שתף קטע נבחר

גאיה בת השנתיים קיבלה כבד מדודתה - וחייה ניצלו

גאיה בת השנה ותשעה חודשים נזקקה להשתלת כבד בהולה בעקבות סיבוך נדיר, אבל אמה נמצאה לא מתאימה. דודתה החליטה להתגייס ולהציל את חייה של גאיה, ותרמה לה אונת כבד בניתוח מורכב שהתבצע בבית החולים שניידר והסתיים בהצלחה

במשך חודשים ארוכים היטלטלה גאיה רחל אלקובי, בת השנה ותשעה חודשים, בין חיים ומוות, כשבעקבות מום  נדיר היא נזקקה להשתלת כבד. ברגע האחרון נמצאה דודתה מתאימה להשתלה וכך ניצלו חייה.

 

"כשיצאנו מבית החולים לאחר שגאיה נולדה, הכל היה בסדר", מספרת אמה של גאיה, גלית אלקובי. לאחר שבועיים, גילו הרופאים שגאיה חלתה בצהבת והיא הופנתה לבית החולים לאחר שבדיקות הדם שלה הראו תוצאות חריגות. "הרופאים אמרו לנו שתפקודי הכבד שלה לא טובים ועברנו לאשפוז בבית החולים רמב"ם בחיפה", משחזרת האם.

 

צפו באמה של גאיה מספרת על ההשתלה:

 

 

מום נדיר בכבד

בבית החולים הבינו מהר מאוד שמשהו לא תקין בכבד של גאיה והחליטו לנתח אותה, ולאחר הניתוח התברר כי היא סובלת ממום נדיר - ביליאטרזיה. "מאז אותו יום אנחנו גרות בבתי חולים, כל פעם עולה החום וצריך טיפול אנטיביוטי ויש צורך באשפוז. בכל אשפוז כזה יש הידרדרות במצבה של גאיה. היה ברור לנו שהיא תצטרך לעבור השתלה".

 

חותמים עכשיו:

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן

 

בגיל שנה וחודשיים היא הועברה לבית החולים לילדים שניידר, היחיד בארץ שבו מתבצעות השתלות בילדים. בחצי השנה האחרונה העתיקה המשפחה את חייה לבית החולים עד שהגיע היום שבו אמרו הרופאים לגלית שאין ברירה, וגאיה חייבת לעבור השתלה בבהילות.

 

לאחר בדיקת ההתאמה להשתלה, בה נמצאה גלית לא מתאימה, הציעה אחותה פזית, דודתה של גאיה, את עצמה. "במקרה שלנו אין אבא, ואני נמצאתי לא מתאימה", משחזרת גלית, "אחותי פזית הציעה את עצמה, עשתה את כל הבדיקות ובהן התברר שיש לה אותו סוג דם והיא יכולה לתרום לבת שלי. המצב הלך והחמיר, החום של גאיה עלה ושום תרופה לא השפיעה, היינו במתח נוראי".

 

מימין לשמאל: ד"ר מיכאל גורביץ, רופא בכיר ואחראי על השתלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים, התינוקת גאיה, האם גלית, הדודה פזית. (צילום: קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים) (צילום: קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים)
מימין לשמאל: ד"ר מיכאל גורביץ, רופא בכיר ואחראי על השתלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים, התינוקת גאיה, האם גלית, הדודה פזית.(צילום: קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים)

 

הרופא היה פסימי

ההשתלה בוצעה לפני כחודש וחצ", משחזרת האם. "בסוף ההשתלה יצא אלינו הרופא המשתיל ואמר שאין לילדה הרבה סיכויים והשעות הקרובות יהיו קריטיות. הוא היה פסימי. לא הפסקנו לבכות".

 

במשך שבועיים הייתה גאיה מונשמת ומורדמת, אבל אז היא פקחה עיניים וחזרה לחייך. "תודה לאל היום אנחנו במצב הרבה יותר טוב", מסכמת האם, "אחרי שלושה שבועות יצאנו מטיפול נמרץ ועברנו למחלקה רגילה. היה לנו נס גדול".

 

לפני כשבועיים השתחררה גאיה הביתה אחרי הרבה מאוד זמן. "אני חייבת המון לאחותי ולרופאים", אמרה גלית, "בזכותם ניצלו החיים של הבת היחידה שיש לי".

 

פזית אלחיאני, אחותה של גלית, סיפרה על ההחלטה שלה לתרום לגאיה: "הניתוח לא היה פשוט אבל בשביל להציל את הבת של אחותי הייתי מוכנה, ואחרי שגלית נמצאה לא מתאימה הצעתי לתרום. עברתי בדיקות בבילינסון וראו שאני מתאימה, והתחלנו להריץ את התהליך. ברגע האחרון קצת נכנס בי פחד אבל התגברתי, כי זו הייתה מטרה טובה. כשרואים את החיוך של הילדה המדהימה הזו אי אפשר לא להציל אותה".

 

ד"ר מיכאל גורביץ, רופא בכיר במחלקת השתלות ואחראי על השתלות הכבד בילדים , אמר: "המחלה של גאיה פגעה לה בצינורות המרה והיא עברה ניתוח ששאפשר לה למשוך עוד קצת זמן עד להשתלה. לפני חודש וחצי החלטנו לבצע את ההשתלה כי כבר לא הייתה ברירה. היא הופיעה ברשימת ההמתנה – אבל לא היה תורם והיינו חייבים לקחת אונת כבד מתורם חי". לדבריו, ההשתלה הייתה מאוד מורכבת אבל בסופו של הניתוח שהשתתף בו גם ד"ר טופז מבית החולים "הלל יפה" שפיתח טכניקה חדשה לסגירת דופן הבטן, הצליח וגאיה מרגישה היום טוב.

 

גלית קוראת לציבור לתחום על כרטיס אדי לתרומת איברים. "ראיתי מה עוברת משפחה שזקוקה לתרומת איברים. זה דבר חשוב ומשמעותי. לא היה לי כרטיס עד היום, אבל זה הדבר הראשון שעשיתי אחרי הניתוח של גאיה".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים
גאיה ואמה. עכשיו היא בריאה
צילום: קרדיט לצילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים