שתף קטע נבחר

מה קורה ל-GPS כשכל יבשת אוסטרליה בתזוזה?

אוסטרליה מתקדמת צפונה בקצב של שבעה סנטימטרים בשנה, והממשלה נאלצת לעדכן את הקואורדינטות בהתאם

יכול להיות שהאוסטרלים לא סומכים במיוחד על מערכות הניווט הלוויני שלהם, ויש לזה סיבה טובה: הודות לשינויים טקטוניים, היבשת כולה זזה בקצב של כשבעה סנטימטרים בשנה לכיוון צפון. אמנם כל היבשות נמצאות בתנועה כלשהי, אבל המקרה האוסטרלי הוא ייחודי: הפעם האחרונה שבה עודכנו המפות הדיגיטליות והקואורדינטות לצורכי GPS, הייתה בשנת 1994. ב-22 השנים שחלפו, הספיקה היבשת לנדוד כמטר וחצי לכיוון צפון, מרחק משמעותי במונחים של ניווט. כתוצאה, הכריזה הממשלה על פרויקט עדכון שנועד למקם את קווי האורך והרוחב של היבשת מחדש.

 

נכון, משתמשי גוגל מפות או ווייז כנראה לא מבחינים בקושי מיוחד בניווט, בעיקר מפני שמערכות GPS שמופעלות באמצעות טלפונים חכמים ממילא מדייקות רק עד טווח של 5-10 מטרים. אבל ככל שטכנולוגיות חדשות יכנסו לשימוש, כדוגמת מכוניות אוטונומיות, רמת הדיוק הלווייני הופכת להיות הכרחית. סטייה של מטר וחצי על הכביש, יכולה להוביל מכונית עצמאית אל הנתיב הנגדי.

 

קל לשכוח, אבל היבשות על כדור הארץ נמצאות בתנועה כל הזמן, וזה מחייב עדכונים תקופתיים של מפות דיגיטליות על מנת לשמור על מערכות הניווט מדויקות ככל האפשר. מלבד התנועה העקבית, גם אירועים כמו רעידות אדמה בעוצמות גבוהות מובילים לשינויים שמחייבים מעקב ועדכון של הנתונים. באוסטרליה מתכננים לבצע את העדכון בשנת 2017, בהסתמך על תחזיות לגבי המיקום העתידי של היבשת.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
נודדת. יבשת אוסטרליה
צילום: Shutterstock
מומלצים