שתף קטע נבחר

אהובה עוזרי: "בטלו לנו המסים, לפחות שנחיה בכבוד"

אמנים שונים הגיעו לישיבת ועדת החינוך והתרבות של הכנסת, ודנו במעמדם של היוצרים הוותיקים בישראל. "בסוף אמנים מתאבדים כי הם בצרות גדולות", אמר השחקן אילן דר. אהובה עוזרי: "כולנו פה מדברים על עבודה, אבל מה עם החולים?"

ועדת החינוך והתרבות קיימה הבוקר (ג') ישיבה מיוחדת לציון יום האזרחים הוותיקים. במהלכה דנו בנושא ביסוס מעמדם ומורשתם של אמנים ותיקים בישראל - סוגיה שעלתה השנה למודעות הציבורית בעקבות התאבדותו של המוזיקאי גבי שושן, שנקלע לקשיים כלכליים.

 

בין הדוברים בישיבה הייתה הזמרת אהובה עוזרי, שריגשה את באי הוועדה בדברים אישיים שנשאה: "אני אישה חולה ומחר בבוקר אני עוברת ניתוח", סיפרה המוזיקאית הוותיקה. "השאלה היא מה יהיה עוד שנתיים. כולנו פה מדברים עבודה עבודה, אבל מה עם החולים? יש בינינו הרבה חולים".

 

עוזרי הציעה גם צעדים אופרטיביים להקלת מצבם של האמנים המבוגרים: "אני מציעה לעשות תחנת רדיו רק לוותיקים וגם לקחת אמנים שילמדו בבתי ספר את הידע שלהם, וכך הם גם יהיו קרובים לנוער שלנו. אנחנו לא מתמזגים עם הנוער, זו הבעיה. דבר נוסף שאני מציעה: לבטל לנו את המסים כשאנחנו מגיעים לגיל 65, לפחות שנחיה בכבוד". כזכור, לאחר מותו של הזמר גבי שושן בחודש פברואר השנה, הצהירה שרת החינוך והספורט מירי רגב כי תפעל בנושא ותקים תחנת רדיו שתשדר מוזיקה ישראלית נוסטלגית.

 

בין הדוברים בישיבה היה גם השחקן אילן דר, שדיבר על מצוקתם הכלכלית של עמיתיו למקצוע: "אני עוד חצי שנה בן שמונים. אני מתפרנס בסדר, נוסע חוץ לארץ עוד שבועיים ולשמחתי עובד", העיד האמן הותיק. "מה שקורה זה שאני רואה אמנים שמתאבדים בסוף כי הם בצרות גדולות. בואו לא ננציח אותם כגיבורים. בזמן האחרון יש הצפה ענקית של מופעים מחוץ לארץ, אנשים משלמים 300-400 שקל לכרטיס ואני מציע להקים קרן קטנה ועל כל כרטיס להופעה מחוץ לארץ - לקחת שני שקלים ולשים בצד בשביל קרן לאמנים נזקקים".

 

"לשים שני שקלים בצד לאמנים נזקקים". אילן דר (צילום:ירון ברנר) (צילום:ירון ברנר)
"לשים שני שקלים בצד לאמנים נזקקים". אילן דר(צילום:ירון ברנר)

לתמונת המציאות שהציג דר הצטרפה הכוריאוגרפית הוותיקה, רנה שיינפלד: "אחת ההופעות הנפלאות שראיתי בחיים שלי הייתה של איש בן שמונים שכולם מכירים אותו ביפן. שם יש הערכה לאיש המבוגר כפי שצריך להיות ולא כפי שיש לנו בארץ שלנו. בשנים האחרונות יש לי המון קהל נפלא ואני רואה כמה העובדה שאני עוד רוקדת ויוצרת עושה לאנשים את החיים שמחים, וגם לי כמובן".

 

שיינפלד המשיכה ותיארה את המצב הקיים בתחום המחול: "רקדן וכוריאוגרף - לא רק שלא מתפרנס מהמחול, הוא חייב להתפרנס מעבודות נוספות כדי לממן את האמנות שלו, כי ריקוד זה לא כמו בתיאטרון או במוזיקה, הרקדן יוצר את הריקוד שלו, הוא הכוריאוגרף, הוא המחזאי. לכן, הוא חייב להקים עמותה, הוא חייב לנהל אותה ולהפיק אותה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים