שתף קטע נבחר

"כיפת ברזל" טכנולוגית מול ה-BDS

בתחרות של רפאל וארגון StandWithUs בטכניון השתתפו 120 צעירים שפיתחו רעיונות למאבק על התדמית של ישראל. משרד החוץ בוחן שימוש באפליקציות החדשות

משרד החוץ בוחן את השימוש באפליקציות ומערכות דיגיטליות שנולדו בתחרות שנערכה בשבוע שעבר בטכניון בחיפה, לפיתוח פתרונות טכנולוגיים למאבק בארגוני החרם נגד ישראל, ה־BDS.

 

את האירוע ארגנו חברת רפאל, יצרנית מערכת "כיפת ברזל" וארגון StandWithUs למאבק בחרם. 120 מששתתפים, רובם סטודנטים במכון הטכנולוגי החיפאי, קיבלו 44 שעות לפיתוח רעיונות במסגרת "האקתון", תחרות לחיפוש פתרונות חדשים להסברה הישראלית, לשיפור התדמית בעולם, למיתוג של מדינת ישראל. המתמודדים התבקשו להציע אפליקציות, קמפייני ניו מדיה, אתרים וסרטונים ויראלים לקידם הנושא.

התחרות בטכניון. הזוכים פיתחו תוכנה שתעקוב אחרי הדיווחים המוטים (צילום: רפאל) (צילום: רפאל)
התחרות בטכניון. הזוכים פיתחו תוכנה שתעקוב אחרי הדיווחים המוטים(צילום: רפאל)

 (צילום: רפאל) (צילום: רפאל)
(צילום: רפאל)
 

"רק לאחרונה חזרתי מטיול בחו"ל וראיתי איזו משמעות יש למפגשים האישיים", מספרת אליסה, סטודנטית בטכניון ועובדת רפאל, שהייתה חברה הצוות שפיתח מערכת חדשה ליצירת מפגשים בין ישראלים לזרים. "מדובר בשילוב בין אתר לאפליקציה, שבכל פעם שמישהו מחפש בגוגל משהו על ישראל, יספק לו הצעה ללינק שיפגיש אותו לשיחת וידיאו עם ישראלים. הרבה מהמבקרים של ישראל מעולם לא דיברו עם ישראלי, ולא שמעו את התיאורים והטיעונים מהצד שלנו". הצוות זכה במקום השני בתחרות.

 

הצעה בולטת נוספת הייתה ליצור מערכת למעקב אחרי אירועי חרם, מעין "מכ"ם BDS", שיתבסס על מתנדבים ישראלים שיתחברו לקבוצות הנשאה לישראל, יקבלו עדכונים על אירועים מתוכננים ויספקו מודיעין חיוני לעוסקים בכך כדי להחליט כיצד להתמודד עם האירועים, בהפגנות נגד, טיפול חוקי או אמצעים אחרים.

 

ההצעה הזוכה הייתה של רוי אלקבץ, גוני גרף ורון סיילר, שלושה סטודנטים בטכניון שבתוך פחות מיומיים הציגו הדגמה לתוכנה שתעקוב אחרי הדיווחים המוטים בתקשורת העולמית נגד ישראל, וזכו בפרס בשווי 1,000 דולר. אלקבץ: "הרבה פעמים מופיע באתרים כמו של הבי־בי־סי דיווח של שני נערים ערבים שצה"ל הרג, ורק אחר־כך הוא מתווסף ההסבר שמדובר במחבלים, שנורו אחרי שפגעו בישראלים. הנוסח הראשון, שאליו נחשפים רבים, נמחק ללא תיעוד, וככה נעלמות הוכחות להטייה נגד ישראל. המערכת שלנו מזהה את הכתבות האלה ומתעדת כל שינוי לשמוש עתידי. כרגע באתרי חדשות, מקווה שבעתיד גם בפייסבוק ובטוויטר".

 

נציג של משרד החוץ נכח באירוע, שיבחן כעת את האפשרות להשתמש ברעיונות שהועלו בתחרות. "כמה גופים שעוסקים במאבק נגד החרם כבר יצאו איתנו קשר, ואני מקווה שבקרוב תהיה לנו מערכת מעקב מבצעית", אומר אלקבץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפאל
התחרות בטכניון
צילום: רפאל
מומלצים