שתף קטע נבחר

תיעוד: גנב הטלפונים הסדרתי בפעולה

במשטרה מתקשים לעלות על עקבותיו של אדם שתועד גונב טלפונים ניידים בקניונים ובמסעדות. דודי, שאשתו נמנתה בין קורבנותיו של הגנב: "הגעתי למשטרה עם מחשב ובו 16 סרטונים של הגנב - ושלחו אותי לקנות דיסק און קי"

 

 

מזהים? האדם שאתם רואים בתמונה הוא גנב טלפונים סדרתי שתועד במצלמות אבטחה בקניונים שונים ברחבי הארץ. כיצד פועלת השיטה? הוא גונב בעיקר בחנויות ובמסעדות, שם הוא מנצל ביעילות רגע בודד של היסח דעת כדי לברוח מהמקום עם מכשיר סלולרי, שאותו הוא מוכר תמורת סכום שנע בין 500 ל-1,000 שקל.

 

קיימים לפחות עשרה סרטונים, שלא מותירים כל צל של ספק, שבהם נראה הגנב הסדרתי בשעת ביצוע מעשה, אולם המשטרה לא ממש מצליחה להתמודד עם התופעה ודוחה מתלוננים בשלל תירוצים.

 

מזהים? גנב הטלפונים בפעולה ()
מזהים? גנב הטלפונים בפעולה

כמו במקרים רבים אחרים, האזרח הפשוט הוא זה שמצליח איכשהו למלא את החלל שמשאירה המשטרה. דודי (שם בדוי), שראה על גבי מצלמות האבטחה כיצד הטלפון של אשתו נעלם בן רגע, לקח יוזמה והקים קבוצת וואטסאפ שבה ריכז את כל קורבנותיו של הגנב.  

 

"עובר שבוע מאז שהטלפון של אשתי נגנב ופתאום מתייגים אותנו בסרטון אחר של אותו גנב", סיפר לאולפן ynet. "מיד יצרנו קשר עם בחורה מנתניה שנגנב לה המכשיר ופתאום אנחנו רואים לצד הסרטון עוד תגובות של בחורות שהתלוננו כי אותו אדם גנב גם להן את הטלפונים.

נכנסתי לפייסבוק שלהן, אספתי מספרי טלפון והחלטתי לפתוח קבוצה בוואטסאפ עם כל הקורבנות. אספנו את כל הסרטונים והתמונות, וביקשנו מכולם ללכת למשטרה".

 

במשטרה, לטענתו, הוא לא קיבל מענה יעיל. "אמרו: 'טוב, נחזור אליכם'", סיפר. "אתמול למשל היינו בתחנת משטרת פתח תקווה עם המחשב שלי, עם כל הסרטונים והתמונות. יש לנו כבר 16 כאלה, והתשובה של החוקרת הייתה: 'אין לי איך להעביר את זה. לכו תקנו דיסק און קי'". 

 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי "משטרת ישראל פתחה בחקירה בגין תלונות שהתקבלו בעניין זה בתחנות המשטרה בכל רחבי הארץ, החקירה בעניין זה בעיצומה. בשנים האחרונות ממקדת משטרת ישראל אכיפה במישור המודיעיני והמבצעי בתחום גניבות הטלפונים הניידים, לרבות הפעלת כוחות ואמצעים ייחודיים.

 

"לצד פעילות מניעה חקירה ואכיפה שמתבצעת תדיר ע"י משטרת ישראל, להלן המלצות לציבור בנושא זה:

 

- במקומות ציבוריים אין להשאיר את הטלפון הסלולרי ללא השגחה.

 

- מומלץ להצטייד מראש ולהתקין אפליקציה ייחודית המפשרת איתור מכשירים סלולריים באמצעות G.P.S.

 

- יש להקפיד על נעילת הטלפון הסלולרי באמצעות קוד אבטחה.

 

- אין למסור את המכשיר הסלולארי לאנשים זרים שאינכם מכירים.

 

- בכל מקרה בו מתעורר חשד לניסיון גניבה או גניבה, יש ליצור קשר עם משטרת ישראל באמצעות מוקד 100 בהקדם האפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים