שתף קטע נבחר

האוצר מציע: לדחות את בניית מעון רה"מ, לקצץ בעלות המטוס

עלותו המתוכננת של המבנה עומדת על 650 מיליון ש', והאוצר רוצה לדון בצמצום שלה. במשרד ראש הממשלה מתנגדים - ולכן הפכו את הדיון למסווג והעבירו אותו לקבינט. האוצר: להוריד את עלות מטוס רה"מ מ-400 מיליון ש' ל-180 מיליון

משרד האוצר מציע לדחות עד שנת 2020 את בניית המעון החדש של ראש הממשלה, שעלותו צפויה להגיע לכ-650 מיליון שקל. אלא שמשרד ראש הממשלה מתנגד לכך, ולכן חרף הצעת האוצר להביא את הנושא לדיון בממשלה בדיון התקציב מחר (יום ה'), ההצעה תובא לאישור דווקא בקבינט המדיני-ביטחוני בנימוק שמדובר בנושא מסווג.

 

לקריאת הצעת התקציב המלאה לשנים 2018-2017 - לחצו כאן

 

במקביל יתבקש הקבינט לאשר קיצוץ של 180 מיליון שקל בתקציב רכישת מטוס ייעודי לראש הממשלה ולנשיא ואבזור שלו. אם הבקשה תאושר, התקציב צפוי לעמוד על 220 מיליון שקל במקום 400 מיליון, כפי שקבע הקבינט בנובמבר 2015.

מעון ראש הממשלה העתידי (הדמיה: רם כרמי אדריכלים ועדה כרמי-מלמד אדריכלים) (הדמיה: רם כרמי אדריכלים ועדה כרמי-מלמד אדריכלים)
מעון ראש הממשלה העתידי(הדמיה: רם כרמי אדריכלים ועדה כרמי-מלמד אדריכלים)

 (צילום: משה מילנר, לע"מ) (צילום: משה מילנר, לע
(צילום: משה מילנר, לע"מ)

בקשת האוצר בנושא המעון והמטוס עלתה בהצעת התקציב תחת הכותרת "התאמות ביישום החלטות הקבינט", ואולם דברי ההסבר להצעה מסווגים. נכתב בה כי "על מנת לעמוד ביעד הגירעון ובמגבלת ההוצאה לשנת 2018-2017 יש לבצע התאמות בהחלטות ועדת השרים לענייני ביטחון באופן הבא: 1. לקבוע כי כל הפרש בין אומדן יישום החלטת ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי לבין העלויות בפועל יוחזר לתקציב המדינה. 2. בהתאם לכך, להפחית סך של 180 מיליון שקל מהעלויות האמורות בהחלטה זו. 3. לדחות את יישום החלטת ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי לשנת 2020".

 

במאי 2014 אישרה הממשלה את המלצות הוועדה הציבורית בראשות שופט העליון בדימוס אלעזר גולדברג, לרכוש מטוס ייעודי לראש הממשלה ולנשיא המדינה בעלות 245-185 מיליון שקל, ולבנות מתחם חדש למשרד ולמעון ראש הממשלה בעלות של 650 מיליון שקל לפחות. ההחלטה עברה ברוב של 13 שרים בעד מול 6 מתנגדים: חמשת שרי יש עתיד דאז והשר עמיר פרץ.

 

ואולם, בסופו של דבר עלויות רכישת המטוס ואבזורו גדלו ל-400 מיליון, והאוצר כאמור דורש קיצוץ.

 

התוכנית לבניית המשרד והמעון בקריית הממשלה בירושלים נידונה כבר שנים במערכת הפוליטית. היא אושרה ב-2009, הוקפאה זמן קצר אחר כך והתחדשה ב-2013 לאחר עבודה של הוועדה בראשות השופט בדימוס גולדברג.

 

הוועדה המליצה לרכוש את המטוס הייעודי ולשנות את המצב הקיים שבמסגרתו השניים יוצאים לחו"ל בטיסות רגילות או במטוסים מסחריים חכורים. הוועדה קבעה גם שבית ראש הממשלה הנוכחי ברחוב בלפור אינו פונקציונלי ולא נותן מענה ראוי לצרכים הביטחוניים והתפקודיים שלו.

 

המלצות הוועדה אושרו לבסוף על ידי הממשלה באפריל 2015, ובאוגוסט אותה שנה גם על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני.

 

מנתונים שמסר האוצר אז עלה כי העלות המשוערת של רכישת המטוס והסבתו לשימוש עתידי היא כ-175 מיליון שקל, אך סכום זה לא כלל תוספת לצורכי מיגון ואבטחה. שתי ההצעות עוררו בעבר התנגדות במשרד האוצר, שטען שאין הצדקה כלכלית למימוש התוכניות. באוצר טענו כי רכישת המטוס, לדוגמה, תגרום לעלויות גבוהות עבור תחזוקה שוטפת, הפעלה ואחסון, והזהירו מפני הוצאות שוטפות ובלתי צפויות בתפעולו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: אבי אוחיון, לע"מ
ארכיון. נתניהו בדרך לחו"ל
צילם: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים