שתף קטע נבחר

מאסתמה ועד נזלת כרונית: הכל על טיפולים בחדרי מלח

הוא אינו כואב, נעשה פעם או פעמיים בשבוע – ומביא הקלה רבה לסובלים מבעיות נשימה ומחלות עור. כל מה שאתם צריכים לדעת על טיפול בחדרי מלח

בשיתוף אינפומד

 

אם אתם סובלים מבעיות במערכת הנשימה, כמו אסתמה, נזלת כרונית, שיעול, אלרגיה שמתבטאת במערכת הנשימה, נזקי עישון או מחלות ריאה שונות – יש סיכוי גבוה שמישהו הציע לכם לפנות לטיפול בחדר מלח. גם אם אתם סובלים מבעיות בעור, ייתכן מאו שקיבלתם המלצה דומה. מהם חדרי המלח וכיצד הם פועלים?

 

כיצד יכול המלח לסייע?

השימוש בנתרן כלורי לצרכים רפואיים ידוע זה מאות בשנים. הנתרן הוא אחד המרכיבים החיוניים לגופנו, כיוון שהוא שומר על איזון הנוזלים בגוף, מאזן חומצה-בסיס ופעילות חשמלית של כל התאים. רמות מאוזנות של נתרן לעומת מלחים נוספים בגוף עוזרות בתפקוד של מערכות רבות, כולל הלב וכלי הדם, הכליות, מערכת העצבים והמוח.

 

המלח סופח נוזלים ומונע התפתחות חיידקים, פטריות ועובשים, לכן גם השתמשו בו בימי קדם לשימור של בשר, למשל. לפני כ-250 שנים, אנשים החלו לשים לב ששיעור מחלות הריאה בקרב עובדי מכרות המלח היה נמוך בהשוואה לשאר האוכלוסייה והרופאים החלו לשלוח חולים עם בעיות נשימה לשהות במכרות מלח או מערות מלח טבעיות.

 

גם פליטים שהסתתרו במכרות מלח נטושים במזרח אירופה בעת מלחמת העולם השנייה סיפרו על שיפור בבעיות הנשימה שלהם. חדרי המלח המודרניים נועדו לחקות את התנאים הטבעיים ולאפשר הקלה במספר בעיות בריאותיות.

 

חדר מלח. הקלה על בעיות נשימה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חדר מלח. הקלה על בעיות נשימה(צילום: shutterstock)

 

כיצד מתבצע הטיפול בחדרי מלח?

הטיפול במלח נקרא האלותרפיה (מהמילה היוונית "האלוס", שמשמעותה היא מלח) ולרוב הוא כולל שהייה בתוך חלל שקירותיו בנויים מגבישי מלח ענקיים מרוכזים, שהופקו ממכרות מלח טבעיים בצורתם המקורית והבלתי מעובדת. בדרך זו מבנה החדר מדמה במדויק את האקלים – האוויר, הלחות והאווירה - בתוך מכרה או מערת מלח.

 

בתנאי המכרה, האוויר רווי ביוני המלח ונקי מחומרים שיכולים לעורר תגובה אלרגית ומחיידקים. חשיפה לסביבה כזו מאפשרת איזון של המערכת החיסונית ומקלה על מערכת הנשימה. שיטת טיפול זו הפכה לפופולרית במזרח אירופה וברוסיה - ומשם הגיעה גם למערב.

 

במסגרת הטיפול, שוהה המטופל בתוך חדר המלח למשך 45-60 דקות, בישיבה נוחה ובסביבה שקטה ונעימה. במשך הטיפול הוא פשוט נושם את האוויר שרווי בחלקיקים מיקרוסקופיים של המינרלים הנפלטים מתוך גושי המלח הטבעיים. בדרך כלל ישיבה או שכיבה במנוחה בחדר טיפול כזה מספיקה, אך אפשר להוסיף לה גם מדיטציה או טיפולי מגע ודיקור סיני, שמתבצעים מיד לאחר מכן.

 

האם הטיפול כואב?

חשוב להדגיש שהטיפול בחדרי מלח אינו כואב ואינו גורם לאי-נוחות, ולכן הוא מתאים לבני כל הגילאים, החל מתינוקות בני שלושה חודשים בלבד. לרוב חדרים המיועדים לטיפול בילדים יכילו גם ספרים, משחקים, צעצועים וריהוט שמותאם לילדים, זאת על מנת שילד יוכל להשלים את השהייה בחדר מלח מבלי להשתעמם.

 

לרוב, נעשית סדרה של מספר טיפולים בתדירות של פעם-פעמיים בשבוע, בהתאם למצב הבריאותי והעדפות האישיות של המטופלים.

 

האם השהייה בחדרי מלח עלולה להעלות את רמות הנתרן בגוף?

נשימת אוויר רווי מלח נתרן אינה מעלה את הרמות שלו בגוף. לכן, טיפולים בחדרי מלח אינם יכולים לגרום לעודף שלו בגוף, כפי שקורה אצל מי שנוהג לאכול כמות מלח גדולה. צריכה עודפת של מלח קשורה לעלייה בסיכון ללחץ דם גבוה ומחלות לב.

  

"חדרי המלח" - המרכז לטיפול בבעיות נשימה נמצא ברחוב אבא הלל 301, רמת גן




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
סובלים מנזלת כרונית? חדר מלח יכול לעזור
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים