שתף קטע נבחר

משרד הבריאות: "העונש של יוניליוור - שהם תחת זכוכית מגדלת שלנו"

בתחילת פרשת הסלמונלה בקורנפלקס טענו במשרד הבריאות כי אין בעיה בהתנהלות חברת תלמה. אתמול הגיעו פקחי המשרד לבדוק את מפעל החברה, אך גם כעת מתעקש בכיר משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, ואומר בראיון ל-ynet: חברת יוניליוור לא הוליכה אותנו שולל

 

 

"לא רימו אותנו, אבל בהחלט הייתה פה התרשלות ועל זה צריך גם לתת את הדין וגם לברר למה זה קורה וגם למנוע את זה בעתיד". יום לאחר שמשרד הבריאות הודיע כי בבדיקות שערכו אנשיו במפעל תלמה בערד אכן נמצאו חיידקים במוצרים שאותם משווקת חברת יוניליוור, התייחס הבוקר (יום ב') ראש שירותי בריאות הציבור במשרד, פרופ' איתמר גרוטו, לממצאים. "זיהינו שרשרת טעויות", אמר פרופ' גרוטו בראיון ל-ynet.

 

גם משרד הבריאות לא חף מביקורת בפרשה. כך למשל, לא ברור כיצד טוענים במשרד הבריאות, שנרדם בטיפול בפרשה ימים ארוכים, כי חברת יוניליוור לא שיקרה לו, שעה שכיום ברור לחלוטין כי החברה הציגה תמונה שקרית לכלי התקשורת ולציבור למשך ימים. אלה לא סימני השאלה היחידים שמתעוררים בפרשה בכל הנוגע להתנהלות משרד הבריאות. פרופ' גרוטו אמר רק לפני כמה ימים כי אין בעיה בהתנהלות החברה, ולאחר מכן חזר בו.

 

בנוסף, לאחר שהתפוצצה הפרשה סירבה תלמה במשך ימים ארוכים לפרסם את מספר הסדרה הפגומה, בטענה כי היא לא יצאה לשוק. משרד הבריאות לא חייב אותה במשך זמן רב לחשוף את הסדרה. כיום כבר ברור שהנזק מכך לא היה מבוטל: אריזות שהיו נגועות בסלמונלה יצאו מהמפעל והגיעו לבתי הצרכנים בשל רשלנות והסתרה זו, בחסות משרד הבריאות

.

פרופ' גרוטו לפני כמה ימים. משרד הבריאות נרדם בשמירה ()
פרופ' גרוטו לפני כמה ימים. משרד הבריאות נרדם בשמירה

 

 

גרוטו, שנמנה עם צוות הבדיקה בפרשת זיהום הסלמונלה במוצרי הקורנפלקס של תלמה, אמר עוד בהתייחסו לנושא כי "להגיד שהוליכו אותנו שולל זה קיצוני. טענו גם בתחילת האירוע שיש בעיה בהתנהלות, אבל ככל שזה נוגע לבריאות הציבור לא הייתה בעיה. איתרו את הבעיה שהייתה במפעל, טיפלו בה ומנעו מאותו מזון שהיה חשוד כמזוהם לא להגיע לציבור. כשהתברר לנו שמשטח אחד בכל זאת יצא - זיהינו את הרשלנות".

 

בהתייחסו לשינויים בגרסאות של חברת יוניליוור אמר פרופ' גרוטו כי "לא סמכנו על החברה לגמרי, כי מהיום הראשון שיצא האירוע הזה והגיע לידיעתנו, כלומר ברגע שהחברה כבר דיווחה לתקשורת וגם למשרד הבריאות, פקחים שלנו היו שם, עשו בדיקות מקיפות. במצב הזה בעצם לא אמרנו שאנחנו סומכים על החברה, עשינו גם בדיקות בעצמנו כדי לאמת ולבדוק שאנחנו סומכים עליה, וגם בעתיד".

 

על ההחלטה לשלול את רישיון הנאותות (GMP) של החברה אמר פרופ' גרוטו כי "חברת חקירות חיצונית תחקור את ההתנהלות והכשלים. רישיון הנאותות של החברה נפסל זמנית, והמפעל יעבור לשלב בדיקה יומית. אני בהחלט חושב שמגיע לחברה בשלב זה להוריד בדירוג האיכות. זה לא אומר שאנחנו לא בטוחים עם מה שיוצא כרגע, אבל בהחלט הם יצטרכו להוכיח מחדש ולרכוש את האמון שלנו מחדש".

מפעל תלמה בערד (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
מפעל תלמה בערד(צילום: בראל אפרים)

"כשהתברר לנו שמשטח אחד בכל זאת יצא - זיהינו את הרשלנות" (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
"כשהתברר לנו שמשטח אחד בכל זאת יצא - זיהינו את הרשלנות"(צילום: בראל אפרים)

מנכ"לית יוניליוור ענת גבריאל ברקע מוצר החברה (צילום: יובל חן, עמית שעל) (צילום: יובל חן, עמית שעל)
מנכ"לית יוניליוור ענת גבריאל ברקע מוצר החברה(צילום: יובל חן, עמית שעל)

 

על משמעות ההחלטות של משרד הבריאות בעקבות הבדיקות במפעל בערד אמר הבכיר במשרד הבריאות כי "כרגע יש מעקב צמוד על החברה. העונש המרכזי שלהם כרגע זה שהם נמצאים תחת זכוכית מגדלת אצלנו, וככה המדיניות. המדיניות אומרת שיצרן שמוכיח שהוא בסדר לאורך זמן אז פחות שמים עליו זכוכית מגדלת, אבל אם נכשלת אז פחות סומכים עליך".

 

בהמשך להודעת משרד הבריאות מאתמול, מיוניליוור נמסר: "חברת יוניליוור פועלת בתיאום מלא עם משרד הבריאות והיא תיישם את כל המסקנות וההמלצות של המשרד. החברה ממשיכה בתהליך בדיקה יסודי של האירוע".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
המפעל בערד
צילום: בראל אפרים
מומלצים