שתף קטע נבחר

"בקרוב תמצאי את עצמך"

לשירים שאנחנו שומעים יש משמעות מעבר להיותם מילים ולחן - יש להם את היכולת לרפא את הכאב שבתוכנו, להבין דברים חדשים ולצמוח מחוזקים. שני שטלריד מתחברת לזמרת סיה ולמילים העצמתיות שהיא כותבת

היא ביקשה ממני שאשלח לה את השיר של סיה ששיתפתי לא מזמן בפייס. היא אמרה שהוא מדהים. שהיא הרגישה כאילו הוא מדבר אליה. עליה. אמרתי לה שאם היו מבקשים ממני לנחש, הייתי אומרת שסיה עברה התעללות מינית. ממושכת, לדעתי. אי אפשר לכתוב כמוה ולהרגיש כמוה את המילים שהיא כותבת מבלי להבין את זה.

 

אמרתי לה, יודעת מה? בואי נעשה שיעורי בית סיה. שיעורי בית שבועיים. כל יום ראשון אני אשלח לך שיר אחר שלה. מההתחלה לסוף. תעברי תהליך יחד איתה. אבל את מבטיחה לתרגם לעצמך את המילים ולשמוע שוב ושוב במהלך השבוע. מבטיחה? הבטיחה. וכך זה החל.

להרגיש את המילים שלה - סיה (צילום:gettyimages) (צילום:gettyimages)
להרגיש את המילים שלה - סיה(צילום:gettyimages)
 

לטורים הקודמים:

"לא רואים עלייך שנאנסת "

"אני לנצח ילדה בת 9 שנאנסה בשלג הפולני "

"אני רועדת מפחד מלראות אותם "

"את כל-כך מכוערת שאני לא מאמין שנאנסת "

"את באמת חושבת ששנה וחצי זה מספיק? "

 

השיר הראשון ששלחתי לה היה soon Will be found. בקרוב תימצאי. בקרוב תמצאי את עצמך. חוץ מהעובדה שזה אחד הקליפים היפים ביותר, הוא חשוב. הוא כמו התחלת תהליך. בקרוב תמצאי את עצמך. את החוזק דרך הרכות. את העוצמה דרך הדמעות. בקרוב תרככי את הפחד מלכאוב.

 

עד סוף המטלות, היא תהיה מאוהבת, אמרתי לבן זוגי. ככה זה יהיה. ככה אני רוצה עבורה. ככה מגיע לה. לנשמה הטהורה והעדינה הזו. שנאנסה בברוטליות על ידי בעלה כמעט באופן יומיומי. זו שלא היתה מוכנה לסמוך על אף אדם יותר. זו שהפכה להיות יקרה ללבי במהלך השנה וחצי האחרונות שאנחנו מכירות. מאז הפעם הראשונה שכתבה לי שגם היא נפגעת.

 

השיר הבא היה שנדליר. עכשיו, אחות, להתפרק, אמרתי לה. להתפרק. לצעוק. להתנדנד מהנברשת. תבכי הכל החוצה. את כל הבלגן שאת מרגישה בפנים. תצעקי. תרקדי. פול ווליום.

 

לא שברתם אותי. יש לי לב גמיש. היה הבא בתור. Elastic heart. עדיין לא מצליחה לשלוט באהבה, אבל לא נשברת. ממשיכה הלאה. עולה. לומדת.

 

עכשיו להבין את מחיר הפחד. את הלבד. את חוסר התעוזה. Big girl cry. ילדה קשוחה. אין זמן לאהבה. אין זמן לכאב. ועוד איך שיש. רק תפני אותו. רק אל תפחדי מזמן כזה. תבכי. מותר לך. ילדות גדולות בוכות. תבכי ותשטפי את כל מה שנלקח ממך. מגיע לך לבכות את זה.

 

ואז הגיע bird set free. הנה, מתוקה. דלת הכלוב נפתחה. פרשי כנפיים. עופי.

הם לא שברו אותך. הם לא ניצחו אותך. מצאת את הקול שלך. את מוצאת את הקול שלך. שלא יסתמו לך יותר את הפה. שלא יגידו לך מי את צריכה להיות. שרק תהיי את. הרי, אם הורגים את הציפור, נשאר רק כלוב ריק.

 

מוכנה? זהו? מצאת את האש הקטנה שהחבאת בפנים ולא הסכמת להוציא החוצה? אפשר להפסיק להסתיר את הפנים? הנה זמן ההדלקה. הנה הגפרור. Fire meet gasoline. שלא יכבו אותך, ילדונת. שלא תתני. לאף אחד.

 

ועכשיו, להפסיק לברוח מאהבה. גם אנשים שעוברים תאונות דרכים קשות, חוזרים לכביש, יקרה. Freeze you out. לא בורחת יותר. מכירה את הכאב. מכירה את הפחדים. אבל לא בורחת יותר. האהבה שווה את זה. את למרות הפחד.

אתמול בערב היא כתבה לי. "לא רציתי לספר עד שלא אהיה בטוחה, אבל אני מתאהבת. חזק". כך כתבה.

 

  • שני שטלריד, אמא של עמית וטל. לאחר שחשפה בתקשורת את סיפור האונס האישי שלה והשיקה את ״קמפיין האותיות״, ו״לא לבושה״, היא הקימה את עמותת ״אות הזדהות למען נפגעי תקיפה מינית״ ומאז היא פעילה במאבק נגד תקיפות מיניות, תוך ליווי מאות נפגעים והעברת הרצאות בנושא.

 

 

  • מעבר לקווי הטלפון של מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ממתינות מתנדבות לנשים ומתנדבים לגברים להקשיב ולשוחח באנונימיות מוחלטת. אתם לא לבד. התקשרו 1202 לקו סיוע לנפגעות תקיפה מינית ו-1203 לנפגעי תקיפה מינית.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
אי אפשר לכתוב כמוה ולהרגיש כמוה את המילים שהיא כותבת מבלי להבין את זה - סיה
צילום: gettyimages
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים