שתף קטע נבחר

מעוז הרודן הקוריאני בים התיכון - בית קפה

על הקירות כרזות עם תעמולה קומוניסטית, מאחורי הבר דגל ענק של צפון קוריאה, תה ובירות תוצרת המדינה המבודדת בעולם, ובספרייה יצירות פרי עטם של בני שושלת קים. כך נראה בית הקפה שהקים ספרדי שמעריץ את הרודן קים ג'ונג און ודוחה את הטענות שהוא מפר בגסות זכויות אדם

בעל תואר של כבוד מטעם צפון קוריאה. הספרדי אלחנדרו קאו דה בניוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בעל תואר של כבוד מטעם צפון קוריאה. הספרדי אלחנדרו קאו דה בניוס(צילום: AFP)

צפון קוריאה אולי מבודדת מהקהילה הבינלאומית, אבל כעת יש לה בעל ברית בחוף הספרדי - "קפה פיונגיאנג", בר קטן שהוקם כדי לתמוך בשלטונו של הרודן קים ג'ונג און.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הבר נמצא בעיר הים תיכונית טרגונה, שבה מתחרות עתיקות רומיות על תשומת לב. מאחורי הבר דגל ענק של צפון קוריאה ושקיות תה ובירות תוצרת המדינה הקומוניסטית המבודדת.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
על הקירות תלויות כרזות עם תעמולה סוציאליסטית שעשו את הדרך הארוכה מצפון קוריאה לבר הספרדי המודרני. באחת הפינות ניצבת ספרייה מלאה ביצירות פרי שושלת קים, ששולטת בצפון קוריאה מאז 1948, בתרגום לספרדית.

 

קומוניסט נאמן עם תשוקה לצפון קוריאה

"צפון קוריאה היא הנעלם הגדול ביותר בעולם", אמר אלחנדרו קאו בניוס, מייסד הבר שנפתח באמצע חודש יולי. בניוס הוא גם נשיא "אגודת החברים הקוריאנית", שיש לה נציגים ביותר מ-30 מדינות והיא מוכרת רשמית על ידי המשטר בפיונגיאנג. לדבריו, המקום שפתח הוא היחיד מסוגו בעולם המערבי. מסעדה דומה שנפתחה באמסטרדם ב-2012 נסגרה כעבור כמה חודשים.

 

"אנחנו רוצים לשבור את כל המיתוסים, את המניפולציה. ומאחר שלא הרבה אנשים יכולים ללכת לקוריאה, משום שזה מורכב ורחוק, הם יכולים לבוא לקפה שלנו", אמר קאו דה בניוס. בשנת 2002 הוא מונה על ידי פיונגיאנג לנציג מיוחד ליחסים תרבותיים בינלאומיים - המערבי היחיד לשאת בתואר מטעם צפון קוריאה, אף שהוא בעיקרו סמלי.

 

דה בניוס הוא קומוניסט נאמן. העניין שהוא מגלה בצפון קוריאה החל בעיקר עם התפרקות ברית המועצות, אז החל להכיר כמה משפחות צפון קוריאניות שהגיעו למדריד.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
הוא התחיל לנסוע לצפון קוריאה ולדבריו, העניין שהוא גילה במדינה "הפך בסופו של דבר לתשוקה".

 

מעריץ גדול של המדינה הסוררת

כמעריץ גדול של צפון קוריאה וקים ג'ונג און, מטבע הדברים קאו בניוס מופיע בתדירות גבוהה בטלוויזיה כדי להגן על המדינה שמואשמת על ידי הקהילה הבינלאומית בהפרה חמורה של זכויות אדם ובביצוע ניסויים גרעיניים בניגוד לחוק הבינלאומי.

 

בשנת 2014 פרסם האו"ם דו"ח חריף ביותר על צפון קוריאה ובו הוא פירט שורה ארוכה של פשעים שביצעה המדינה המבודדת - השמדה, עבדות, עינויים, אונס, הפלות בכפייה, רדיפה פוליטית, העלמות אנשים ופשעים נוספים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

אנחל גונזלו, דובר בארגון "אמנסטי אינטרנשיונל", אמר כי המצב הנוכחי בצפון קוריאה "מטריד". "אנשים נמצאים לחלוטין בחסדי מה שקים ג'ונג און יחליט עבורם", הוא אמר. "קשה למצוא זכות שלא מופרת". קאו דה בניוס לא חושב כך. "הגישה לאוכל, בית או עבודה נרחבת ביותר בצפון קוריאה מאשר בכל מדינה קפיטליסטית אחרת", הוא אמר. "אלה הן זכויות האדם האמיתיות שאנחנו מאמינים בהן". הוא טוען שפיונגיאנג היא קורבן של השמצות משום שלא הלכה בעקבות דוקטרינות מערביות ולא צייתה לארצות הברית. הוא גם דחה את הדו"חות השונים נגד צפון קוריאה, שחוברו לטענתו על ידי אנשים שלא ביקרו בה והתבססו על עדויות עריקים בלבד.

 

אולם, סוקיל פארק מארגון "חופש בצפון קוריאה", אגודה שמסייעת לעריקים צפון קוריאנים בסיאול, אמר שעדויות אלה אמיתיות. "יש לנו אלפים או עשרות אלפי בני אדם שמתארים את אותה תמונה במדינה", הוא אמר.

 

קאו דה בניוס סיפר שבאגודה שבה הוא חבר יש 17 אלף חברים, ולדבריו הבר שלו מארח מדי יום כמה עשרות אנשים. הוא מקווה להפוך את המקום למרכז תרבותי, שבו יקרינו סרטים ויעבירו הרצאות. אולם האירוע הראשון שנערך בו בנושא תיירות משך רק עשרה בני אדם. "אנשים רבים חושבים שאינם יכולים לנסוע לצפון קוריאה וזה לא נכון", אמר סרחיו גיחו, מנהל סוכנות נסיעות ספרדית.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

כ-50 אלף תיירים מבקרים מדי שנה בצפון קוריאה - רובם הגדול סינים. סוכנות הנסיעות "גיחו" ארגנה בשנה האחרונה טיולים במדינה עבור 60 תיירים ספרדיים. אלא שהתיירות הזרה היא חרב פיפיות למדינה המסתגרת. תיירות ומטבע זר יכולים לסייע בחיזוק המשטר בפיונגיאנג, שנתון לסנקציות בינלאומיות רבות, אבל גם יכולים לתרום בפתיחת המדינה בפני העולם, לא דבר שראשי המדינה רוצים בהכרח שיקרה.

 

פארק מהאגודה המסייעת לעריקים צפון קוריאנים אמר: "פליטה צפון קוריאנית סיפרה לי שכאשר היא ראתה את המבקרים הסיניים הללו, זה גרם לה לחשוב: 'אנשים סינים יכולים לבוא לקוריאה, אז למה אני לא יכולה ללכת לסין, למה אני לא יכולה ללכת לעולם החיצוני?'"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים