שתף קטע נבחר

יוחאי ויותם יתחתנו במצעד הגאווה ועונים לברקת: "לא פוגעים באף אחד"

מחר יוחאי ורמן ויותם הכהן יישבעו זה לזה. הם דוחים את הטענה לפגיעה ברגשות הדתיים ויש להם גם מסר לראש העיר שהודיע שלא יגיע: "פרובוקציה? אנחנו הומואים בירושלים. זה החיים שלנו"

 

 

 

יוחאי ורמן ויותם הכהן יממשו ביום חמישי במצעד הגאווה בירושלים את אהבתם ויערכו טקס חתונה בגן הפעמון. לצד השמחה, ישנה גם דריכות רבה בעיר הבירה על רקע רצח שירה בנקי בת ה-16 במצעד הקודם, הקריאות לביטול המצעד והודעתו הבוקר (ד') של ראש העירייה ניר ברקת ולפיה הוא לא יגיע למצעד שפוגע לדבריו ברגשות הדתיים. "זה מאוד ציער אותנו, אנחנו לא מנסים לפגוע באף אחד", אומר ורמן.

 

השניים גדלו בירושלים וכיום מתגוררים בתל אביב בגלל לימודיהם לתארים מתקדמים במכון ויצמן. אחרי ארבע שנים של זוגיות הם החליטו למסד אותה בלב האירוע ההמוני. "שנינו היינו במצעד הגאווה בשנה שעברה בירושלים, והרצח של שירה מאוד השפיע עלינו", מסביר ורמן. "העיתונות החרדית מסיתה נגדנו, חברי כנסת אומרים דברים שלא הגיוני שייאמרו במדינה דמוקרטית. רצינו לחזק את מצעד הגאווה, זו הפגנה חשובה כי ירושלים היא בירת ישראל וכי ירושלים מייצגת את האוכלוסייה של מדינת ישראל כפי שהיא באמת. אנחנו מקווים לחזור לגור בעיר אחרי סיום הלימודים, וחשוב לנו שנוכל לחיות בעיר שלנו איך שאנחנו רוצים".

 

ורמן והכהן. "ירושלים מייצגת את ישראל" (צילום: חגי דקל ואלי סגל) (צילום: חגי דקל ואלי סגל)
ורמן והכהן. "ירושלים מייצגת את ישראל"(צילום: חגי דקל ואלי סגל)

 

לדבריהם, החלטת ברקת שלא להגיע לאירוע לא מובנת להם. "ברגע שמדברים על זה שהצעדה שלנו היא פגיעה, אפשר לדבר על זה שנעשה מסיבה פרטית במקום פרטי. כשניסינו לשכור אולם לחתונה אולמות סירבו להשכיר לנו בטענה שהם לא מוכנים לקיים חתונה של הומואים", אומר הכהן. "ולכן, אמירות כאלה שמדובר בעצם בפגיעה ברגשות של מישהו כשאנחנו רק רוצים לצעוד במרחב הציבורי לא מקובלות עלינו".

 

ניר ברקת. פגיעה ברגשות הדתיים (צילום: עמית שאבי ) (צילום: עמית שאבי )
ניר ברקת. פגיעה ברגשות הדתיים(צילום: עמית שאבי )

 (צילום: הבית הפתוח ירושלים) (צילום: הבית הפתוח ירושלים)
(צילום: הבית הפתוח ירושלים)

אסי עזר, רותם סלע, ואניה בוקשטיין (למעלה) בקמפיין של הבית הפתוח (צילום: הבית הפתוח ירושלים) (צילום: הבית הפתוח ירושלים)
אסי עזר, רותם סלע, ואניה בוקשטיין (למעלה) בקמפיין של הבית הפתוח(צילום: הבית הפתוח ירושלים)
 

הכהן הוא בן למשפחה ירושלמית שורשית, דור חמישי בירושלים, וורמן גדל במשפחה דתית. לדבריהם, שתי המשפחות קיבלו אותם באופן מלא ותומך, אך לקח להן זמן להתרגל לרעיון של חתונה באירוע המוני כל כך, במיוחד על רקע הרצח בקיץ שעבר. "חשוב לי לשדר מסר דווקא לא למתנגדים

 למצעד אלא לאנשים שאומרים שהם בעדנו אבל שואלים 'למה דווקא בירושלים'", אומר הכהן, "אני רוצה לומר להם - אני צריך אתכם במאבק שלי לצעוד ברחובות ירושלים ולומר שאני הומו, בלי שאני צריך לפחד. הדוגמה הכי טובה היא הדודים והדודות שלא היו באים לצעוד איתי במצעד סתם ככה, אבל זו הייתה הדרך שלי לומר להם 'אני צריך אתכם איתי כאן'".

 

השניים חלוקים בדעתם באשר לפחד מהאירוע על רקע מה שקרה בשנה שעברה, אך לא מוכנים להיכנע לו. בשבועות האחרונים הם פנו דרך הפייסבוק לכמה פוליטיקאים והזמינו אותם לחתונה. שלי יחימוביץ' כבר הודיעה שתגיע, זהבה גלאון אמרה שתבוא "להרים", ניר ברקת כבר הכריז שייעדר והם עדיין מחכים לתשובת שר החינוך, נפתלי בנט. לציבור הם אומרים: "בואו לחתונה שלנו, תגידו מזל טוב ושיש לנו מקום בירושלים ובמדינת ישראל".

 

ורמן מסכם: "אני חושב שזו המהות של החתונה, להגיד: מה פה פרובוקציה? אני הומו, אני הומו בירושלים, זו פרובוקציה? להיות לסבית בבאר שבע זו פרובוקציה? זו לא פרובוקציה, זה החיים שלנו".

 

על רק הדברים של ראש העירייה ברקת לפיהם לא יצעד במצעד הגאווה משום שמדובר בפגיעה ברגשות הציבור הדתי, הבית הפתוח בירושלים מפרסם קמפיין בהשתתפות ידוענים, הקורא לאנשים להגיע ולצעוד במצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. בקמפיין לקחו חלק אסי עזר, רותם סלע, אניה בוקשטיין, רועי בר נתן, יובל כספין, מיכל צפיר, קורין גדעון ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל ואלי סגל
ורמן והכהן. מזל טוב
צילום: חגי דקל ואלי סגל
מומלצים