שתף קטע נבחר

הכי אוכל, הכי ניו יורק

פעם אחת ולתמיד, איפה הכי טוב למצוא את המאכלים האהובים בניו יורק: מהסטייק להוט-דוג, מהפיצה לצ’יזקייק. שיהיה בתיאבון

שמתם לב שכל פעם שהוסיפו את השם ׳ניו יורק׳ למאכל מסוים הוא מיד הפך ללהיט? עוגת גבינה, בייגל, נקניקיה בלחמניה, סטייק או אפילו הפיצה, כשרומזים שהיא מייד אין ניו יורק הופכת למגניבה יותר בפה. כך הייתה ניו יורק במאה שנים האחרונות. המנות הקלאסיות שלה לא התיישנו ובמאה ה-21 כשהמונים נוהרים אליה ולו למען היתרונות הקולינריים שהיא מציעה, ליקטנו עבורכם כמה מהלוקיישנים הקלאסיים ביותר למנות הקלאסיות ביותר. ואם טרם טעמתם, רוצו בהמוניכם.

 

PORTERHOUSE AT AMERICAN CUT

אם כבר מנה מקומית, אז נתח הסטייק הניו יורקי המפורסם הוא ביקור חובה. אמריקאן קאט בטרייבקה תממש את כל התקוות שתליתם בבשר המקומי. זה אמנם יעלה לכם קצת יותר מ-100 דולר אבל החוויה המלאה מובטחת. הקוקטיילים מוגשים באננס, הריהוט וחפצי האמנות מעוררים התפעלות. 40oz של נתח סטייק שמוצע לזוג, אבל כנראה שיכול להספיק גם ליותר, מיובש ומיושן במקום למשך 28 יום, מה שהופך את המנה לפופולרית במיוחד.

 

American Cut 363 Greenwich Street in

Tribeca ,

americancutsteakhouse.com

 

BAGEL WITH LOX AND SCHMEAR AT RUSS&DAUGHTERS

הבייגל הוא אולי המאכל הכי מזוהה עם ניו יורק או הג׳ו יורק, אם כבר חוזרים למקורות.במורד הרחוב תגלו תור ארוך של אנשים שיחכו זמן רב כדי להינות מהבייגל הניו יורקי המוכר באורצ’ד, אבל אפשר ללכת ישר לסיפוק המהיר ולהגיע לסניף שבהאוסאון בלוואר איסט סייד. שם אמנם אי אפשר לשבת לבראנץ’, אבל עדיין לקנות וליהנות. בייגל קלאסי, כריכים אייקונים דוגמאת גבינת השמנת והשמיר, סלמון נורבדי או סלמון מעושן, אורגני, ניו-זילנדי, אירי או עם תבלינים, הבחירה גדולה והמחירים סבירים. בין 11-14 דולר לכל בייגל ממולא.

 

Russ&Daughters 179 Houston,

 russanddaughters.com.

 

 

PASTRAMI SANDWICH AT HARRY&IDA'S MEAT&SUPPLY CO

 כולם יודעים ש-Katz’s Deli היא הדלי הרשמית לסנדביצ’ים הניו יורקים המוכרים, אבל אם לא בא לכם לעמוד בתור, ועדיין לקבל את הטעם המקומי המשובח, מומלץ לבחור בהארי &אידה, דוכן דלי ותיק באיסט ווילג'. בשר מעושן ופסטרמה מיוצרת במקום, ושאר ירקות בתוך לחמים גדולים וטריים מסוגים שונים, שיכולים להגיע לבקשתכם גם ללא גלוטן. מלפפונים חמוצים שמהווים כשלעצמם אטרקציה, עם תוספות כמו חרדל ביתי, אנשובי, שמיר ועוד. המחיר הממוצע 17 דולר.

 

Harry&Ida's 189 Avenue A in the East Village,

meatandsupplyco.com

 

 

GENERAL TSO'S CHICKEN AT SAMMY'S NOODLE SHOP&GRILL

אנחנו לא יודעים להגיד בימים אלו של מודעות תזונתית גבוהה כל כך, מה זה אומר שרוטב מסתפק פשוט בכינוי רוטב אדום, אבל מאחר וזה כבר מזמן הפך לקלאסיקה נחליט שלפחות פעם-פעמיים זה מספיק לנו.

הטייק אאוט הסיני הפך גם הוא למנה ניו יורקית אהובה כבר בשנות ה-70, כשהשף צ'אנג צ'אנג פוי בישל למזכיר המדינה דאז הנרי קיסינג’ר, במסעדה שלו במיד טאון מנהטן.

היום אין כמעט בלוק אחד בלי אוכל סיני, אבל אם בא לכם טייק אאוט פופולארי במיוחד לכו על הנודל סופ של סמי בווסט ווילג'.

בנודל סופ מציעים מנות קלאסיות כמו בשר מטוגן מצופה ברוטב אדום עם צ'ילי חריף. מנה קראנצ'ית במיוחד, במחיר של 14 דולר עם תוספת. ב-8 דולר, אגב, תוכלו ליהנות מארוחת צהריים לאורך השבוע עם מרק ונודלס.

 

Sammy's Noodle Shop 453 6th Avenue in the West Village,

sammysnoodle.com

 

 

CORNER SLICE AT JOE'S PIZZA

היום אנחנו יודעים שברחבי העיר מסתתרות אחלה פיצות שנמכרות בדולר למשולש ועושות את העבודה, אבל מתחת לאפינו מסתתר מוסד ניו יורקי ותיק שבעבר היה הבחירה הכלכלית והקיבתית המועדפת. הפינה של ג'ו , שכבר הגיעה לווסט ווילג', איסט ווילג' ו-וויליאמסבורג, מציעה משולש של סוג של לחם לבן עם רוטב עגבניות טרי ומהביל וגבינה לבנה שומנית להפליא מלמעלה. הקרום הפריך והדק מתקפל לשניים ומוחץ את העגבניות מרוסקות עם הגבינה הנמסה כמו ביס הפיצה המושלם.

 

Joe's Pizza:

7 Carmine Street West

150 East 14th Street East Village

216 Bedford Avenue Williamsburg, Brooklyn

Villagejoespizzanyc.com 

 

 

 

HOT DOGS AT GRAY'S PAPAYA

אחד המאכלים המושמצים אך האייקונים ביותר של ניו יורק זו כמובן הנקניקייה, שבשנת 1869 יוצרה בקוני איילנד שבברוקלין. ברחבי בעיר הדוכנים והעגלות מציעים את הנקניקיות עם התוספות הסביביות, אבל אם אתם רוצים להגיע הכי קרוב לדבר האמיתי תקפצו לגרייס פאפאיה שהחל משנות ה-30 פתח סניפים מצליחים ברחבי העיר.

היום הסניף האחרון שנשאר ופתוח 24 שעות ביממה ממוקם באפר ווסט סייד ומציע את הנקניקייה הקלאסית עם כל התוספות, עם תוספת של מיץ בחמישה דולר בלבד.

 

Gray's Papaya 2090 Broadway Upper West Side

 

 

NEW YORK CHEESECAKE AT JUNIOR'S RESTAURANT

קינוח הקינוחים, הקלאסיקה הכי ניו יורקית בספרים, עוגת הגבינה השמנה והטעימה של העיר לא משעממת אותנו לרגע ועד היום מופיעה בראש רשימת הקינוחים האהובים.

גבינת שמנת וגלונים של סוכר שמוקצפים להם לתפארת העיר, על בסיס של עוגת ספוג. העוגה האהובה היא ללא ספק תוצר מקומי בסיסי ואת המקור אתם יכולים לטעום בג'וניור, אחת הקונדיטוריות הידועות בברוקלין, שם תוכלו לקבל אותה גם בגרסה מצופה שוקולד ואחת ממולאת בתותים. הכל בשבעה דולר והרבה קלוריות.

 

Junior's 386 Flatbush Avenue, Downtown Brooklyn,

 juniorscheesecake.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
ניו יורק סטייק. קלאסיקה מקומית
צילום: תום להט
מומלצים