שעועית לבנה בפסטו
תרד ופירורים פריכים

מי אמר ששעועית לבנה זה כבד? אורלי חרמש נותנת לה טאץ' איטלקי והופכת אותה למנה קיצית וקלילה

אורלי חרמש

|

20.08.16 | 23:58

שעועית לבנה בפסטו תרד ופירורים פריכים (צילום: אורלי חרמש)
שעועית לבנה בפסטו תרד ופירורים פריכים (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

4 מנות

 

1/2 1 כוסות שעועית לבנה יבשה

 

לפסטו תרד
  • 200 גרם עלי תרד בייבי, שטופים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/3 כוס צנוברים
  • 1/4 כוס שמן זית

 

לפירורי הלחם
  • 4 פרוסות לחם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית 12-8 שעות במים. מסננים, מעבירים לסיר עם הרבה מים רותחים ומבשלים כשעה, עד לריכוך.
  2. הפסטו: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
  3. פירורי הלחם: טוחנים במעבד מזון את פרוסות הלחם עד שנוצרים פירורים (זה בסדר אם הם לא אחידים).
  4. שמים במחבת את שמן הזית ומחממים על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט, עד להזהבה. מוסיפים את פירורי הלחם, המלח והפלפל ומטגנים עד שהפירורים מזהיבים. מעבירים לצלחת.
  5. שמים במחבת שבה טיגנו את הפירורים 4-3 כפות מהפסטו ואת השעועית הלבנה, ומחממים דקה-שתיים.
  6. מעבירים את השעועית לצלחות ומפזרים על כל מנה פירורים. מגישים מיד (אפשר להגיש את המנה גם על פרוסת לחם מרוחה בפסטו ובגבינת ריקוטה). את הפסטו שנשאר מעבירים לצנצנת, מכסים במעט שמן זית ושומרים עד 4 ימים במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג