שתף קטע נבחר

ישראלים היום: מיננקו ודוידוביץ' רוצות מדליות

יום גורלי למשלחת הישראלית: קופצת המשולשת תנסה לרשום הישג היסטורי בגמר (02:55). הגולשת תתחרה בשיוט המדליות (20:05). גם קרויטר (בקפיצה לגובה) וגלושקוב (בשחייה האמנותית) נכנסים לעניינים

אחרי הזכייה בשתי מדליות בג'ודו, יכולה המשלחת הישראלית להפוך את אולימפיאדת 2016 לאיכותית ביותר מבחינתה. זה יקרה אם מעיין דוידוביץ' תעלה הערב (החל מ-20:05, דיווחים חיים ב-ynet ספורט) על הפודיום במרינה דה-גלוריה ותעניק לישראל מדליה אולימפית שלישית, דבר שמעולם לא קרה.

 

וכיאה להיסטוריה, הדרמה תגיע לשיאה עם שיוט מדליות צמוד במיוחד בו כל אחת משבע הראשונות - דוידוביץ' מדורגת חמישית - יכולה לזכות בכל אחד משלושת המקומות הראשונים. ההפרש בין המוליכה מאיטליה, פלאביה טרטליני, לשישית מספרד, מרינה אלבאו, עומד על 6 נקודות בלבד.

 

יתרה מכך, שתי הראשונות (טרטליני והרוסייה סטפניה אלפוטינה) עם 55 נקודות שליליות, בעוד שלוש המתחרות שאחריהן, ובהן דוידוביץ', עם 60. שלשום בבוקר עוד הייתה הישראלית במרחק 15 נקודות מהמקום השלישי, אבל יום שיוטים מצוין בו סיימה פעמיים במקום השני ופעם אחת בחמישי, קירב אותה עוד יותר אל דבוקת הצמרת ואת השיוט המכריע היא תפתח עם מספר נקודות זהה לגולשת במקום השלישי.

 

בשיוט המדליות מוענק ניקוד כפול, מה שמגדיל את האפשרויות לדלג מעל הגולשות שלפניך, ומן הסתם מעצים את הדרמה. "מעולם לא היה שיוט מדליות כזה", הסבירה דוידוביץ'. "אף אחת מאיתנו לא הייתה מעולם בסיטואציה כזו. למעשה, יש פה שבע בנות שבסיטואציה מסוימת נאבקות על מדליה וזה לא על המקום השלישי, אלא גם על הזהב".

 

המדליה במרחק נגיעה. מעיין דוידוביץ' (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
המדליה במרחק נגיעה. מעיין דוידוביץ'(צילום: אורן אהרוני)

 

אם הישראלית תסיים ראשונה זה יבטיח לה בוודאות מדליה, אבל לא בהכרח מוזהבת. כדי שזה יקרה, היא תצטרך שהגולשות מרוסיה ואיטליה יהיו במרחק של שלוש גולשות ממנה.

 

לדוידוביץ', כאמור, 60 נקודות, בדיוק כמו הסינית צ'אן (ששלשום הרשימה במיוחד עם שלושה שיוטים במקום הראשון) והצרפתייה פיקון. דוידוביץ': "הכל פתוח וצמוד מאוד. הולך להיות מאוד מעניין, יהיו בשיוט המדליות המון גולשות שיש להן על מה להתחרות, חלקן מנוסות וחלקן פחות אני אעשה את המקסימום ואלך על כל הקופה".

 

מבחן חייה של חנה מיננקו

אסתר רוט-שחמורוב כבר לא לבד. לראשונה מאז מונטריאול 1976 נזכה לראות הלילה (2:55, בין ראשון לשני, דיווחים חיים ב-ynet ספורט) אתלטית ישראלית במעמד גמר אולימפי. מי שאחראית להישג היא קופצת המשולשת חנה מיננקו, שסיימה את המוקדמות במקום השמיני הכללי והייתה בין ה־12 שהעפילו לגמר הנוצץ.

 

עד שזה קרה דאגה מיננקו למתוח את העצבים (של אנשי המשלחת ושלה עצמה) עד הקצה, אחרי שפסלה בשתי הקפיצות הראשונות. רבים נזכרו באליפות אירופה מחודש יולי באמסטרדם, גם אז היא פסלה בשתי הקפיצות הראשונות בגמר, אך ידעה לצאת מהבור, ובסיום זכתה במדליית כסף. בקפיצה השלישית אתמול בריו לקחה מיננקו טווח ביטחון וקבעה תוצאה של 14.20 מטרים שהעניקה לה את הכרטיס לגמר. הרף שקבעו המארגנים לעלייה אוטומטית עמד על 14.30, אותו השיגו שלוש קופצות בלבד.

 

מיננקו, שסובלת מפציעה בקרסול ואתמול נראתה סובלת מכאבים, הייתה מאוד לא רגועה במהלך התחרות, וגם אחריה הסתובבה טרודה עד שהסכימה להגיע לעמדת הראיונות. "לא הרגשתי טוב היום", סיפרה. "לא יודעת מה קרה, אולי הייתי יותר מדי זמן בברזיל. בהתחלה עשיתי הכל ולא הרגשתי את הרגליים כמו שצריך. אולי זה השעות, אולי מזג האוויר, לא יודעת מה. לא הרגשתי כלום. הייתי במאדים, לא יודעת".

 

והייתה לה גם ביקורת על ההכנות: "חיכיתי כל כך הרבה זמן לתחרות, בדרך כלל אני נוסעת רק שלושה ימים לפני התחרות. פה הרגשתי שבכל יום נהיה יותר גרוע באימונים. הכי טוב לא לחשוב על התחרות, כי אם אתה חושב יותר מדי, אתה לא מרגיש אדרנלין".

 

מיננקו בת ה-26 כבר הייתה קרובה למדליה אולימפית לפני ארבע שנים בלונדון, אז ייצגה את אוקראינה, אך נעקפה בקפיצה האחרונה ונאלצה להסתפק במקום הרביעי המתסכל. חודש בלבד לאחר המשחקים היא היגרה לישראל בעקבות האתלט לשעבר, אנטולי מיננקו, עימו התחתנה. בהמשך קיבלה אזרחות והחלה לייצג את ישראל בתחרויות בינלאומיות.

 

הלילה החשוב בקריירה שלה. מיננקו במוקדמות (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הלילה החשוב בקריירה שלה. מיננקו במוקדמות(צילום: אורן אהרוני)

 

מיננקו הגיעה לאולימפיאדה כסגנית אלופת עולם וסגנית אלופת אירופה, אך בסוכנויות ההימורים מדרגים אותה רק במקום השמיני לזכייה בזהב ביחס של פי 34. הפייבוריטית הגדולה לזכייה הערב היא הקולומביאנית קתרין איברגואן שכבר בקפיצה הראשונה קבעה 14.52 והבטיחה את מקומה בגמר.

 

קצת לפני שחנה מיננקו תעלה לגמר המשולשת, יחל הלילה (02:30) את הופעתו גם הקופץ לגובה דמיטרי קרויטר. קרויטר בן ה-23 נחשב כבר שנים רבות לכישרון הגדול של האתלטיקה הישראלית. הוא היה אלוף העולם לקדטים והאלוף האולימפי לנוער, ובשנה שעברה היה גם סגן אלוף אירופה עד גיל 23. שיאו האישי, 2.29 מטר, נקבע בשנה שעברה. מכיוון שקפיצה לגובה היא מהתחרויות העמוקות והאיכותיות ביותר בריו, לא בטוח שתוצאה של 2.29 הלילה במוקדמות תספיק לו כדי להתברג בין 12 הקופצים הטובים ביותר ולשלוח אותו לגמר.

 

"בשבילי להגיע לריו זה כבר הישג". דימה קרויטר (צילום: AP) (צילום: AP)
"בשבילי להגיע לריו זה כבר הישג". דימה קרויטר(צילום: AP)

 

"בשבילי להגיע לריו זה כבר הישג, אבל יותר מכל חשוב לי לייצג את המדינה בכבוד ושזאת תהיה התחרות הכי טובה שלי השנה", אמר קרויטר. "המוקדמות לא יהיו קלות, בשביל להעפיל לגמר אצטרך לקבוע שיא אישי".

  

צ'מטאי וטיורי היום במרתון, גלושקוב וטטלבאום בשחייה האמנותית

בערך חצי יממה לפני כן יתייצבו לונה צ'מטאי ומאור טיורי לריצת המרתון (15:30). הן יהיו הנשים הראשונות שמייצגות את ישראל בריצה הקשה מכולן מאז נילי אברמסקי באתונה 2004. צ'מטאי קבעה את הקריטריון במרתון ת"א, אבל השאיפות לקראת היום צנועות: "רוצה לשפר שיא אישי ולהתברג בחצי העליון". טיורי השיגה את הכרטיס לריו כבר במרתון הראשון שלה: "מקווה לשפר את השיא האישי שלי".

 

אנסטסיה גלושקוב (31) תרשום היום היסטוריה ישראלית כאשר תשתתף בפעם הרביעית במשחקים האולימפיים, כשתשתף פעולה עם יבגניה טטלבאום בתחרות השחייה האמנותית.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
חנה מיננקו
צילום: אורן אהרוני
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים