שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    למלא, לקפל וישר לתנור: בורקס מלוואח

    במקום להכין את הבצק לבד, אפשר לקצר תהליכים ולזכות בבורקסים פריכים, חמים וטעימים בצ'יק צ'ק. קרין גורן מלמדת אתכם איך עושים זאת. צפו

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    בורקס מלאווח עם קשקבל

    כמה פשוט וקל לעבוד עם מלאווח, לא צריך לתכנן מראש או להפשיר - פשוט מוציאים 10 דקות לפני ההכנה מהמקפיא ובסוף התהליך מתקבלים בורקסים פריכים ומעולים.

     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

    המרכיבים (ל-12 בורקסים):

    2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים, חתוכים לקוביות ומבושלים לריכוך

    1 גביע (200 גר') גבינת שמנת (אפשר עם זיתים או שום-שמיר)

    1 ביצה

    250 גר' גבינת קשקבל

    1 חב' מלאווח (6 יח') (מוציאים מהמקפיא 10 דקות לפני ההכנה)

    תרסיס שמן קנולה

     

    רק אם רוצים: מעט שומשום, לקישוט לפני האפייה

     

    אופן ההכנה: 

    1. מסננים ומועכים תפוחי אדמה לפירה.
    2. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים (הגבינה מקררת את תפ"א, כך שאפשר יהיה להוסיף ביצה בלי שתקרש) מוסיפים ביצה ומגררים פנימה קשקבל.
    3. מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן וחוצים לשניים (מרכיבים כל בורקס מחצי מלאווח).
    4. שמים כף מלית בצד אחד של חצי המלאווח ומקפלים לשניים.
    5. מהדקים את השוליים בעזרת שיני מזלג, כדי שהם לא ייפתחו באפייה. אם רוצים, טובלים בקערה עם שומשום, לקישוט.
    6. אופים ב-180 מעלות 25 דקות להשחמה.

     

    "סודות מתוקים עם קרין גורן"- משודרת בימי שישי בשעה 18:40 בערוץ 10

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים