שתף קטע נבחר

הנתון שמסביר: למה חברות התרופות מתנגדות לגראס רפואי

חברות התרופות מול המריחואנה הרפואית: נתונים שפורסמו במדינות בארה"ב בהן הותר השימוש במריחואנה רפואית, מצביעים כי ישנה ירידה משמעותית במספר המרשמים לתרופות שיכוך כאבים, פסיכיאטריות ונוירולוגיות

המריחואנה הרפואית מביאה לשינוי דרמטי בחייהם של החולים. כך חושפים נתונים חדשים, שמצביעים על כך שבמדינות בארה"ב בהן אושרה המריחואנה הרפואית, חלה ירידה תלולה במספר המרשמים לתרופות שיכוך כאבים, פסיכיאטריות ונוירולוגיות.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Health Affairs אותו ערכו חוקרי אוניברסיטת ג'ורג'יה, סקר את הנתונים של כל תרופות המרשם שנופקו בין השנים 2010 עד 2013.

 

קיראו עד

מהפכה: קנאביס רפואי יימכר בבתי מרקחת; יותר רופאים יתנו מרשם

מחקר ישראלי בדק: השפעת קנאביס רפואי על חולים

מחקר ישראלי קבע: קנאביס רפואי באמת יעיל?

 

החוקרים מצאו כי ב-17 המדינות בהן אושרה מריחואנה רפואית, חלה ירידה משמעותית במרשמי תרופות: נרשמו 265 פחות מנות של תרופות נוגדות דיכאון בכל שנה, 486 פחות תרופות להתקפי אפילפסיה, 541 פחות תרופות נגד בחילה ו-562 פחות תרופות נוגדות חרדה.

 

הנתון המרשים ביותר שבלט היה זה של מרשמי תרופות לשיכוך כאבים: 1,826 פחות תרופות כאלה נרשמו שם, מאז אושרה המריחואנה הרפואית.

 

 ( )

 

ירידה במרשמים לתרופות פסיכיאטריות ונוירולוגיות

החוקרים המשיכו ובדקו מה המצב באשר לתרופות אחרות, ומצאו כי מרשמים לתרופות כמו מדדלי דם, תרופות אנטיביוטיקה ותרופות נוגדות נגיפים נותרו באותו שיעור, גם לאחר אישור המריחואנה הרפואית.

 

מכאן הסיקו החוקרים כי לא מדובר בצניחה כוללת של ניפוק מרשמים, אלא רק הפחתה במרשמי תרופות פסיכיאטריות, נוירולוגיות וכאלה שלהן נותנת המריחואנה הרפואית מענה.

 

החוקרים ביקשו לבדוק גם, האם חלה ירידה במרשמי תרופות לגלאוקומה, זאת מתוך ההנחה כי קנאביס עשוי לסייע גם להפחתת הלחץ התוך עיני האופייני למחלת הגלאוקומה.

 

הם מצאו כי הייתה ירידה קלה מאוד במרשמי תרופות לגלאוקומה. לדברי החוקרים, מריחואנה מקלה על תסמיני הגלאוקומה רק למשך פרק זמן קצר, ולכן אינה יכולה להחליף את הטיפול הרפואי המסורתי למחלה.

 

ממצאים אלה עשויים להטריד לא מעט את תעשיית התרופות: הירידה במרשמי תרופות לטובת המריחואנה הרפואית, גרמה להפסד של כ-165 מיליון דולר בשנה באותן 17 מדינות. החוקרים העריכו, כי אם המריחאונה הרפואית הייתה מאושרת גם במדינות נוספות, היה מגיע הפסד התרופות לכמעט חצי מיליארד דולר בשנה.

 

עלייה פי 12 ברישיונות קנאביס - מאז 2009

על פי נתוני משרד הבריאות, כ-23 אלף ישראלים הם בעלי רישיון בתוקף לשימוש בקנאביס רפואי. מדובר בעלייה של פי 12 משנת 2009, אז קיבלו רק 1,800 ישראלים רישיון לשימוש בסם.

 

מרבית המטופלים חולים בסרטן, כאב כרוני נוירופטי, מחלות דרכי עיכול או חולים פסיכיאטריים.

 

בישראל כ-40 רופאים מורשים לרשום קנאביס רפואי.

 

משרד הבריאות הודיע לאחרונה כי מהלך מכירת המריחואנה הרפואית בבתי מרקחת יצא לדרך, לאחר שהממשלה אישרה את התקנה בישיבת הממשלה. בכוונת שר הבריאות גם לאפשר לרופאי משפחה לרשום את הקנאביס, מהלך שעורר התנגדות של איגודי הרופאים בישראל.

 

צפו בדיון באולפן ynet - בנושא אישור מכירת הקנאביס בבתי מרקחת

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
למה חברות התרופות מתנגדות לשימוש במריחואנה רפואית?
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים