שתף קטע נבחר

אל תזניחו את הפנסיה: כך תהיו מעורבים יותר בחיסכון

עשרות שנים אתם עובדים כדי לצבור מספיק כסף לפנסיה שתקיים אתכם אחרי גיל הפרישה מהעבודה. מעקב פעיל ומעורבות בניהול עשויים להוסיף לכם עוד כסף לחיסכון. אז מה חשוב לדעת?

בשיתוף Wobi

 

רוב החוסכים במדינת ישראל מפגינים אדישות כלפי הפנסיה שלהם. לפחות לחלק גדול מהם הפנסיה נראית רחוקה ולשיטתם אין סיבה שהיא תעסיק אותנו כשיש לנו עוד 20-30 שנה עד שנגיע לגיל הפרישה.

 

מבחן הפנסיה - כל מה שאתם צריכים לדעת על החסכונות הפנסיונים שלכם

 

הגישה הרווחת הזו מטעה ואפילו הרסנית. מה יקרה בעוד 20-30 שנה - תלוי במה שנעשה עכשיו ומושפע מכך באופן ישיר.

 

כל שקל נוסף לחיסכון, כל הוזלה ולו מזערית בדמי הניהול או ניתוב של הכסף למסלול השקעה שיניב לנו תשואה גבוהה יותר ולו במעט - יכול במרוצת אותם 20-30 שנה להגדיל לנו את סכום הקצבה החודשית שנקבל, ובאופן משמעותי. כמובן שככל שהשינוי שנעשה יהיה גדול יותר ולא "מזערי" - התרומה לחיסכון תגדל פי כמה ותוסיף לנו עוד לא מעט כסף.

 

כדאי לעקוב. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדאי לעקוב. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

מדובר בתוספת של עשרות שקלים ועד מאות שקלים מדי חודש שישולמו לנו מגיל הפרישה מהעבודה ועד סוף החיים.

 

סכום שאסור לזלזל בו

כדי לנסות ולשפר ולוּ במעט את מצבנו, החובה המוטלת עלינו היא לגלות קצת יותר מעורבות בחיסכון שלנו. נזכיר כי אצל רוב האוכלוסייה מדובר בסכום הכסף הגדול ביותר שייצבר לזכותה אי פעם - לא משהו שכדאי לזלזל בו.

 

איך עושים את זה? קודם כל חשוב להכיר את החיסכון שלנו - היכן הוא מנוהל, כמה כסף אנחנו מפרישים מדי חודש, מה גובה דמי הניהול שאנחנו משלמים, היכן מושקע הכסף (באיזה מסלולי השקעה ומה שיעור החשיפה למניות) וכדומה.

 

סקרים רבים שנעשו בנושא ובחנו בין היתר את רמת המודעות של הציבור לכל אחד מהקטגוריות הללו, הראו כי אחוזים לא מבוטלים מהציבור אינם יודעים דברים בסיסיים על החיסכון שלהם.

 

זו חובה שמוטלת על כל אחד ואחת וזהו צעד ראשון ובסיסי כדי להתחיל בשדרוג החיסכון שלנו והגדלתו.

 

איך נהיה מעורבים?

אחרי שהתוודענו לנתונים הבסיסיים, זה הזמן להתחיל ולהיות קצת יותר מעורבים בניהול הכסף: האם אנחנו מרוצים מהתשואה שמניבים לנו מנהלי החיסכון? את הפרמטר הזה מומלץ לבחון לאורך זמן. קיימים מחשבונים שונים (כגון ה"פנסיה-נט" באתר משרד האוצר) המאפשרים השוואה של התשואות בקרנות השונות כמו גם בקופות הגמל ושאר החסכונות.

 

כדאי לדעת כי בחסכונות השונים קיימים מסלולי השקעה מגוונים המשקיעים במגוון מוצרים פיננסיים, וניתן לקבל מידע על כך באתרי האינטרנט של הגופים המנהלים. על פי תקנות חדשות שנכנסו לתוקף בתחילת השנה, מנותבים החוסכים למסלולי השקעה בהתאם לגילם, לפי 3 קבוצות גיל. הרעיון הוא שככל שגיל החוסך גבוה יותר, כך החשיפה לסיכונים קטנה, וזאת מתוך מטרה להקטין את הסיכון לקראת הפרישה וקבלת קצבת הפנסיה.

 

ואולם, למרות ה"ניתוב האוטומטי", לכל אחד קיימת אפשרות לבחור בכל מסלול השקעה שירצה ומומלץ לבחון את האפשרויות השונות.

 

מעבר לכך קיימת אפשרות לעבור לגוף פיננסי מתחרה, באם הגענו למסקנה שיש סיכוי שהתשואה שיניב לנו תהיה גבוהה יותר, או אם איננו מרוצים מכל פרמטר אחר בניהול החיסכון שלנו.

 

זו גם הזדמנות לבחון את דמי הניהול בחיסכון ואת אפשרות לנסות ולהוזיל אותם. בחינת האפשרויות השונות תוך קבלת הצעות לדמי ניהול מוזלים, תגדיל גם את כוח המיקוח שלכם מול מנהל החיסכון הנוכחי ואולי תאפשר לכם לקבל הצעה טובה יותר.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף Wobi

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים