שתף קטע נבחר

להכנת משקאות מרעננים ובריאים: קבלו את הליים

"חוות תקוע" מכריזה על תחילתה של עונת הליים.החווה החלה לשווק את פרי הליים האהוב, שעונתו הקצרה החלה בימים אלה ותוכלו ליהנות ממנו בחודשים יולי-אוגוסט.

 

מוצאו של הליים הוא בדרום-מזרח אסיה. לליים קליפה ירוקה ודקה, טעמו מעודן וארומטי יותר משל הלימון, הוא עסיסי מאוד ואינו מכיל גלעינים. הליים פופולרי במיוחד במטבח האסייתי והתאילנדי. הוא מוסיף טעם וארומה ומשדרג מגוון סוגי מנות: תבשילי עוף ובשר, ירקות, סלטים, מרקים וקינוחים. במתכונים השונים משתמשים במיץ הליים ובגרידת הקליפה שלו, העשירה בשמנים אתרים. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע את התפוגגות הטעמים בחום הגבוה. הליים מבוקש מאוד גם בקרב ברמנים, המכינים ממנו קוקטיילים נהדרים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הנטורופתית טל בן דוד מציינת כי לפרי הליים ערכים בריאותיים רבים. הוא עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בבעיות במערכת הנשימה; מכיל פקטין – סיב תזונתי המסייע להורדת רמות הסוכר, איזון לחץ הדם והורדת הכולסטרול; וכן עשיר באשלגן, בנחושת, בברזל ובסידן.

 

כ-10 שקל (למארז של מינימום 400 גרם), בחנויות ובמרכולים





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
להכנת משקאות מרעננים ובריאים: קבלו את הליים
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים