ארוחת בוקר של אלופים בלי חיידקים:
עוג'יליה עם מתכון לקורנפלקס ביתי

מפחדים ממה שמסתתר בדגני הבוקר שמוכרים לכם? עוג'יליה דולסה מסבירה איך תכינו אותם בעצמכם בקלי קלות - ועל הדרך גם עוזרת להביא מדליה!

עוג'יליה דולסהפורסם: 17.08.16 11:05
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

מפחדין לקנות קורנפלקס בסופר? מה יגידו מתאמנין אולימפיין זה לקחו להן ארוחת בוקר של אלופין?

 

בעקבות כל זה קרה בשבועות אחרונין החלטתי להרין כפפת תנור שלי: הגיע זה זמן עוג'יליה תתגייס לעזרת מדינה כדי ביחד זה נכין קורנפלקס של מנצחין טהורין מחיידקין!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר.

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבין

  • 1 כוס קמח תירס
  • 1/4 כוס סובין שיבולת שועל
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מין
  • אפשרות לתוספת קראנץ': 1/2 כוס קמח תירס או שקדין / אגוזין קצוצין

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבין קמח תירס, סובין שיבולת שועל, סוכר ומלח. מוסיפין תמצית וניל ומין ומצ'קצ'קין טוב טוב טוב הכל ביחד, עד מתקבלת בלילה מזכירה בלילה של פנקייק במִרקַן שלה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. שופכין כל בלילה לתבנית תנור ען נייר אפייה.

    4. משטחין בעזרת ידיין אוהבות ונקיות בלילה על כמעט זה כל תבנית – אנחנו רוצין להגיע לשכבה הכי דקה זה אפשר בלי חורין.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. אִן רוצין, מפזרין מעל תוספת קראנץ'.

      לקראנץ' תירס: מערבבין 1/2 כוס קמח תירס ען 2 כפות מַיִן עד מקבלין ממש מרקן כומו פירורי לֶחֶן. מפזרין פירורין על בלילה ושוב משטחין פירורין בעזרת ליטוף של ידיין עד הן מכסין בלילה יחסית בצורה שווה. נוֹ צריך להגזין ען פירורין: זה נוֹ צריך להיות שכבה אטומה אלא רק נגיעות מתקרנקרצ'ות.

      לקראנץ' אגוזין או שקדין: פשוט מפזרין באותו אופן שקדין או אגוזין קצוצין מעל בלילה.

      6. מכניסין תבנית שלנו לתוך תנור למשהו כומו 10 דקות-רבע שעה, עד אנחנו יכולין לראות סדקין כומו רעידות אדמה על כל משטח.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. מוציאין תבנית מתנור ומורידין טמפרטורת תנור ל-100 מעלות.

        8. אחרי מעט התקרר, מתחילין לפרק משטח שלנו בעזרת ידיין לחתיכות קטנות כומו פתיתי שלג זהובין.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          9. משטחין פתיתין שלנו על נייר אפייה ומחזירין לתנור להתייבשות בערך שעה - עד אפשר לראות פתיתין שלנו זהובין יותר.

          10. מוציאין מתנור.

          11. מחכין פתיתין יתקררו – בשלב זה הן מקבלין קראנץ' סופי שלהן.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            12. שופכין קצת קורנפלקס לתוך קערה ען חלב.

            13. אוכלין.

            14. מתחזקין.

            15. אוהבין.

            16. משתפין.

            17. מנצחין!

            18. שארית קורנפלקס שומרין בתוך קופסה אטומה בטמפרטורת חדר בדיוק כומו שומרין קורנפלקס רגיל.

             

             

            שיהיה זה שבוע מלא ניצחונות קטנין וגדולין מלאי אהבה מתוקה לכווווללללננננוווו!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            קורנפלקס ביתי – הגרסה המתורגמת

             

            מרכיבים
            • 1 כוס קמח תירס
            • 1/4 כוס סובין שיבולת שועל
            • 1 כף סוכר לבן
            • 1 כפית שטוחה מלח
            • 1 כפית תמצית וניל
            • 1 כוס מים
            • אפשרות לתוספת קראנץ': 1/2 כוס קמח תירס או שקדים / אגוזים קצוצים

             

            אופן ההכנה
            1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
            2. בקערה גדולה מערבבים את קמח התירס, סובין שיבולת השועל, הסוכר והמלח. מוסיפים את תמצית הווניל והמים ומערבבים היטב, עד שמתקבלת בלילה אחידה המזכירה במרקם שלה בלילה של פנקייק.
            3. יוצקים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים בעזרת הידיים לשכבה דקה בעלת עובי אחיד.
            4. אם רוצים, מפזרים מעל תוספת קראנץ'. לקראנץ' תירס: מערבבים 1/2 כוס קמח תירס 2 שתי כפות מים, עד שנוצרת תערובת במרקם פירורי. מפזרים את הפירורים על הבלילה, ומשטחים אותם בעדינות באופן אחיד. לקראנץ' אגוזים או שקדים: מפזרים על הבלילה שקדים או אגוזים קצוצים.
            5. אופים במשך 15-10 דקות, עד שפני המאפה נסדקים. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות. מניחים למאפה להתקרר.
            6. מפרקים את המאפה בעזרת הידיים לחתיכות קטנות. משטחים את החתיכות בתבנית בשכבה אחידה ומחזירים לתנור לשעה בערך, עד שהן מתייבשות ומזהיבות.
            7. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
            8. אוכלים עם חלב ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר - ממש כמו קורנפלקס קנוי.

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!