שתף קטע נבחר

ניסיון חיסול בנהריה: מטען חבלה הוצמד לרכב

במסגרת המאבקים בין העבריינים מיכאל מור ושמוליק הרוש הוצמד מטען רב עוצמה לרכב. בעל הרכב הוא קרוב של אחד מהם ואינו מוכר למשטרה. המטען פורק ותושבי הרחוב התבקשו להסתגר בבתים

תושבי רחוב אחד העם בנהריה, רחוב שקט במרכז העיר, התעוררו הבוקר (יום ב') לקול סירנות וכריזה של המשטרה, שקראה להם להסתגר בבתים ולא להתקרב אל החלון. צמוד לרכבו של אחד התושבים ברחוב התגלה מטען חבלה רב עוצמה. חבלן משטרה פירק את המטען, והחוקרים החלו לחקור את הנסיבות, שהוגדרו פליליות.

 

בעל הרכב אינו מוכר למשטרה והוגדר אדם "נורמטיבי", אולם עם היוודע זהותו העריכו במשטרה כי המטען הוטמן ברכב במסגרת המאבקים בין העבריינים הנהריינים מיכאל מור ושמוליק הרוש. ל-ynet נודע כי בעל הרכב הוא קרוב משפחה של אחד מהם. המשטרה עצמה היא שחשפה את קיום המטען במקום, לפני שבעל הרכב היה מודע לכך. את החקירה מנהלת היחידה המרכזית במחוז חוף במשטרה, בפיקודו של ניצב משנה בני אבליה.

 

הסכסוך בין מור להרוש, שהיה בתחילה יד ימינו, פרץ בתקופה שבה שהה מור ב"גלות" בשנים 2014-2013. שיאו של המאבק היה ביולי 2014 כאשר אחיו של מור, בדרי, נרצח. מור חזר ארצה באוקטובר אותה שנה, ומאז נרצחו עוד שניים מאנשיו בנהריה. מנגד, בוצעו ניסיונות לפגוע באנשיו של הרוש, במגדל העמק, באילת ובחיפה.

מיכאל מור ושמוליק הרוש (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
מיכאל מור ושמוליק הרוש(צילום: צביקה טישלר)
 

באפריל 2015 הותקף ביריות כלי רכב השייך לאחר מאנשיו של הרוש וילדיו נפצעו. למחרת ירה אביהם לעבר ביתו של מור בנהריה. בדצמבר 2015 הוצמד מטען חבלה לרכב השייך לאחותו של הרוש, אך המטען נפל מהרכב לאחר שהסיעה את ילדיה לבית הספר בעיר.

 

מור ומשפחתו היו גם היעד של פרשת "השוטרים הנוקמים": בשנת 2007, בעקבות מקרים חוזרים של תקיפת בתי שוטרים מצד ארגון הפשיעה הנהרייני, וחוסר המענה מצד המשטרה, החליטו שלושה שוטרים וקצין לנקום. הם הכינו מטעני חבלה והטמינו אותם בכלי רכב ובתים השייכים למור ובני משפחתו. לאחר שנחשפה הפרשה הם נשפטו לשנת מאסר בפועל, אך זכו לקיצור העונש בידי הנשיא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
העבריין מיכאל מור
צילום: צביקה טישלר
מומלצים