שתף קטע נבחר

חייל בודד מטקסס גילה לפני הגיוס: "אני אינדיאני"

בנג'מין ברמאייר גדל בארה"ב כבן מאומץ לשני אבות, שגידלו אותו כיהודי, ורק לאחרונה גילה את מוצאו המקורי. "מסקרן אותי לגלות עוד על השורשים, אבל גדלתי כיהודי ולכן אני כאן", סיפר. בימים הקרובים יתגייס לצבא

 

בנג'מין עם הוריו ואחותו ()
בנג'מין עם הוריו ואחותו

בנג'מין ברמאייר, בן 22, עלה לארץ לפני כמה ימים מארצות הברית במטרה להתגייס לצה"ל כחייל בודד. לאחר שגדל כל חייו בטקסס יחד עם זוג האבות שאימץ אותו בילדותו, וניהל חיים יהודיים לגמרי, הוא גילה לאחרונה שהרקע שלו מעניין במיוחד.

 

"לפני חודשיים גיליתי שאני אינדיאני", סיפר ברמאייר, שהגיע לארץ במסגרת גרעין צבר של תנועת הצופים ומשרד העלייה והקליטה, בטיסה מיוחדת של ארגון "נפש בנפש". "זה הפתיע אותי מאוד ותפס אותי בהלם. אני מודה שמאוד מסקרן אותי לגלות יותר בנוגע לשורשים שלי, אבל גדלתי כל חיי כיהודי. זוהי הזהות שלי, וזו הסיבה בגללה אני כאן".

 

ברמאייר ידע מגיל צעיר שהוא ואחותו אומצו על ידי זוג אבות חד-מיניים. ההורים שלו היו מהחלוצים בארצות הברית שאימצו ילדים כבני הקהילה הגאה. "זכיתי לבית חם, מפנק ותומך עם הורים שגידלו אותי בצורה מדהימה. לא יכולתי לבקש הורים טובים יותר", הוא הסביר. "הליך האימוץ והחיים המשותפים בתקופה שבה זה לא היה נפוץ כלל דרש מההורים שלי הרבה מאוד אומץ ואני מעריך אותם מאוד על כך".

 

כדי לגלות את המוצא שלו עבר בנג'מין לאחרונה בדיקת DNA וקיבל אישור חד-משמעי שמוצאו אמריקני-ילידי (אינדיאני). האסמכתה הביולוגית מאשרת גם את מה שרבים האמינו שהוא מוצאו המקורי במשך שנים רבות.

 

ברמאייר סיפר כי הוא בחר לעלות לישראל כי "התאהבתי במדינה כבר בפעם הראשונה שבה הגעתי לביקור. ככל שעובר הזמן אני מופתע יותר ויותר מכמה ישראל הצליחה להגיע כל-כך רחוק עם כל-כך מעט משאבים. העובדה שיש שנאה עזה כל-כך לישראל וביקורת נוקבת נגדה מוכיחה לי שההיסטוריה חוזרת, ושחשוב שישראל תהיה חזקה לנוכח האתגרים שניצבים לפתחה. בשביל זה אני כאן".

 

וההורים? הם תומכים בו ועומדים מאחוריו, אך באופן טבעי, מודאגים וחוששים מאוד. חבריו הלא-יהודיים לעומת זאת הופתעו מאוד מההחלטה שלו לעלות לישראל. "הם חושבים שהשתגעתי, אבל אני יכול להבין מדוע מישהו מבחוץ שאינו יהודי יחשוב כך", סיפר בחיוך.

 

אחד ההבדלים הגדולים לדעתו בין הישראלים לאמריקנים הוא הערבות ההדדית הגדולה שיש בישראל, בעוד בחברה האמריקנית, לדבריו, קיים ניכור גדול בין איש לרעהו וייחוס חשיבות גדולה מדי לערכים של כסף וחומריות.

 

בנג'מין ברמאייר עלה לישראל במסגרת פרויקט "צופים-גרעין צבר" של תנועת הצופים, משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית והתנועה הקיבוצית. הוא יתארח לאורך שירותו הצבאי בקיבוץ ניר עוז והוא מקווה שבצה"ל יעסוק בתחום הרפואי כחובש או פרמדיק.


פורסם לראשונה 17/08/2016 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים