שתף קטע נבחר

אנקרה לאירופה: "תנו מעבר חופשי לטורקים או שאין הסכם מהגרים"

טורקיה והאיחוד האירופי הסכימו שהמדינה המוסלמית תקלוט מאות אלפי מהגרים ובתמורה יוכלו אזרחים טורקיים להסתובב בשטחי האיחוד ללא צורך באשרת מעבר. אלא שיישום ההסכם מתעכב ולטורקים נמאס מזה

מחנה פליטים ליד אתונה (צילום: AP) (צילום: AP)
מחנה פליטים ליד אתונה(צילום: AP)

 

האיחוד האירופי צריך להעניק לאזרחי טורקיה מעבר חופשי בשטחי הגוש החל מחודש אוקטובר. אם לא יעשה זאת הוא יכול לשכוח מההסכם שהשיג עם אנקרה, לפיו היא תקלוט המוני מהגרים לא חוקיים ובכך תבלום את נהירתם לאירופה. כך איים היום (יום ב') שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושולו בראיון שהעניק לעיתון גרמני.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הדיפלומט מספר אחת של טורקיה נשאל בראיון לעיתון "בילד" אם מאות אלפי מהגרים שנמצאים בטורקיה יעשו את דרכם לאירופה אם האיחוד האירופי לא יעניק לטורקים פטור מאשרת מעבר החל מחודש אוקטובר. הוא השיב: "אני לא רוצה לדבר על התרחיש הגרוע ביותר. השיחות עם האיחוד האירופי נמשכות, אבל ברור שנקיים את כל ההסכמים או שנשים את כולם בצד".


בבריסל לא אוהבים את הצעדים האנטי-דמוקרטיים בטורקיה. ארדואן (צילום: AP) (צילום: AP)
בבריסל לא אוהבים את הצעדים האנטי-דמוקרטיים בטורקיה. ארדואן(צילום: AP)

מתן מעבר חופשי לאזרחים טורקיים בשטחי האיחוד האירופי הוא הפרס הגדול שטורקיה אמורה לקבל בעקבות הסכמתה לקלוט המוני מהגרים בלתי חוקיים מהמזרח התיכון ומאפריקה. אף שהסכם בין אנקרה לבריסל נחתם מזמן, האיחוד האירופי השהה את מתן אישור המעבר החופשי לאזרחים טורקיים בגלל הביקורת שלו על החקיקה האנטי-דמוקרטית האחרונה בטורקיה לאחר ניסיון ההפיכה הכושל.

 

סוכנות הידיעות הטורקית "דוגאן" דיווחה מוקדם יותר כי משטרת טורקיה פשטה על משרדים בשלושה בתי משפט באיסטנבול לאחר שצווי מעצר הוצאו ל-173 עובדים במערכת המשפט כחלק מחקירת ניסיון ההפיכה בחודש שעבר.

 

השלטונות באנקרה מאשימים את איש הדת הגולה, פתהוללה גולן, יריבו המר של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן, בתכנון ההפיכה, ודורשים את הסגרתו לטורקיה מארצות הברית. גולן עצמו מכחיש את הטענות נגדו וגינה את ניסיון ההפיכה.

 

יותר מ-35 אלף בני אדם נעצרו בטורקיה מאז ניסיון ההפיכה במדינה ב-15 ביולי שבמהלכו נהרגו יותר מ-240 בני אדם. מאז סיכול ניסיון ההפיכה הושעו מתפקידיהם יותר מ-75 אלף עובדי ציבור, שופטים ואנשי כוחות ביטחון, בהם חיילים, קציני צבא ושוטרים. קרוב ל-5,000 נוספים הודחו מתפקידיהם. כך מסר בסוף השבוע ראש הממשלה הטורקי בינאלי יילדירים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מסר לבריסל. שר החוץ הטורקי צ'בושולו
צילום: AFP
מומלצים