שתף קטע נבחר

15 שנה אחרי אסון ורסאי: עדיין מחכים לפיצוי

כבר לפני שנה סוכמו הפיצויים, אך הם מעוכבים בגלל מאבקים בין הגופים הנתבעים. "למה הם מחכים - שמישהו ימות?", שואל אחד הנפגעים

15 שנים חלפו מאסון ורסאי , והנפגעים עדיין מחכים לפיצויים. לפני שנה סוכם על מתווה לפיצויים לכל נפגע, אך הכסף טרם הועבר. "למה הם מחכים, שכולם ימותו?" שואל בתסכול יעקב חיים, שהוא ומשפחתו נפצעו באסון.

 

המבקר: "בקרת הבנייה לא שונה מהמצב באסון ורסאי"

 

לאחרונה הציע בית המשפט למדינה לשלם למאות התובעים את מלוא הנזק שנקבע להם, כ-120 מיליון שקל, ולאחר מכן ימשיכו המתדיינים בהתדיינויות המשפטיות על האחריות של כל אחד. כעת העברת הכספים תלויה בהסכמת הנתבעים - משרד הפנים, עיריית ירושלים, בעלי האולם, מכון התקנים והטכניון – לשים בצד את המאבקים ביניהם ולשלם את הפיצויים.  

 

בחתונה שנערכה באולמי ורסאי בירושלים ב-2001 קרסה רצפת האולם שנבנתה בשיטת הפל-קל. באסון נהרגו 23 בני אדם, כ-350 נפצעו וכ-100 נוספים נפגעו בדרכים שונות. עד כה אישר בית משפט כ-350 מהתביעות, ונותרו עוד כ-70. במשך השנים נפטרו 15 מהנפגעים. התביעה, שהוגשה על ידי עוה"ד אסף פוזנר ואתי ליבמן עפאים, היא אחת מתביעות הנזיקין הגדולות שהוגשו בארץ.

 

בשנה שעברה הגיעו הצדדים על מתווה לפיצויים. מי שלא נפגע פיזית יקבל 50 אלף שקל לפחות בצירוף ריבית והצמדה, ונכים מעל 20% יקבלו 6,000 שקל לכל אחוז נכות. עזבונו של מי שקיפח את חייו יעמוד על 75 אלף שקל, ולסכום הזה יתווספו 10,000 שקל על כל שנה שבה קוצרה תוחלת החיים לפי טבלה מוסכמת. על הוצאות קבורה ואבל יקבלו התובעים 10,000 שקל בתוספת ריבית.

אסון ורסאי ()
אסון ורסאי

משפחת חיים היא בין 428 התובעים. יעקב חיים, אשתו זיוה והילדים נפצעו בדרגות שונות. יעקב אושפז עם שברים ביד, ברגל ובגב, ואשתו והילדים נזקקו לטיפולים. "שנה שלמה שכבנו בבית", הוא מעיד, "מאז אנחנו מחכים לפיצויים. כל אחד זורק את האחריות על מישהו אחר. יש אנשים שלא גומרים את החודש. למה הם מחכים, שכולם ימותו?"

 

ב-2004 הורשעו בעלי האולם, עדי אברהם, אפרים אדיב ואורי ניסים, בגרימת מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות. על השלושה נגזרו שנתיים וחצי מאסר בפועל. שנתיים מאוחר יותר הורשע המהנדס אלי רון, ממציא שיטת הפל־קל, בגרימת מוות ברשלנות עם שלושה מהנדסים נוספים. על רון נגזרו ארבע שנות מאסר, ולאחר ריצוי העונש הוא השתחרר ב-2012. בעקבות האירוע הוקמה ועדת זיילר במטרה להסיק מסקנות בנוגע לשיטות הבנייה בישראל.

 

עוה"ד פוזנר וליבמן-עפאים, מייצגי הנפגעים: "הגיע הזמן אחרי 15 שנים, כשסכומי הפיצוי ידועים והסיכוי שלא יהיה פיצוי כמעט לא קיים, שהמדינה תפעל ותביא פרשה זו לסיום לפחות מול הנפגעים". 

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הריסות אסון ורסאי
צילום: AP
מומלצים