שתף קטע נבחר

העולה מצ'ילה שעושה כבוד לישראל בארה"ב

איתן יודילביץ, מנכ"ל קרן בירד למעלה מ-10 שנים מספר על התחנות שבנו והביאו אותו להיכן שהוא היום - מעולה חדש מצ'ילה בקיבוץ מגידו, דרך הגיוס לנח"ל, הלימודים בטכניון ועד ראש חטיבת הטילים ברפא"ל ומנכ"ל אחת הקרנות הגדולות בישראל

שם: איתן יודילביץ, עלה לישראל מצ'ילה ב-1970

סטטוס: נשוי לברוריה ואב לשלושה: גלי (39), אורי (36), דן (20)

מגורים: בכרמיאל (בעיקר בסופי שבוע), וביפו (העבודה בת"א)

השכלה: דוקטורט (Ph.D.) בהנדסת מחשבים ומערכות

תפקיד: מנכ"ל קרן בירד - BIRD Foundation מינואר 2006

 

סדר יום

6.00: מתעורר, ואם הלו"ז מאפשר, יוצא להליכה, לעתים קרובות עם חבר, בטיילת מיפו לתל אביב וחזרה.

7.00: עובר על עיתונים עם כוס קפה.

8.00 - 8.30: מגיע למשרד (אלא אם יש פגישות מחוץ למשרד). במהלך היום מקיים פגישות עם נציגי חברות שמועמדות לקרן בירד או שמשתתפות בפרויקטים של הקרן ואנשי הצוות - הכל סביב תוכניות הקרן. בודק דו"חות של פרויקטים, לפעמים נוסע לירושלים לפגישות במשרדי ממשלה.

13:00: ארוחת צהריים. בד"כ אוכל לבד את מה שהבאתי מהבית, ומעיין תוך כדי הארוחה במגזין כלכלי.

18:00: חוזר הביתה. לעיתים קרובות מתארגן לאירועי ערב, כמו קבלות פנים למשלחות מחו"ל.

כל יום רביעי ב-18.30: שיחת ועידה עם צוות הקרן בארה"ב.

שעות הערב המאוחרות: ממשיך את העבודה מהבית, בגלל הפרשי השעות עם החוף המערבי, מקיים שיחות ועידה עם חברות בארה"ב בשעות הלילה.

כל יום חמישי: חוזר יחסית מוקדם לצפון, רוקד ריקודי-עם עם אשתי. את סוף השבוע מעביר עם המשפחה בכרמיאל.

כל חודשיים: נסיעה לארה"ב, לביקור בחברות אמריקניות ופגישות עם נציגי ממשל בוושינגטון.

 

מה אתה זוכר מהעלייה לארץ?

עליתי לארץ במסגרת גרעין לקיבוץ מגידו. הוריי ושתי אחיותיי עלו גם הם לישראל והתגוררו ברמת גן. למדתי עברית באולפן בקיבוץ עין החורש. לאחר שנה וחודשיים בישראל - התגייסתי לנח"ל, שם גם הכרתי את ברוריה אשתי. לאחר השחרור מצה"ל התחלתי את לימודיי בטכניון. בצ'ילה יש לי עדיין די הרבה משפחה, וביקרתי שם לפני כ-10 שנים. חלק מבני משפחה מבקרים בישראל לעיתים קרובות, ואני שומר על קשר עם מספר חברים מהתיכון בו למדתי בצ'ילה בעזרת המיילים.

 

 

יודילביץ עם אישתו ברוריה בטיול למרקש ()
יודילביץ עם אישתו ברוריה בטיול למרקש

 

מתי הבנת שאתה על מסלול להצלחה?

אני לא בטוח ש"הבנתי" היא המילה המתאימה. בנוסף, המטרות השתנו עם הזמן. מגיל צעיר שאפתי ללמוד ושיהיה לי דוקטורט - וזה אכן קרה. אבל הסביבה סייעה לי בזיהוי הפוטנציאל הניהולי שלי ודחפה אותי לתפקידים שדורשים את אותו פן באישיות. כשהתמניתי לראש חטיבת הטילים ברפא"ל, הרגשתי שאני בדרך למצות את השאיפות שלי.

 

ה"דחיפה" לקבל על עצמי תפקידי ניהול באה ממנהליי ומעמיתיי ברפא"ל. הצומת הקריטי ביותר היה לאחר חזרתי מלימודי דוקטורט. העדפתי להמשיך בעבודה מקצועית ו/או ניהול מקצועי, אך מנהליי חשבו אחרת והכניסו אותי למסלול ניהולי. זה היה בסוף שנות ה-80. תוך זמן קצר הבנתי שאני נהנה מזה והפנמתי שאכן יש לי כישורים מתאימים לתפקידי ניהול.

 

מה ההישג הכי גדול שלך?

ראש חטיבת טילים ברפא"ל - תפקיד בו החזקתי 5 שנים ומנכ"ל קרן בירד.

 

 

כישלון או מהלך שאתה מתחרט עליו?

בתחילת דרכי כמנכ"ל רפא"ל ארה"ב הובלתי את הארגון לתחרות על פרויקט גדול, אלא שנכנסנו אליו בשלב מאוחר. העובדים ואני נרתמנו למשימה בהתלהבות, אבל לא זכינו. בדיעבד הבנתי שהטעות הגדולה הייתה להיכנס לתחרות בשלב כל כך מאוחר. המקרה הזה לימד אותי לקח חשוב.

 

ממי שאבת השראה בדרך?

למדתי הרבה ממנהלים ועמיתים ברפא"ל, שנתנו בי אמון ועודדו אותי לקחת על עצמי להוביל ולהנהיג, גם כשהתלבטתי. כיום אני מקבל השראה מאנשים כמו פטר דרוקר ז"ל, אבי תורת החדשנות, סטיב קייס, מנטור לנחישות ולתרומה לחברה. מיוסי שריד ז"ל הבנתי את חשיבות התכונות של חוכמה, יושרה, צניעות, חוש הומור ותיחכום.

 

מה אתה מחפש בעובד שמגיע אליך לראיון?

מקצוענות, יחסי אנוש טובים, התלהבות, אמינות.

 

מה אסור ומה צריך, לדעתך, להגיד לך בראיון עבודה?

לכל אחד יש מגבלות אישיות מבחינת האפשרות להשקיע בעבודה, ומועמד לא צריך לחשוש מלהסביר את זה. אני מצפה למחויבות ולמוכנות. להירתם לעבודה קשה כשצריך. אני לא מוכן לקבל "ראש קטן".

 

יודילביץ בביקור בארה"ב ()
יודילביץ בביקור בארה"ב

 

מה יכולה להיות עילה לפיטורים של עובד?

חוסר אמינות, תרומה חסרה לאורך זמן.

 

איך אתה מפטר עובד?

משתדל להגיע איתו/ה להבנה שבנסיבות שנוצרו כדאי לו/ה להמשיך הלאה במקום אחר.

 

מה תדאג שהעובדים שלך ידעו עליך?

קרן בירד פועלת כארגון המודע לייעודו ופועל יום-יום למימושו, ללא פשרות. זה מתבטא ביחס לחברות שמשתתפות בפרויקטים, שהקרן מעודדת ותומכת בהן, בתגובות זריזות ובמילוי כל המשימות המוטלות עלינו. אני דואג שעובדיי ידעו שקראתי את הספר "לנצח נבנו" (באנגלית: Built to Last ) על "חברות מופת", וכמו בספר, במציאות שלנו - קרן בירד צריכה לשאוף כל הזמן להיות "ארגון מופת".

 

מה לעולם לא תרצה שהעובדים ידעו עליך?

לא הייתי רוצה שידעו באיזו שפה אני מעדיף לקרוא, ואם אני בוכה או לא בסרט מצויר שיש בו קטעים עצובים בעיקרון, דברים שלא ארצה שידעו - לא אחשוף.

 

איך אתה מתייחס לחופשת לידה / מילואים של העובדים?

רצוי שהקשר בין עובד/ת למקום העבודה יהיה בנוי על ראייה ארוכת טווח. בקרן בירד הקפדנו ונקפיד תמיד על מסגרות חוקיות, ביחד עם גמישות והבנה מירבית. לעתים מילואים או חופשת לידה מחייבים התארגנות מיוחדת כדי לא לפגוע בחברה עד לחזרה של העובד/ת לפעילות רגילה ומלאה.

 

 

איך אתה מעלה מוטיבציה של עובדים בכלל ובימים קשים בפרט?

במתן דוגמא אישית, ומשתדל שלא יהיו האשמות אישיות.

 

מה המשמעות של כסף עבורך?

הכסף חשוב לי, אך לעולם אינו בא במקום הראשון.

 

מה דעתך על הכלכלה הישראלית?

יש בכלכלה הישראלית אנשים מוכשרים וערכיים שמובילים אותה קדימה. הם אלו שהציבו ומציבים רף גבוה, למשל היעד להתקבל ל-OECD. עם זאת, יש פערים כלכליים גדולים בתוכנו, שמהווים בעיניי פצצת זמן. כדאי מדי פעם לעיין ברשימה של הישובים לפי מדד חברתי-כלכלי, ולדעת מי נמצא למעלה ומי למטה. יש צעירים רבים שמגיעים ממשפחות "מעמד ביניים", נושאים עיניהם לחו"ל כדי להתקדם כלכלית ולחיות בפחות לחץ. זה משהו שמחייב התייחסות ופתרון - כדי שהם יישארו פה. אני מאד לא גאה בעובדה שישראל נמצאת במקום ה-32 ב"מדד תפישת השחיתות העולמית", ועוד פחות גאה בכך, שהרבה ישראלים לא מתרגשים מהנתון הלא נעים הזה.

 

 (צילום: שמוליק עלמני) (צילום: שמוליק עלמני)
(צילום: שמוליק עלמני)

 

תפתיע אותנו במשהו אישי שלא יודעים עליך

אני מאד אוהב לשיר, אבל אין לי שמיעה טבעית טובה, לכן אני די מזייף. ראיתי לאחרונה את הסרט פלורנס פוסטר ג'נקינס, שהוגדרה כזמרת הגרועה בהיסטוריה. התחברתי לדמות ומאד ריחמתי עליה. להבדיל אלף הבדלות, זה הזכיר לי כמה התנסויות שלי.

 

על קרן בירד:

קרן בירד היא קרן דו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתי בין ישראל וארה"ב, שפועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקניות בתחומי הטכנולוגיה. היא מסייעת באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות לצורך פיתוח מוצר משותף.

 

הקרן תומכת בסך של עד 50% מתקציב הפרויקט, במחקר ופיתוח ושלבי מכירה ושיווק ראשוניים. הקרן אינה דורשת את החזר ההשקעה במקרים בהם הפרויקט לא הגיע לשלב המכירות. אם התקיימה מכירה, כספי התמיכה מוחזרים לקרן כתמלוגים מן המכירות. הקרן נתמכת ומגובה על ידי רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי) והמכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים בארה”ב (NIST). מאז הקמתה ב-1977 אישרה הקרן כ-940 פרויקטים בהיקף כולל של כ-330 מיליון דולר, שהניבו מכירות ישירות ועקיפות של למעלה מ-10 מיליארד דולר.

 

הדרך להצלחה - על פי מרצי טד. צפו:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים