלית אבל המתמודדים הבכירים בעולם לא התלהבו והודיעו שלא ישתתפו בגלל נגיף הזיקה. ארבעה ימי תחרות, אימפריה אחת מדרום קוריאה ואל תגידו טייגר וודס

הופעה ראשונה במשחקים האולימפיים: פריז 1900 (הופסק לאחר סנט לואיס 1904 וחוזר בריו 2016 לראשונה מאז)

מספר אולימפיאדות: 3

מתי נכנסו נשים: השתתפו בפריז 1900 והוצאו מהתכנית האולימפית בסנט לואיס 1904

  

על רגל אחת:

בארבע מילים: הענף של טייגר וודס. בקצת יותר: ישנו וויכוח אם הומצא בבריטניה או בהולנד, וגם הסינים טוענים לבעלות. אבל מה זה משנה? כמו בכל דבר האמריקאים באו ועשו סדר. בגדול, מדובר בענף מאוד פשוט - צריך לחבוט את הכדור ל-18 גומות שונות בכמה שפחות חבטות.

 

שליט הענף. טייגר וודס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
שליט הענף. טייגר וודס(צילום: gettyimages)

 

כמובן, מי שחבט את מספר החבטות הנמוך ביותר בסוף המשחק הוא המנצח. בפורמט האולימפי יהיו ארבעה ימי תחרות, כלומר 72 גומות, וישתתפו 60 גולפאים. ליד כל גומה יש משטח דשא קטן שנקרא green. מאוד מקורי. אין ספק שהבריטים חשבו על זה.

 

הגולף ישוחק באולימפיאדה לראשונה מאז 1904. וזאת תהיה הפעם השלישית שלו במשחקים. בפעם הקודמת ב-1904 הייתה גם תחרות קבוצתית ובצורה קצת הזויה, ארה"ב זכתה בכל המדליות, היות והותר לכל מועדוני הגולף במדינה להשתתף בתחרות.

 

נשים השתתפו בתחרות הראשונה של הענף באולימפיאדת פריז 1900, מרגרט אבוט עשתה היסטוריה כפולה כשהייתה לאמריקאית הראשונה אי פעם שסיימה ראשונה במשחקים האולימפיים, וגם הראשונה אי פעם שמתחרה מול אמא שלה, שסיימה שביעית. אולם אבוט לא הייתה מודעת להיסטוריה שעשתה, היות וקיבלה קערה מעוצבת במקום מדליית זהב. באולימפיאדה לאחר מכן לא הייתה תחרות גולף לנשים.

 

מגרש הגולף בריו (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
מגרש הגולף בריו(צילום: גטי אימג'ס)

 

המטרה: להכניס את הכדור לגומה בכמה שפחות חבטות.

החוקים:

  • ארבעה ימי תחרות (72 גומות בסך הכל)
  • 60 ספורטאים, כולם ישתתפו בכל ארבעת ימי התחרות
  • המדורגים בטופ 15 בדירוג העולמי עלו אוטומטית, המקסימום הוא ארבעה נציגים למדינה.

 

 

הגולפאים הגדולים

112 שנים בלי גולף במשחקים האולימפיים לא הספיקו לגולפאים הבכירים בעולם שעקב התפרצות נגיף הזיקה החליטו בזה אחר זה לא להשתתף בתחרות. ג'ייסון דיי האוסטרלי, ג'ורדן ספית' האמריקני, וכמובן רורי מק'לרוי הצפון אירי הודיעו שהם מפחדים מהנגיף הקטלני ומוותרים על ההשתפות בברזיל, למרות ההודעות החוזרות ונישנות של ממשלת ברזיל כי המשחקים יהיו בטוחים.

 

גם ג'ייסון דיי ויתר על ריו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גם ג'ייסון דיי ויתר על ריו(צילום: רויטרס)

 

השני בעולם, דסטין ג'ונסון האמריקני, פצוע ולא ישתתף. שזה בערך כמו לקיים טורניר גראנד סלאם בלי פדרר, ג'וקוביץ' מארי ונדאל. אצל הנשים אין פרישות משמעותיות, והטופ 4 העולמי תהיינה בריו. עכשיו כולם מי יודעם מי המין החזק. אה, וטייגר וודס לא ישתתף כי הוא סובל מפציעה.

 

אצל הנשים השם הבולט הוא המדורגת ראשונה בעולם, לידיה קו הניו זילנדית, שנולדה בכלל בדרום קוריאה אך היגרה עם משפחתה בגיל 12 לניו זילנד. בגיל 17 ותשעה חודשים בלבד היא עלתה למקום הראשון בעולם, והייתה לספורטאית הצעירה ביותר אי פעם שעושה זאת כשהיא שוברת את שיאו של טייגר וודס בארבע שנים.

 

לא פחות מארבע דרום קוריאניות נמצאות בטופ 10 העולמי, אימפריה של ממש. אך קו, שהתחילה לשחק כי אימה עבדה בחנות לציוד גולף, בחרה בניו זילנד והפכה לספורטאית האהובה ביותר במדינה.

  

נקווה להפתעה. לטיסיה בק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נקווה להפתעה. לטיסיה בק(צילום: AFP)

 

גולף בריו 2016

מתי: גברים ב-11 עד 14 באוגוסט. נשים ב-17 עד 20 באוגוסט

איפה: מסלול הגולף האולימפי בריו

מבנה התחרות: ארבעה ימי תחרות, 72 גומות בסך הכל. שלושת החובטים עם מספר החבטות הנמוך ביותר יזכו במדליה, יתקיים פלייאוף של שלוש גומות נוספות במקרה של תיקו.

    

הזווית הישראלית

לטיסיה בק (24) תפסה את המקום ה-42 בדירוג האולימפי והשיגה את הכרטיס לריו 2016. בק לוקחת חלק בסבב העולמי לנשים, ואנחנו נקווה שהיא תפתיע ותחזור עם מדליה.


פורסם לראשונה 18/07/2016 12:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים