שתף קטע נבחר

איבדו כוכב - המכוניות שלא הצטיינו במבחני ריסוק

ציון בטיחות מירבי של חמישה כוכבים במבחני ריסוק, הפך בשנים האחרונות לסטנדרט גם בדגמים זולים יחסית. בכל זאת, בעולם ובישראל נמכרות כיום גם מכוניות עם ציון נמוך יותר - קבלו את הרשימה, כולל דגם יוקרתי אחד

מערכות בטיחות מתקדמות הפכו בשנים האחרונות לאחד האתגרים הגדולים של יצרניות רכב, בדרך לקבלת "תעודת בטיחות" טובה במבחני ריסוק טרום שיווק. אם בעשורים קודמים הושקעו מרבית המשאבים באמצעי בטיחות פסיביים באופיים, בעיקר קורות חיזוק ואזורי קריסה בשלדה וכריות אוויר בתא הנוסעים, כיום מפתחות היצרניות מערכות אקטיביות מתוחכמות בהרבה. רובן אמורות להזהיר את הנהג מפני מצבי סיכון מסוגים שונים, וחלקן אף מתערב באופן עצמאי אם הנהג אינו מבצע פעולה נדרשת - החל בבלימה וכלה בהסטת ההגה.

 

השר הבטיח מערכות בטיחות בחינם - הוועדה תקעה 

בטיחות מתקדמת - המכוניות הבולטות במחיר שפוי

 

 

בהתאם, מבחני ריסוק שמבצע ה-NCAP, ארגון הבטיחות האירופאי, לוקחים בחשבון את הימצאותן של המערכות. בעתיד אף תורחב ההתחשבות בהמצאותן ויעילות פעולתן - בדרך לציון מספר כוכבי הבטיחות שהרכב זכאי לו.

 

אלא שלא כל היצרניות, בוודאי לא בכל דגם, משקיעות את הנדרש כדי להשיג ציון מירבי של חמישה כוכבי בטיחות. בחלק הארי של המקרים מדובר בשיקולים כספיים, אך לא פעם זו תוצאה של תכנון מוטעה. במקרים מסוימים בוחרות היצרניות לטפל בבעיה ולבחון את הרכב שוב, בעיקר כאשר מדובר במערכת פשוטה, קלה וזולה יחסית להתקנה. במקרים אחרים הן מוותרות ובוחרות להשקיע בדגם הבא.

 

בישראל, כמו בכל העולם (ובעיקר במדינות עולם שלישי ושווקים ייחודיים) נמכרים גם דגמים בעלי ארבעה ואף שלושה כוכבי בטיחות בלבד. יש להדגיש כי ציון זה אינו הופך את המכוניות האלה למסוכנות לשימוש כמובן, אך בפירוש מלמד כי הן פחות בטיחותיות לפי הקריטריונים שקבע הארגון, אשר נחשבים כיום למקובלים בתעשייה. קבלו רשימה מקומית עם נציגה (כמעט) מכל קטגוריה:

 

מיני - סוזוקי סלריו

 

מחליפת סוזוקי אלטו הישנה (והמאד מצליחה בזמנה) זכתה לציון נמוך של 3 כוכבים בלבד במבחן ריסוק שנערך לה בנובמבר 2014. בין היתר קיבלה הסלריו ציון נמוך של 61% בהגנה על מבוגרים עם דירוג "גבולי" לברך שמאל של הנהג, ו"גרוע" בהגנה על צוואר הנוסעים מאחור. בהגנה על ילדים קיבלה ציון של 74% עם דירוג "גבולי" לילדים בכיסא בוסטר, ו-38% במערכות בטיחות מקוריות.

 

סופר-מיני - MG3

המכונית הקטנה של יצרנית הרכב הסינית קיבלה ציון נמוך של שלושה כוכבים במבחן ריסוק שנערך ביוני 2014. ה-MG3 קיבלה ציון של 69% בהגנה על מבוגרים עם דירוג "גבולי" לפלג הגוף העליון של הנהג, הצוואר, וירכי היושבים מלפנים (ירך שמאל לנהג), ו"גרוע" לצוואר הנוסעים מאחור. בהגנה על ילדים היא קיבלה ציון של 71%, ובמערכות עזר מקוריות קיבלה 38%. יש לציין כי גם סוזוקי באלנו קיבלה ציון נמוך של 3 כוכבים במבחני ריסוק, אך הציון המשוקלל באחוזים לו זכתה, היה גבוה יותר.


משפחתית-קטנה - סיטרואן C אליזה/פיז'ו 301

 

מכוניות הסדאן של פיז'ו-סיטרואן קיבלו ציון נמוך של 3 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק שנערכו ביוני 2014. ה-301 וה-C אליזה קיבלו ציון של 71% אחוזים בהגנה על מבוגרים עם דירוג "גבולי" לירכי הנהג והנוסע מלפנים (ירך שמאל), ו"גרוע" לפלג הגוף העליון של הנהג וצוואר הנוסעים מאחור. בהגנה על ילדים הן קיבלו ציון גבוה יותר של 75%. ראוי לציין כי הצמד משווק אצלנו עם ארבע כריות אוויר בלבד - מספר נמוך מהמקובל כיום.

 

פנאי - דאצ'יה דאסטר

 

רכב השטח של דאצ'יה קיבל ציון של שלושה כוכבים במבחן ריסוק שנערך אי-שם בפברואר 2011, אך למרות השנים שחלפו, הוא משווק פחות או יותר באותה תצורה. הדאסטר קיבל ציון של 74% בהגנה על מבוגרים עם דירוג "גבולי" לצוואר היושבים מלפנים, לירכי הנהג ולפלג הגוף העליון של הנוסע מלפנים, ו"גרוע" לפלג הגוף העליון של הנהג. בהגנה על ילדים הוא קיבל ציון גבוה יותר של 78%. גם הדאסטר משווק עם ארבע כריות אוויר בטיחותיות בלבד.

 

ספורט-יוקרה - ב.מ.וו Z4

 

הרודסטר של ב.מ.וו שקרובה לסיום חייה, קיבלה ציון מפתיע של שלושה כוכבי בטיחות בלבד במבחן ריסוק שנערך בדצמבר 2015. בכך הפכה למכונית היקרה ביותר - ובפער עצום - שמשווקת בישראל בדירוג נמוך זה. ה-Z4 קיבלה ציון של 69% בלבד בהגנה על מבוגרים ו-61% בהגנה על ילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים